Bogdan Oprita, seful Unitatii de Primire a Urgentelor a Spitalului Floreasca, unde 17 medici au demisionat, a declarat, joi dimineata, ca demisia managerului spitalului, Sorin Paun, nu va rezolva problemele daca procedurile stabilite de acesta, care au dus la aparitia situatiei, nu vor fi schimbate. El a mai spus ca toti medicii sunt acum la spital, dar ca "sunt probleme juridice care trebuie lamurite - exista preaviz pentru medicii demisionari sau nu exista", potrivit News.ro.

Bogdan Oprita a spus ca acum discutia trebuie sa se axeze pe problemele generate de fostul manager si pe remedierea acestora: "Faptul ca domnul Paun a demisionat, nu va rezolva si problemele aparute. Noul manager va trebui sa ia masuri pentru a ne putea face meseria la parametrii corecti. Daca proceduri care au fost stabilite de fostul manager nu vor fi schimbate, nu se va schimba situatia de acum", a spus coordonatorul SMURD Bucuresti.

El a mai spus ca nu au propuneri privind noul manager, pentru ca aceasta nu este treaba lor, dar ca asteapta de la acesta dialog, asteapta ca problemele sa fie rezolvate, iar medicii sa fie tratati cu demnitate.

Seful UPU-SMURD a mai spus ca in acesta dimineata toti medicii s-au prezentat la serviciu: "Nu exista motiv de neprezentare la serviciu. Toti sunt la serviciu, unii au venit chiar din turele lor libere. Nu se pune problema ca activitatea in acesta perioada sa fie intrerupta dar, inca o data, sunt niste probleme juridice care trebuie lamurite - exista preaviz pentru ei sau nu exista. Oamenii sunt la serviciu si, uitati, sunt langa mine", a adaugat Bogdan Oprita.

La randul sau, unul dintre medicii demisionari a spus ca asteapta numirea unui nou manager interimar al spitalului si ca daca acesta le va cere demisionarilor sa ramana, atunci vor lua in calcul retragerea demisiilor: "Asteptam sa fie numit un nou manager. Demisiile sunt depuse, iar daca managerul considera ca are nevoie de noi si ne cere sa ramanem, o sa luam in calcul retragerea demisiilor", a declarat medicul.

El a adaugat ca spera ca noul manager interimar sa fie numit cat mai repede, asa cum a promis ministrul Sanatatii.

Sorin Paun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, si-a inaintat demisia din functie, miercuri seara, in urma discutiilor cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Ministrul a spus ca in cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care sa asigure buna functionare a acestui spital, pana la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel tarziu in luna octombrie si ca Ministerul Sanatatii va acorda in continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca, pentru remedierea rapida a situatiei.

Vlad Voiculescu s-a intalnit, miercuri seara, atat cu managerul Spitalului Floreasca, cat si cu o parte din cei 17 medici de la UPU-SMURD care miercuri si-au dat demisiile.

La finalul discutiilor, Bogdan Oprita, coordonatorul UPU Floreasca si al SMURD Bucuresti, a spus ca ministrul a fost informat ca peste 90 la suta din personalul de la UPU Floreasca - unde ajung zilnic 380-420 de pacienti - doreste sa demisioneze din cauza conflictului cu managerul unitatii medicale. Oprita a mai spus ca, in ultima perioada, discutiile cu administratia spitalului au fost purtate doar prin documente, ceea ce, in opinia sa, reprezinta o lacuna grava in comunicare.

La randul sau, ministrul Sanatatii a spus, la finalul discutiilor cu medicii, ca sunt doua tipuri de probleme la Spitalul Floreasca - unele de comunicare si unele administrative, el confirmand ca au existat "niste probleme cu medicamentele", care s-au remediat intre timp.

Cei 17 medici de la UPU care au demisionat, miercuri, au reclamat ca nu mai pot lucra in conditiile de acum si ca nu gasesc intelegere la managerul unitatii medicale, Sorin Paun, care refuza sa aprobe noi posturi sau sa semneze pentru achizitia de medicamente, astfel ca ei sunt nevoiti sa cumpere unele medicamente din banii lor. De asemenea, ei s-au plans de comportamentul si de limbajul managerului.

"Domnul manager, cand are o problema cu noi, recurge la tot felul de masuri de intimidare, suntem chemati in biroul dumnealui sa dam tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul in gura pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia ca nu ne putem desfasura activitatea si am decis sa ne inaintam demisia, sa ne gasim de munca in alta parte (...) Suntem in preaviz 14 zile, dupa care vom vedea ce vom face. Nu gasim niciun fel de intelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea sa ne asculte ", declara unul dintre medicii demisionari.

Pe Internet au aparut, in ultimele zile, mai multe inregistrari audio in care managerul Sorin Paun se aude injurandu-i pe unii dintre medicii de la Spitalul Floreasca si amenintandu-i ca nu le plateste garzile suplimentare.