Dupa scanarea cu raze X a geamantanului abandonat, joi, in apropierea Ambasadei Turciei la Bucuresti s-a constatat ca acesta este gol si nu prezinta niciun pericol, arata oficiali din SRI si din Politia Capitalei, scrie News.ro.

Brigada Antiterorista a Serviciului Roman de Informatii a verificat un colet suspect abandonat la un bloc din apropierea Ambasadei Turciei la Bucuresti, dupa ce jandarmii care se ocupa de securitatea in zona au anuntat pirotehnistii. SRI a folosit un robotul pirotehnic pentru cercetare

Dupa scanarea cu raze X s-a dovedit faptul ca a fost vorba despre un geamantan abandonat care era gol, arata oficiali din SRI si din Politia Capitalei.

"A fost o sesizare de colect suspect venita de la jandarmii care asigura masurile in zona. A fost trimisa o echipa a Brigazii Antiteroriste a SRI care a inceput verificarile cu ajutorul robotului pirotehnic. La o prima cercetare, se pare ca este un geamantan gol. Este scanat cu raze X astfel incat sa stim daca exista continut periculos", a declarat Ovidiu Marincea, purtatorul de cuvant al SRI.

La randul sau, Sheila Laia, respeonsabilul de comunicare si relatia cu presa al Ambasadei Turciei la Bucuresti spune ca interventia nu are legatura cu activitatea ambasadei.

"Nu este vorba de ambasada, nu e vorba de sectia consulara. Este vorba despre un bloc din apropierea ambasadei", a spus Sheila Laia.

Potrivit Politiei Capitalei, bagajul a fost abandonat in gangul din apropierea misiunii diplomatice.