Seful Politiei Barlad, Vasile Chelaru, a fost ridicat, luni, de mascati, chiar din sediul IPJ Vaslui, si dus la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad pentru a fi audiat intr-un dosar privind savarsirea de infractiuni de serviciu, in care are calitatea de suspect.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad a confirmat, pentru Mediafax, ca Vasile Chelaru a fost ridicat cu mandat si condus la unitatea de parchet unde, la ora transmiterii acestei stiri, este audiat de procurori. Seful Politiei Barlad se afla la sediul IPJ cand a fost ridicat de mascati.

Comisarul sef Vasile Chelaru este banuit ca, alaturi de alti politisti din subordinea sa, ar fi tergiversat cercetarile intr-un dosar de viol, lisire de libertate si favorizarea infractorului.

In acelasi dosar este cercetat si psihologul Ionel Bratianu, seful Centrului de Primiri in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat si Exploatat Barlad, find acuzat ca ar fi intocmit o expertiza favorabila unui violator.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad au desfasurat, joi, patru perchezitii in birourile Politiei Municipale, in acest dosar, printre cei vizati numarandu-se si comisarul sef Vasile Chelaru.