Irakianul declarat indezirabil dupa ce a intrat in atentia SRI, trimis vineri noapte catre Bagdad
De la data pronuntarii instantei de judecata, barbatul, in varsta de 47 de ani, a fost luat in custodie publica si cazat intr-unul dintre centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrari.
Noaptea trecuta acesta a fost indepartat din tara noastra prin Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Henri Coanda de unde a parasit Romania cu o cursa de linie catre Bagdad.
La iesirea din tara, pe numele cetateanului irakian s-a instituit masura de nepermitere a intrarii in Romania pentru o perioada de 10 ani.
Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce irakianul, Hamad Raad Salih Hamad., a intrat in atentia SRI "in cursul anului 2013, la scurt timp dupa sosirea in Romania in baza unei vize de studii".
"In urma masurilor informativ-operative intreprinse la nivelul SRI s-a stabilit ca suspectul a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale", se arata intr-un comunicat al Serviciului.
Concret, acesta s-a remarcat printr-un profil religios radical, manifestand in repetate randuri intoleranta fata de occidentali si musulmanii siiti, deruland activitati de propaganda menite sa atraga coreligionari din Romania spre ideologia jihadista / ideologia DAESH.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Din pacate, suntem departe prin Franta sau Belgia de rapiditatea in reactie a unui SRI sau DIICOT, iar legislatia din unele tari e absurda, de neinteles in conditiile unui razboi anti-terorist.
Pentru a scurtcircuita legislatia care nu-i permitea, de ex, sa faca arestari de teroristi noaptea, inainte de ora 05.00, pe motiv ca e "inuman" sa trezesti infractorii din somn, Franta a fost obligata sa declarare "stare de urgenta" si a suspendat astfel unele drepturi constitutionale. Spre nemultumirea activistilor stangisti si ong-isti. Cu doar 3 zile inainte de masacrul de la Nisa, Francois Hollande vroia sa renunte la "starea de urgenta".
Teroristul Abdeslam, considerat un probabil organizator/logistician al masacrelor din Paris din 2015, are inca dreptul sa refuze un interogatoriu. La ultima citatie a refuzat sa iasa din celula si a transmis in scris jdecatorului anti-terorist, prin avocat, ca nu vrea sa discute cu el !! Iar avocatul sau a facut cerere pentru ca observarea video a teroristului sa inceteze, acesta din urma fiind "tulburat" si "deranjat" de camera video, vrea intimitate.
In multe situatii prevazute de legislatia europeana, drepturile depasesc cu mult obligatiile, nu exista un echilibru.
Uneori s-a ajuns la crearea unor drepturi fara nici un fel de obligatie aferenta, desi e un principiu de baza in elaborarea legilor ca un drept sa fie legat de o obligatie.
In Romania ne-am lovit de astfel de situatii, presa descoperea ca parlamentarii nostri faceau (si inca mai incearca sa faca, intentionat) legi care nu prevedeau sanctiuni pentru nerespectarea acelor norme, asa ca nu se putea stabili clar cine e raspunzator si cum raspunde pentru un eventual prejudiciu.
Parcă l-am văzut cerșind în față la Mega Image P-ta Iancului. Seamănă teribil cu cerșetorul ăla...