Alpinistul bulgar Boian Petrov, unul dintre cei mai cunoscuti cataratori din tara vecina, a fost grav accidentat in urma cu cateva zile de o soferita romanca de 27 de ani, potrivit agentiei Novinite. Accidentul a avut loc pe soseaua E-79, unde soferita din Romania, aflata in drum spre Grecia, a intrat cu masina pe contrasens si l-a lovit pe alpinist.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta se afla pe marginea drumului impreuna cu un cunoscut ONG-ist de mediu din Bulgaria. Cei doi faceau documentare pe teren pentru un proiect de conservare a naturii, cand soferita din Romania, care conducea o masina cu numere de Italia, a pierdut controlul masinii si i-a lovit pe cei doi bulgari.

Alpinistul si colegul sau au fost dusi imediat la spitalul din Blagoevgrad, potrivit sursei citate, Boian Petrov avand traumatisme craniene. El a intrat apoi in coma indusa, iar in urma cu o zi a iesit din coma, potrivit presei bulgare.

Accidentul a avut loc la mai putin de o luna dupa ce Petrov a urcat pe varful Nanga Parbat. Petrov este celebru pentru proiectul sau de cucerire a 14 varfuri de peste 8.000 de metri fiecare.