Premierul Dacian Ciolos a declarat sambata, dupa intrevederea avuta cu omologul polonez Beata Szydlo, ca au inceput pregatirile pentru gazduirea brigazii multinationale care va fi pe teritoriul Romaniei, transmite Agerpres.

"Legat de rezultatele Summitului NATO de la Varsovia, (...) suntem in continuare in contact strans cu Polonia pentru a duce la indeplinire deciziile care au fost luate acolo. (...) Deja am stabilit in Guvern ca Ministerul de Externe si Ministerul Apararii sa urmareasca un plan de masuri si un calendar de masuri in perioada urmatoare, pana la sfarsitul anului, in asa fel incat acele decizii sa fie materializate. Acest subiect a fost discutat si in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. (...) Si au inceput pregatirile, atat din punct de vedere al infrastructurii necesare, pentru gazduirea acestei brigazi multinationale. Avem deja confirmari, inclusiv Polonia a confirmat mentinerea angajamentului pe care l-a luat pentru aceasta prezenta. Am evocat si acest subiect cu doamna prim-ministru", a spus Dacian Ciolos, intr-o declaratie de presa comuna cu omologul polonez, la Gura Humorului.

Potrivit premierului Ciolos, acest subiect se afla permanent pe agenda ministrilor Apararii si de Externe din Polonia si din Romania.

"Ministrii de Externe au organizat impreuna o vizita in Turcia si pentru a discuta urmarile deciziei Summitului NATO de la Varsovia si pentru a discuta alte aspecte de interes regional. (...) Din punctul acesta de vedere, (...) relatiile noastre de colaborare, si pe partea externa, si pe partea de aparare, militare, sunt chiar excelente intre Romania si Polonia. E un subiect care a fost si pe agenda presedintilor Poloniei si Romaniei", a mai afirmat Ciolos. ¬