Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a suferit in urma accidentului rutier in care a fost implicat o contuzie de piramida nazala septala superioara, care nu pune niciun fel de problema, si s-a decis ca acesta poate parasi spitalul, a declarat joi directorul medical de la Elias, Dana Safta, citat de Agerpres.

Referitor la oficialul kuweitian, Ali Saleh Al Omair, Safta a spus ca acesta ar fi trebuit operat intrucat prezenta fractura de piramida nazala cu deplasare, insa acesta a decis sa plece la Frankfurt unde avea asistenta medicala asigurata.

'Am fost anuntati din timp ca vor fi adusi aici cei doi ministri. Au ajuns cu o stare de constienta prezenta, cooperanti si cu urmatorul bilant lezionar: ministrul kuweitian - fractura de piramida nazala cu deplasare, un hematom pe gamba stanga fara semne radiologice de fractura, un hematom mic orbital pe partea stanga, deoarece, fiind purtator de ochelari, in momentul impactului ochelarul s-a sparg si a presat pe orbita stanga. S-a efectuat un examen clinic complex si imagistic pentru ca orice accident rutier presupune evaluarea tuturor partilor corpului. S-a practicat toaleta fose nazale bilateral, s-a suturat plaga la ministrul kuweitian. In urma tuturor evaluarilor, s-a decis plecarea acasa a domnului ministru Achim Irimescu, va reveni ulterior pentru un mic control ORL. Domnul ministru din Kuweit, care necesita redresarea piramidei nazale, nu numai sutura plagii, a refuzat sprijinul nostru dorind sa plece la Frankfurt unde au asistenta medicala asigurata. Pe intelesul oamenilor trebuia redresat. Este o procedura chirurgicala. Pentru mine si colegii mei este ceva obisnuit in cazul traumatismului cranio-facial. Nu a fost traumatism cerebral. S-a facut toata evaluarea clinica si paraclinica si imagistica, bineinteles ca si analizele de sange', a explicat Safta.

In ceea ce priveste diagnosticul in cazul ministrului Irimescu, directorul medical a spus ca acesta a suferit o contuzie piramida nazala si mica fractura septala superioara care nu pune niciun fel de probleme.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, si omologul sau kuweitian, Ali Saleh Al Omair, care se afla intr-o vizita oficiala in Romania, au fost implicati joi intr-un accident rutier in apropiere de Slobozia.

'Am avut un accident cu masina, in care eram impreuna cu ministrul kuweitian. Eram in coloana oficiala si a percutat o alta masina...n-a apucat sa se dea la o parte. Nu suntem grav raniti. Eram pe autostrada, mergeam catre Braila si s-a intamplat dupa Slobozia. (...) Suntem loviti la nas si eu si ministrul kuweitian, dar suntem bine', a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Ulterior, Ministerul Sanatatii a informat ca cei doi oficiali au fost transferati la Spitalul Elias din Bucuresti, suferind fracturi de piramida nazala in urma accidentului.