Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca mai are in atentie un singur caz pe lista persoanelor de cetatenie romana declarate disparute in urma seismului din Italia.

Toate celelalte 3 persoane de cetatenie romana care figurau anterior ca fiind disparute au fost identificate si sunt in viata, transmite MAE.

De asemenea, potrivit comunicatului de presa, in urma finalizarii tuturor procedurilor, cele doua transporturi funerare cu trupurile a 7 cetateni romani, decedati in urma seismului, au pornit in cursul acestei zile catre Romania, urmand sa ajunga in tara in dimineata zilei de 30 august 2016.

Costurile de repatriere a trupurilor neinsufletite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenta aflat la dispozitia ministerului.

Echipa consulara mobila din cadrul Unitatii de Reactie Rapida a MAE si cele doua echipe consulare mobile ale Ambasadei Romaniei la Roma si Consulatului General al Romaniei la Bologna, aflate in zonele calamitate, inca de la debutul crizei, continua activitatea si demersurile specifice la fata locului pana la repatrierea tuturor trupurilor neinsufletite ale cetatenilor romani decedati si pana la clarificarea situatiei persoanei de cetatenie romana declarata disparuta, mai informeaza ministerul de externe.