Un helesteu amenajat in municipiul Calafat (localitate situata pe malul Dunarii) de catre autoritatile locale cu circa 300.000 de euro prin Programul Operational de Pescuit a secat dupa o luna de zile, transmite Agerpres.

Helesteu secat in cateva saptamani in CalafatFoto: Captura Digi 24

Reprezentantii Primariei sustin ca au fost socati cand au vazut cele petrecute, motiv pentru care au facut toate demersurile pentru remedierea problemei.

"A fost o lucrare castigata pe SEAP care s-a executat in conformitate cu legea din Romania. Aceasta lucrare este in garantie doi ani de zile si da, este o problema: scade nivelul apei foarte rapid si nu ar trebui sa scada foarte rapid.

De aceea am facut demersurile necesare catre firma care a executat lucrarea si catre firma de proiectare si asistenta tehnica si in cel mai scurt timp trebuie sa remedieze problema pentru ca e problema dumnealor.

Toate studiile care s-au facut inainte pentru balta aceasta sunt paraavizate de institutiile statului. Nici eu nu m-am asteptat ca intr-o luna jumate balta sa sece. Am fost socat, va spun sincer. La fel ca cei care o vad acum si am facut demersurile necesare pentru remedierea problemei", a declarat presei Dan Virtopeanu, administratorul Primariei Calafat.

Potrivit sursei citate, proiectul nu presupunea popularea cu peste, ci doar mentinerea unui nivel de apa care sa asigure habitatul pentru pasari etc.

Locuitorii din Calafat afirma insa ca un astfel de proiect intr-un oras in care iarna se incalzesc la bloc cu sobe pe lemne intrucat termoficarea nu mai functioneaza nu avea niciun rost, mai ales ca orasul este situat pe malul Dunarii.

Reprezentantii firmei constructoare au afirmat ca analizeaza situatia pentru a gasi solutii de remediere.