Comisarul european Gunther Oettinger: In retelele de socializare nu sunt controlate defaimarile si instigarile la ura. Se pune intrebarea daca nu este nevoie de un control
Prezent la o conferinta organizata de Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala si Ministerul Culturii, Gunther Oettinger a vorbit despre securitatea digitala in contextul dezvoltarii infrastructurii digitale europene si a spus ca exista un pericol foarte mare ca fluxul de date sa fie intrerupt, sa fie distorsionat, sa fie distrus, datele sa fie furate si manipulate. "Razboaiele viitorului nu vor mai fi purtate cu tancuri sau cu sulite, ci se vor purta in retele. De aceea importanta sigurantei cibernetice este un foarte mare", a spus el, referitor la revolutia tehnologica digitala.
"Viitorul digital va cuprinde nenumarate platforme online si retele de socializare sau motoare de cautare. Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem astazi este -care este cadrul de reglementare necesar pentru acest viitor digital. (...) In zona digitala, in retelele de socializare nu sunt controlate defaimarile, minciunile, discursul instigator la ura si atunci intrebarea care se pune este ca oare nu este nevoie de un control al discursului propagat pe internet, oare nu cumva trebuie sa se verifice daca discursul propagat pe internet nu degenereaza, trebuie sa se gaseasca un discurs la aceasta intrebare", a adaugat oficialul european.
Gunther Oettinger a vorbit si despre pirateria online, spunand ca operele pot fi furate de pe internet fara niciun fel de restrictii si descarcate fara niciun fel de raspundere. Oettinger a mai spus ca este necesara o legislatie noua pentru protejarea drepturilor de autor.
"Astazi la nivel european lucram la o legislatie noua in domeniul drepturilor de autor pentru ca suntem de parere ca numai impreuna, numai daca vom avea o legislatie, un cadru de reglementare agregat la nivel european vom putea sa respectam toate aceste reguli in relatia cu firme precum Google sau YouTube", a spus comisarul.
Oficialul european a vorbit si despre potentialul "foarte mare" pe care il are Romania in domeniul digital si pe care il poate exploata: "Romania are in domeniul digital un potential foarte mare pe care il poate exploata cu celelalte state membre, cu Comisia Europeana pentru ca in final sa se creeze o valoare adaugata si va invit cu acest prilej sa fiti de partea noastra pe acest drum al digitalizarii."
Oettinger spune ca pentru a ramane competitivi este necesara o strategie europeana, iar la nivelul UE exista viziunea crearii unei uniuni digitale, a unei piete unice: "Vrem, impreuna cu guvernele statelor membre si cu reprezentantii industriei sa colaboram pentru a crea robotii de maine in robotica, senzorii de maine in senzorica, elementele optice de maine in fotonica, vrem sa dezvoltam tehnologiile cuantice, iar in domeniul microelectronicii ne dorim nu numai sa importam, ci sa si dezvoltam pe cont propriu si sa producem in piata unica."

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Europa competitiva prin si mai multa legislatie ? Sa fim serioasi, trenul digital a plecat de ceva vreme pentru Europa. Aceleasi cuvinte fara fond, "valoare adaugata", "potential". Pana una alta strategia Europeana va fi scrisa cu software facut peste ocean, probabil pe lapopuri facuate de Dell, HP sau Apple...
Esti un bou.
Ne-am intors in Uniunea Sovietica
Incredibil ce tupeu are domnul acesta sa vina la Bucuresti si sa vorbeasca despre cenzura ! Mai ales ca sunt convins ca se refera la implementarea conceptului denumit cu ipocrizie "political correctness".
"Tatăl Nostru": 66 cuvinte
Principiul lui Arhimede: 67 cuvinte
Cele 10 porunci: 179 cuvinte
Declaraţia de independenţă a SUA: 1,300 cuvinte
Constituţia SUA cu toate cele 27 de amendamente: 7,818 cuvinte
Regulile UE cu privire la vânzarea verzei: 26,911 cuvinte
UE va muri inecata in propria birocratie, ca un betiv sufocat de propria voma.
Însă vine totodată cu asumarea obligaței de a RĂSPUNDE pentru ceea ce spui.
Sigur că ai libertatea să spui că X este criminal, dar dacă X nu este așa cum ai spus tu, nu e normal să plătești?