Premierul Dacian Ciolos a declarat ca, in cursul vizitei de saptamana trecuta de la Chisinau, a primit semnale inclusiv de la partidele considerate pro-ruse, conform carora acestea nu ar dori intreruperea parcursului european al Republicii Moldova, transmiteRadio Chisinau.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

"Romania va continua sa ramana un sustinator nu doar al parcursului european al Republicii Moldova, ci al parcursului democratic si reformist din Republica Moldova.

Tocmai acesta a fost si obiectivul intalnirii mele si cu partidele din opozitie, pentru a transmite acest mesaj, cu argumente: de ce din punctul nostru de vedere e nevoie ca in Republica Moldova sa continue reformele. Republica Moldova are un interes pragmatic sa continue legatura cu UE.

Nu e vorba doar de un interes, de o abordare politica. Sigur, acum nu stiu cat de credibile pot sa fie sau nu aceste afirmatii, inclusiv de la partide din opozitie - asa-zis pro-ruse - am avut semnale ca nu isi doresc intreruperea parcursului european al Republicii Moldova", a declarat premierul, duminica, la Radio Romania Actualitati.

"Cel mai bun mod al nostru de a ajuta este sa aratam ca aceasta apropiere de Uniunea Europeana este una care produce rezultate, care produce bunastare pentru cetatenii moldoveni, pentru ca, daca ramanem doar la nivelul discursurilor si declaratiilor politice si de la Bruxelles si din alte capitale europene, nu o sa incurajam cetatenii Republicii Moldova sa faca acest pas, care presupune anumite eforturi", a adaugat premierul roman.