Un cetatean pakistanez casatorit cu o romanca a fost expulzat din tara, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce a intrat in atentia Serviciului Roman de Informatii sub suspiciune de activitati de propaganda in mediul virtual, in favoarea mai multor entitati teroriste active in zona de origine. Potrivit SRI, cetateanul pakistanez ar fi sustinut suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, si ca ar fi fost preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora.

Cetateanul pakistanez a fost declarat de instanta indezirabil pentru o perioada de 10 ani.

SRI precizeaza, intr-un comunicat de presa ca cetateanul pakistanez, identificat doar ca S.A., se afla in Romania in calitate de solicitant al dreptului de sedere in baza casatoriei cu un cetatean roman si a a intrat in atentia Serviciului incepand cu finele anului 2015, cand a intrat ilegal in Romania.

"In urma masurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit ca respectivul a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale. Concret, strainul s-a remarcat prin activitati de propaganda in mediul virtual, in favoarea mai multor entitati teroriste active in zona de origine, sustinand suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, fiind, totodata, preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora", informeaza SRI.

La propunerea SRI, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a sesizat Curtea de Apel Bucuresti care a dispus masura declararii ca indezirabil a pakistanezului, pentru implicarea in fapte care constituie amenintari la adresa securitatii nationale.

Potrivit SRI, ca urmare a sentintei Curtii de Apel Bucuresti, cetateanul pakistanez a fost luat in custodie publica, cu sprijinul Inspectoratul General pentru Imigrari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a fi scos din tara.