O explozie provocata de un incendiu provocat cu intentie a avut loc la institutul de criminalistica din Bruxelles, fara a exista victime, ci doar pagube materiale insemnate. Informatiile initiale din presa belgiana privind un posibil atac cu bomba au fost contrazise de procurori.

UPDATE 13.38 Cinci persoane au fost retinute si sunt audiate in acest caz iar procurorii inclina ma degraba spre varianta implicarii crimei organizate decat spre cea terorista. “Ne gandim mai degraba la o incendiere premeditata de catre organizatii de crima organizata. Nu avem niciun indiciu ca ar fi terorism”, a spus procuroarea Ine Van Wymersch.

UPDATE 10.28 Un procuror a spus ca este vorba de o incendiere intentionata care a provocat o explozie. Acesta a adaugat ca nu exista la acest moment niciun indiciu ca este vorba de un atac terorist al vreunei grupari militante, dar ca nu se exclude totusi nicio ipoteza.

Institutul National de Criminologie si Criminalistica a fost duminica noapte tinta unui atac, a transmis la primele ore ale diminetii Bel RTL. Au fost consemnate doar pagube materiale, nimeni nu era in locatie la acea ora.

Multi locuitori din Neder-Over-Heembeek, o suburbie din nordul Bruxellesului, au fost treziti in aceasta dimineata de o bubuitura, urmata de sunetul sirenelor. Unii locuitori au observat o coloana de fum ce se inalta peste locul exploziei, informeaza sursa citata.

Potrivit Bel RTL, incidentul a avut loc putin inainte de ora 2.30. Un vehicul a fortat intrarea in curtea institutului, trecand prin trei garduri.

Apoi a oprit in parcarea institutiei si unul sau mai multi suspecti au provocat incendiul apropierea laboratoarelor.

Acestea au luat foc, iar ulterior au intervenit si au stins incendiul circa 20 de pompieri, care au parasit locul pe la ora 5.40, pentru a lasa loc investigatorilor si procurorilor.

Daunele sunt importante, a spus un purtator de cuvant al pompierilor, care a adaugat ca probabil nu este vorba de o explozie accidentala.

Neder-Over-Heembeek este o suburbie