Dumitru Dobrev isi va prezenta luni demisia de onoare din Consiliul General al Municipiului Bucuresti in urma incidentului in care a fost implicat in ultima sedinta a Consiliului cand a votat cu doua cartele, scrie presedintele USR, Nicusor Dan, pe pagina sa de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Demisia unui bun jurist este o pierdere pentru grupul de consilieri, dar colegul nostru a înţeles gravitatea gestului său şi că, indiferent de circumstanțele în care el are loc, USR nu va fi niciodată de acord cu un astfel de comportament", spune Nicusor Dan.

Dobrev, care apare intr-o inregistrare a unui coleg votand si pentru liderul formatiunii sale, USB, Nicusor Dan, a spus vineri, tot pe Facebook, ca a facut acest lucru dintr-un "mimetism prostesc".

"La momentul respectiv, Nicusor iesise pentru cateva minute din sala, iar votul nu se inchidea, in sensul ca in sistemul electronic de vot apareau 49 de voturi din 50 de prezenti. De la prezidiu se facea presiune ca nu se inchide votul. Dintr-un mimetism prostesc, am facut exact ce vazusem ca face in dreapta mea o colega consilier, de la un alt partid, care votase in locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe inregistrarile oficiale, daca sunt disponibile online)", scrie Dobrev pe pagina sa de Facebook

Acesta si-a cerut scuze pentru prejudiciul de imagine creat Uniunii Salvati Bucurestiul si a anuntat ca isi pune mandatul la dispozitia Comisiei de etica a formatiunii conduse de Nicusor Dan.

Inregistrarea video cu Dobrev votand "la doua maini" a fost postata miercuri de colegul sau din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Valentin Ion Voicu.