Un politist din cadrul Politiei Municipale Slatina care se deplasa in cursul noptii trecute pe o strada din municipiu, in timpul serviciului, cu masina institutiei, in sensul de mers interzis de indicatoarele rutiere si fara a avea in functiune semnalele acustice si luminoase, a accidentat un pieton care traversa prin loc nepermis, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt, Claudia Radu, transmite Agerpres.

PolitieFoto: Hotnews

Aceasta a precizat ca seful IPJ Olt a dispus duminica inceperea unei anchete interne in acest caz, iar in urma producerii accidentului rutier a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Claudia Radu a preciza ca in masina de Politie implicata in accidentul rutier se afla un echipaj, iar la volan se afla un agent de circulatie de la Politia Slatina, in varsta de 41 de ani.

Politistul se deplasa cu masina pe un sens de mers interzis de indicatoarele rutiere, respectiv dinspre sediul Politiei Slatina spre intersectia strazii Primaverii cu bulevardul A.I.Cuza.

Accidentul rutier s-a produs duminica noaptea, in jurul orei 0,45, pe strada Primaverii, in apropierea sediului Politiei Slatina, la cativa metri de trecerea de pietoni de la intersectia strazii Primaverii cu B-dul AI Cuza.

Masina de Politie nu avea in functiune semnalele acustice si luminoase.

Pietonul lovit de masina Politiei, un barbat de 60 de ani din Slatina, a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina.

Intr-un comunicat de presa transmis duminica de IPJ Olt se mentioneaza ca pietonul - victima accidentului rutier - avea alcool in concentratie de 0,42 mg/l in aerul expirat la testul cu aparatul alcooltest.

'La data de 04.09.2016, orele 00,45, in municipiul Slatina, un barbat, de 41 ani, din localitate, in timp ce conducea autoturismul, pe o strada din municipiul Slatina, incalcand semnificatia indicatorului rutier 'accesul interzis', la efectuarea virajului la dreapta, a acrosat un pieton, de 60 ani, din aceeasi localitate, care se angajase in traversarea strazii prin loc nepermis.

Din accident, a rezultat vatamarea corporala a pietonului, care a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina.

Conducatorul auto si victima au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul conducatorului auto si 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul pietonului. Ambilor le-au fost recoltate probe de sange. In cauza, a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa', se arata in comunicatul IPJ Olt.