Declaratii socante ale rectorului celei mai mari universitati din Romania: Oamenii lipsiti de cultura generala si de orizont artistic, oamenii capabili sa rezolve doar probleme limitate alcatuiesc generatia Google, generatia Facebook, generatia SMS sau toate la un loc

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 25 august 2016, 17:07 Actualitate | Esenţial


Ioan Aurel Pop
Foto: Agerpres
Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes - Bolyai din Cluj, a facut afirmatii dure la adresa tinerilor intr-un articol postat pe site-ul AmosNews.ro. "Oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză alcătuiesc generația „Google”, generația „Facebook”, generația „SMS” sau toate la un loc!", a scris Pop.

Istoricul clujean a facut si o afirmatie ce frizeaza teoria conspiratiei: "Sunt oameni, în general, inteligenți, dar cu inteligența canalizată spre scopuri controlate de o elită malefică. Elita clasică a acestei lumi pare abulică, amețită, adormită, fără nerv și fără voință. Aici nu este vorba despre conflictul dintre generații, nici despre mitul vârstei de aur, nici despre nostalgia tinereții, ci de realism. Am fost avertizați demult că „somnul rațiunii naște monștri”. Nu demult, am văzut ciocane distrugând statui mesopotamiene sau bombe nimicind Palmyra! Ar fi bine să veghem cu toții ca toate admirabilele descoperiri și invenții ale lumii contemporane să servească omului creativ și creator, omului cercetător și omului moral, nu omului-robot, distorsionat și manipulat".

Rectorul celei mai mari universitati din Romania a facut si o apologie pentru studiul istoriei, explicand notiunea de "trecut":

Noi numim printr-o convenție viața oamenilor de odinioară trecut. De fapt, trecutul a fost, pentru cei care l-au trăit, viață intensă prezentă. Până la urmă, toată viața oamenilor devine trecut, orice am face noi și oricum am încerca să ocolim acest curs. Prezentul durează o clipă și apoi devine trecut, viitorul este mereu incert, dar ajunge și el prezent și apoi trecut, astfel încât, iremediabil și reversibil, dimensiunea cea mai lungă și mai certă la care avem acces (limitat, e drept) este trecutul. Ca urmare, dragostea pentru trecut înseamnă dragoste de viață, iar cunoașterea trecutului este cunoașterea vieții. Aceasta nu înseamnă deloc – cum observa demult o Doamnă a spiritului universal, Marguerite Yourcenar – că trecutul este o vârstă de aur. Nu, fiind viață, trecutul poate să fie frumos și sublim, urât și rușinos sau, pur și simplu, oarecare. A-l cunoaște este o necesitate, iar a-l ignora poate deveni o catastrofă.

Citeste aici tot articolul semnat de Ioan Aurel Pop


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

53622 vizualizari

 • +19 (83 voturi)    
  ne mira? (Joi, 25 august 2016, 17:12)

  -Myth- [utilizator]

  Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost ales presedinte al Consiliului de Atestare a Titlurilor Universitare, anunta universitatea. CNATDCU a fost prima institutie care a constatat in 2012 ca Ponta a plagiat in teza de doctorat, insa a fost reorganizata de ministrul de atunci Liviu Pop, in aceeasi zi cu verdictul. Membru al Consiliului general al CNATDCU si la acea vreme, Ioan Aurel Pop s-a delimitat de verdictul colegilor sai si, mai mult, a sustinut ca reorganizarea "era absolut necesara". Precizam ca si astazi CNATDCU isi pastreaza un rol in analizarea plagiatelor din doctorate.
  sau
  Procedura prin care decanii facultăților care compun Universitatea Babeș Bolyai s-a făcut total netransparent și pe criterii subiective, care puteau fi îndeplinite foarte ușor doar de cei aleși. Candidatul ales de rectorul UBB pentru a conduce Facultatea de Științe Economice, profesorul Răzvan Mustață (foto), a făcut afaceri chiar cu facultatea pe care o va conduce.

  Scandalul s-a iscat în cursul săptămânii trecute când rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop a trimis lista cu propunerile lui, pentru ocuparea funcțiilor de decani ai facultăților, către Senatul UBB. Mai mulți profesori universitari din cadrul UBB Cluj Napoca, solicită Senatului UBB să invalideze listele cu alegerile făcute de rectorul UBB, pe motiv că acestea s-ar fi făcut în condiții de totală netransparență.

