Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita si Sannicolau Mare - I.T.P.F. Timisoara au depistat, azi noapte, cinci cetateni din Kosovo si doua femei din Etiopia si Eritrea in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera, informeaza un comunicat al institutiei.

Imigrante din Eritreea si Etiopia, prinse la frontieraFoto: Politia de Frontiera

In primele ore ale zilei de vineri, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare au observat, cu ajutorul aparaturii pe termoviziune, in vegetatia din apropierea frontierei cu Serbia, pe directia localitatii Valcani, doua persoane care nu isi justifica prezenta in zona.

Imediat, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica, fiind depistate pe marginea drumului intre Valcani si Teremia Mica doua femei care au fost preluate si transportate la sediul Politiei de Frontiera, pentru cercetari.

In urma verificarilor s-a stabilit ca cele doua persoane sunt cetateni Etiopia si Eritrea care au intrat legal in tara, in baza documentelor personale si a vizei valabile, insa deoarece vizele au expirat au incercat sa treaca ilegal frontiera, cu intentia de a ajunge in Germania.

Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Moravita, judetul Timis, au depistat azi noapte, in apropierea frontierei cu Serbia, 5 persoane de sex masculin care au incercat sa treaca ilegal frontiera in tara noastra.

Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita pentru cercetari, unde s-a constatat ca nu aveau documente de identitate asupra lor, iar in urma verificarilor preliminare au stabilit ca sunt cetateni Kosovo, cu varste cuprinse intre 25 si 35 ani.

Acestia au declarat ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

In ambele cazuri se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor tentativa trecere frauduloasa a frontierei de stat, respectiv trecere frauduloasa a frontierei de stat, cele 7 persoane urmand a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrari Timis