Mai multi turisti au intrat cu 10 masini direct pe plaja Corbu, au facut gratar si au instalat corturile, actiuni interzise avand in vedere ca este vorba despre o arie protejata din cadrul Biosferei Delta Dunarii. Acestia s-au filmat si au postat imaginile pe Facebook. Politia constanteana s-a autosesizat si spune ca fiecare din cele 21 de persoane care au luat parte la petrecere va fi identificata si amendata, cu sume pana la 20.000 lei, informeaza Digi24.

Petrecere pe plaja CorbuFoto: Captura Digi 24

Evenimentul s-a petrecut cel mai probabil weekendul care tocmai a trecut. Neptun TV a publicat duminica mai multe fotografii pe care le-a primit de la un turist deranjat de petrecerea de pe plaja, dar si imaginile video pe care unul dintre petrecareti le-a postat pe Facebook.

Intre timp, postarea video de pe Facebook pare sa fi disparut.

Alexandra Cretu, purtator de cuvant al IPJ Constanta, a declarat pentru Digi24 ca "politistii constanteni s-au autosesizat, urmand a identifica conducatorii autoturismelor si a-i sanctiona, conform legii. Valoarea sanctiunii contraventionale, in astfel de cazuri este intre 10.000 si 20.000 de lei".

Digi24 precizeaza ca nisipul de pe portiunea de plaja protejata de lege a ramas brazdat de urme de roti si plin de carbuni arsi, cutii de bere si alte resturi aruncate de turisti.

De precizat ca drumul pana la intrarea pe plaja este impanzit cu panouri de avertizare, in care se precizeaza ca este interzis intrarea pe plaja cu masina, camparea pe plaja si aprinsul focului. De precizat si ca vegetatia in zona este foarte uscata si se poate aprinde usor.