Politisti si procurori fac, miercuri, 16 perchezitii in Bucuresti si in judetele Valcea si Constanta, la persoane suspectate ca ar fi creat, in ultimii zece ani, un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscala si spalare de bani, urmand sa fie puse in executare noua mandate de aducere, noteaza News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile vizeaza hotelurile Riviera din Olanesti si Riviera din Mamaia, precum si societatile comerciale Vest Televiziune si Lifi Tour Olanesti.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului instantei supreme, efectueaza 16 perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si in judetele Valcea si Constanta, la persoane fizice si juridice, banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, anunta IGPR.

Societatile comerciale vizate actioneaza in domeniul turismului, potrivit unor surse judiciare, care au indicat ca perchezitiile au loc la Hotelul Riviera din Olanesti, Hotelul Riviera din Mamaia, precum si la firmele SC Vest Televiziune si Lifi Tour Olanesti.

Anchetatorii ii suspecteaza in acest caz pe sotii Maria si Ion Tudor, potrivit acelorasi surse citate de News.ro, care au mai precizat ca 13 dintre perchezitii au loc in Valcea, trei in Bucuresti si una in Constanta.

In Capitala, una dintre perchezitii ar avea loc in Bulevardul Agronomiei, nr. 7-15, sustin sursele judiciare.

Audierile ar urma sa aiba loc la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea. Vor fi puse in aplicare noua mandate de aducere a unor persoane, in vederea audierii acestora si dispunerii masurilor legale, precizeaza IGPR.

Cercetarile au aratat ca in perioada 2006-2016, administratorii a 10 societati comerciale din judetele Valcea si Constanta ar fi realizat un mecanism financiar-fiscal, prin care au cauzat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, sustin politistii.

Astfel, prin diminuarea obligatiilor fiscale, dar si prin achizitionarea de active la preturi subevaluate ori prin inregistrarea unor operatiuni comerciale fictive semnificative, pentru cresterea nereala a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat in conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), respectivii administratori ar fi eludat obligatiile fiscale datorate bugetului de stat.