Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca nu a primit nicio solicitare de la Directia Nationala Anticoruptie privindu-l pe Gabriel Oprea si a comentat cazul afirmand ca "nu il mai surprinde nimic, din pacate", potrivit News.ro.

Presedintele Senatului a afirmat ca nu a primit nicio solicitare privind inceperea urmaririi penale in cazul lui Gabriel Oprea.

"Nu am primit nimic in aceasta privinta, nu sunt la curent. Daca ajunge maine, o sa vedem maine. Nu pot sa anticipez in aceste chestiuni, nu cred ca e nevoie sa anticipez", a spus Tariceanu.

El a continuat: "Nu mai ma surprinde de mult nimic, din pacate. Nu pot sa fiu dezamagit din moment ce nu am niciun fel de cerere".

Directia Nationala Anticoruptie solicita procurorului general sa trimita Senatului cerere pentru inceperea urmaririi penale fata de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Kovesi, a solicitat procurorului general, Augustin Lazar, sa formuleze o cerere catre Senat, pentru efectuarea urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, senator in Parlamentul Romaniei, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

DNA arata ca, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19, agentul de politie Bogdan-Cosmin Gigina, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea va ajunge pentru a treia oara la votul senatorilor pentru aprobarea unei solicitari DNA de urmarire penala, de data aceasta pentru ucidere din culpa, dupa ce, in februarie, Senatul a aprobat doua cereri de urmarire penala pentru abuz in serviciu, in cazul limuzinei DIPI si in cel al folosirii abuzive a coloanei oficiale.