UDMR Hunedoara a validat candidatura lui Iuliu Winkler, actual europarlamentar al formatiunii, pentru un post de senator la alegerile din iarna si a lui Szell Lorincz, directorul executiv al DJST Hunedoara, pentru Camera Deputatilor, anunta Uniunea, potrivit News.ro.

Iuliu WinklerFoto: Parlamentul European

Iulia Winkler este in prezent eurodeputat UDMR, castigand mandatul in 2007, ca urmare a retragerii lui Gyorgy Frunda de pe lista, in scurta legislatura europeana 2007-2009. A fost reales in Parlamentul European in 2009 si in 2014.

El a fost si ministru delegat pentru comert in Cabinetul Tariceanu si ulterior ministru al Comunicatiilor pentru doar cateva luni.

Anterior, a ocupat un post de deputat in legislatura 2000-2004 din partea UDMR.

Daca va castiga alegerile parlamentare pentru Senat, Winkler va trebui sa renunte la mandatul de eurodeputat. Actualul mandat al europarlamentarilor se incheie in 2019.

Pentru Camera Deputatilor, UDMR Hunedoara il va propunere pe Szell Lorincz, director executiv al Directiei Judetene de Sport si Tineret. Anterior, el fusese vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Tineret si Sport, cu rang de secretar de stat. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie.