Dovada platii unei amenzi de circulatie sau copia actului de identitate pentru obtinerea cazierului judiciar pot fi trimise pe adresa de e-mail a fiecarui inspectorat de politie judetean sau a Politiei Capitalei, anunta Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), intr-un comunicat.

PolitistFoto: Agerpres

Modificarea procedurilor vine dupa ce Politia Romana a pus in practica prevederile O.U.G. nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale.

"Pe site-ul nostru - www.politiaromana.ro - la sectiunea Politia Romana/Unitati teritoriale, puteti gasi legaturi catre unitatile teritoriale de politie", precizeaza IGPR, in acest comunicat.

De asemenea, cetatenii nu mai trebuie sa prezinte copie xerox a cartii de identitate pentru a obtine documente eliberate de politie.

"Este suficient sa transmiteti copia scanata a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului de politie judetean sau al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Totodata, pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicita timbrul fiscal in valoare de 2 lei", potrivit sursei citate.

Certificatul de cazier judiciar se elibereaza, de regula, pe loc, sau in cel mult 3 zile de la data solicitarii, in situatiile in care cererea este depusa in Romania.