Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara au efectuat perchezitii in doua imobile de pe raza municipiului Tecuci, judetul Galati, unde au fost descoperite o cultura indoor de canabis si o pusca cu luneta detinuta ilegal.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, citat de Agerpres, cultura de canabis se afla intr-un solar special, ridicat pe o parcela inchiriata si imprejmuita de inculpatii H.M.C si I.D.G.

Anchetatorii au descoperit ca, incepand cu luna iunie 2016, cei doi barbati au decis sa infiinteze o cultura indoor de canabis, sens in care au procurat, din Italia, aproximativ 400 de seminte de canabis si ingrasaminte pe care le-au transportat pe raza municipiului Tecuci.

Ulterior, cei doi s-au preocupat, in paralel, de gasirea si inchirierea unei parcele de teren apte pentru a gazdui cultura de canabis. In urma germinarii semintelor, au fost obtinute 156 de plante de canabis care au fost transplantate in solar, la momentul derularii actiunii acestea fiind ajunse la maturitate.

Cu ocazia efectuarii perchezitiilor, intr-unul dintre imobile a fost gasita si ridicata o pusca cu luneta, introdusa ilegal in Romania de catre inculpatul H.M.C.

Actiunea a fost derulata cu sprijinul lucratorilor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Galati si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Galati.

Cei doi inculpati au fost retinuti pentru 24 de ore, dupa care procurorii au cerut Tribunalului Galati arestarea preventiva a acestora pentru 30 de zile, solicitarea fiind admisa de instanta.