Premierul Dacian Ciolos merge, duminica si luni, in Germania, la Munchen, intr-o vizita cu un caracter "in principal economic" si va avea intalniri cu lideri politici bavarezi, dar si cu reprezentanti ai unor companii germane, printre care BMW, informeaza Guvernul.

Dacian CiolosFoto: Agerpres/AP

"Deplasarea in Germania va avea un caracter in principal economic prin discutiile pe care premierul roman le va avea cu autoritatile de land si reprezentanti ai unor puternice companii germane atat din Bavaria, cat si din alte zone ale Germaniei", anunta Executivul, citat de News.ro.

Programul vizitei prim-ministrului Dacian Ciolos include intrevederi cu reprezentanti ai Comitetului estic al economiei germane (Ost Ausschuss), participarea la o masa rotunda pe tematica IT&C pentru prezentarea potentialului Romaniei si o deplasare la sediul BMW AG pentru discutii cu membri ai board-ului companiei.

In plan politic, Dacian Ciolos va avea o intrevedere cu Horst Seehofer, premierul landului Bavaria si cu Barbara Stamm, presedintele Parlamentului local.

"Convorbirile cu cei doi oficiali se vor concentra pe relatiile bilaterale romano-germane, aflate astazi la un nivel excelent, impulsionate de un dialog politic intens, dar si de o componenta economica substantiala: Germania este primul partener comercial al Romaniei si al treilea investitor strain in Romania", transmite Guvernul.

In vizita de la Munchen, premierul Dacian Ciolos va prezenta oportunitatile pe care le ofera in prezent Romania pentru investitori, mai ales pentru dezvoltarea segmentului de cercetare si dezvoltare (R&D) si va milita pentru extinderea cooperarii economice bilaterale de ansamblu.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, in august, la RRA, ca va avea saptamana aceasta o vizita in Germania, in trei landuri, pe teme cu profil economic, el anuntand ca si presedintele Klaus Iohannis se va intalni in perioada urmatoare cu Cancelarul german Angela Merkel.

Este a doua vizita a lui Ciolos in Germania de la preluarea mandatului. Prima avut loc in luna mai, cand s-a intalnit cu reprezentantii conducerii companiei aeronautice germane Premium Aerotec, cu care a discutat despre planurile de dezvoltare a investitiilor pe care Premium Aerotec le are in vedere la fabrica de productie si asamblare de componente Airbus de la Ghimbav, judetul Brasov.