Soferii camioanelor aflate in tranzit pe soseaua de centura a Capitalei merg din nou cu viteza redusa, in semn de protest fata de scumpirea valorii RCA, potrivit Mediafax.

"Protestul are loc in fiecare zi. In acest moment, sunt camioanele care circula cu viteza redusa si in tranzitul lor au in bord acel semn cu "PROTEST RCA". Este vorba despre camioanele care sunt in tranzit", a declarat Augustin Hagiu, presedinte de onoare al Federatiei Operatorilor Romani de Transport.

Luni, cateva sute de transportatori au protestat pe soseaua de centura a Capitalei, acestia mergand cu viteza redusa, iar circulatia fiind ingreunata.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a facut, marti, un apel catre Guvern sa intervina in ceea ce priveste reglementarea tarifelor la asigurarile auto obligatorii, astfel incat protestele transportatorilor sa nu ia amploare.

"Fac un apel catre Guvern sa se implice in aceasta problema a transportatorilor, pentru ca aglomerarea soselelor poate duce, in ultima instanta, la blocarea unui intreg oras. Fara discutii, fara masuri clare de reglementare a RCA, aceste proteste vor continua in detrimentul tuturor. Am inteles ca au fost blocate soselele de centura din marile orase si ca, mai mult decat atat, ar avea loc un protest general in data de 15 septembrie, la doar cateva zile de la inceperea scolii si cand traficul va fi oricum, ingreunat. Este o situatie dificila, atat pentru transportatori, care am inteles ca sunt coplesiti de noua valoare a RCA-ului, cat si pentru ceilalti soferi care nu pot ajunge la serviciu, acasa, gradinite, scoli etc.", a transmis Firea.

Reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) au anuntat un protest de amploare la nivelul intregii tari pe 15 septembrie.