Consiliul Local Constanta se constituie parte civila in dosarul in care fostul primar Radu Mazare este judecat pentru abuz in serviciu, fiind acuzat ca a vandut la pret subevaluat mai multe terenuri, prejudiciul creat astfel fiind de aproximativ patru milioane de euro, potrivit News.ro.

La finalul sedintei Consiliului Local (CLM) Constanta de miercuri, secretarul municipiului, Marcela Enache, a transmis consilierilor ca a primit o adresa de la Tribunalul Constanta, instanta dorind sa afle daca CLM se constituie parte civila in acest dosar. Toti consilierii prezenti s-au pronuntat in favoarea acestei cereri.

"Vom face o adresa catre Tribunal in care spunem ca in aceasta sedinta, cu 23 de voturi pentru, Consiliul a stabilit ca se constituie parte civila", a afirmat Marcela Enache. Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA in aprilie 2015, pentru comiterea a patru infractiunii de abuz in serviciu. Potrivit rechizitoriului, in 12 octombrie 2004, Radu Mazare, in calitate de primar al municipiului Constanta, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu legate de corecta gestionare si administrare a patrimoniului orasului, cu ocazia vanzarii la un pret derizoriu, considera procurorii DNA, de 23,56 euro/m.p., a unui teren in suprafata de 15.465,91 m.p., situat in statiunea Mamaia.

Prin aceasta fapta, procurorii anticoruptie au stabilit ca a fost provocata o paguba de 1.104.884,16 euro unitatii administrativ teritoriale si totodata au fost obtinute foloase necuvenite cumparatorului bunului. In 28 februarie 2007, Radu Mazare si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu legate de corecta gestionare si administrare a patrimoniului orasului, cu ocazia vanzarii, la un pret modest, a doua terenuri in suprafata de 11.890 m.p. si 502,81 m.p., apartinand Primariei Constanta, fapta prin care a fost provocata municipiului Constanta o paguba de 2.971.420 euro si totodata au fost obtinute foloase necuvenite cumparatorului bunului, mai spun procurorii DNA.

"Concret, inculpatul Mazare Radu Stefan a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata de 11.890 m.p. teren situata in intravilanul municipiului Constanta, statiunea Mamaia, apartinand domeniului privat al municipiului Constanta, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestuia. Terenul respectiv a fost cumparat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentata legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina", au mentionat procurorii DNA. In 31 mai 2007, Sorina Gina Hortolomei Moscu si SC Mehmetoglu SRL au dobandit, prin cumparare, de la RAEDPP Constanta, un teren in suprafata de 502,81 m.p. cunoscand ca pretul atribuit era cu mult diminuat fata de valoarea comerciala reala. Terenul respectiv a fost ulterior transferat societatilor comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) si SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de catre Sorina Gina Hortolomei Moscu.

"Tranzactiile respective s-au facut prin cresterea succesiva a pretului, astfel incat SC Millenium Global Development SA a dobandit terenurile respective la o valoare aproximativ egala cu cea de piata, fiind disimulata provenienta ilicita a acestor terenuri", au mai aratat procurorii. Acest dosar se judeca la Tribunalul Constanta, urmatorul termen fiind stabilit pentru data de 6 septembrie.