  Mai trebuie zis ceva? O pata de rusine pe obrazul clujenilor!
  • +9 (89 voturi)    
   Astia sunt comunistii care ne conduc inca! (Joi, 25 august 2016, 18:03)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui -Myth-

   Cu o programa comunista care te invata toate prostiile de care n-ai nevoie in viata si un popor care a invatat perfect ca e bine sa-ti pleci capul ca sabia sa nu-l taie, Romania n-are cum sa mearga inainte.
   Poate ne spune tataie asta comunist cum de o societate plina de oameni culti ca el, a furat de-a stins pe timpul comunismului si continua acum mai agresiv ca niciodata prin oameni politici si necompetenti ca el, tinand tara in loc, mintind generatii intregi de ametiti ca realitatea e alta decat cea din teren. Romanul n-a inteles nici acum ca degeaba le stii pe toate daca nu stii nimic ca lumea.
   Nene, iesi la pensie ca aici se iese devreme, cu pensii ca in Occident, desi sunteti mai prosti ca cei de acolo de 10 ori, si lasa generatia care iti permite sa faci plata de acasa si sa vezi de pe mobil ce bani ai mai luat degeaba in pace!!! Mi-e scarba!
   • +26 (72 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 august 2016, 19:15)

    [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    • +7 (41 voturi)    
     Bai nene,chestia asta cu cultura (Joi, 25 august 2016, 22:15)

     coco04 [utilizator] i-a raspuns lui

     si agramatismul e tampita si exagerata.
     E o reminiscenta comunista!
     Nu poti sa le stii pe toate!
     Elita e intotdeauna o minoritate si nu trebuie fiecare sa se faca savant sau sa dea citate din clasici.
     Tragedia mare e ca nu sunt scoli profesionale.
     Fiecare om are un talent ascuns pe care societatea trebuie sa-l ajute sa si-l descopere.
     S-a dat liber la facultati productie de serie si multi tineri au crezut ca daca-si trag o diploma, o sa se angajeze undeva.doar aratand-o.
     Dar e nevoie de intr-o societate de strungari,frezori,sudori,lacatusi,mecanici,tinichigii,tamplari,,etc.
     • +22 (50 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 august 2016, 22:27)

      [anonim] i-a raspuns lui coco04

      • +4 (8 voturi)    
       şi "targetată"... (Vineri, 26 august 2016, 9:38)

       vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui

       în loc de banal româneştile "orientată", "direcţionată", "canalizată", etc. este tot o consecinţă a aceluiaşi fenomen de tâmpire - înveţi o brumă de limbă straină şi începi să citeşti, să te informezi, să studiezi în acea limbă, dar asta înainte de a stăpâni decent limba maternă.
       rezultatele se văd (doar de către o minoritate corect pregătită, din păcate) şi în catastrofalele traduceri contemporane.
     • -4 (8 voturi)    
      eşti băsist? (Vineri, 26 august 2016, 9:30)

      vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui coco04

      parcă băse venise cu ideea că avem nevoie de frizeri şi tinichigii, nu doar de studii superioare (de ce oare nu a dat el exemplu personal? nu ar fi fost mai util ca matelot decât căpitan?)
      ultraspecializarea a fost o marotă acum câteva decenii dar şi-a arătat rapid limitările... (tinzi să şti cât mai mult într-un domeniu tot mai îngust, până ce vei şti totul despre nimic...)
      oricum, poti fi expert într-un domeniu îngust şi total habarnist în orice altceva, dar vei face o impresie deplorabilă...
      • +4 (4 voturi)    
       ??? (Vineri, 26 august 2016, 13:12)

       Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui vrempeBaselamititica...

       CE are "basismul" cu faptul ca, d.ex., eu caut de 10 zile pe cineva care sa imi repare (BINE - adica sa nu fushereasca!!) ceva relativ simplu - si NU gasesc??!!
       ???
       • 0 (0 voturi)    
        Pai, plateste-l (Vineri, 26 august 2016, 16:03)

        newlook [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

        Pai, plateste-l. Decent.
     • +7 (15 voturi)    
      Esti prost tata, (Vineri, 26 august 2016, 10:22)

      Ponta [utilizator] i-a raspuns lui coco04

      daaaa prost rau de tot sa stii.
      Daca a te exprima correct grammatical atat in scris cat si oral este reminiscenta comunista inseamna ca tu nu esti decat o bucatica de fecala si asa o sa ramai forever.
    • +7 (41 voturi)    
     nu zau? (Joi, 25 august 2016, 22:42)

     CRMS [utilizator] i-a raspuns lui

     Degeaba ai cultura da nu ai coloana vertebrala.
     Si voi, toata generatia asta de va dati culti dar ii pupati in dos pe astia care au ruinat tara copiilor vostri, punandu-i an de an pe acesti hoti si plagiatori sa va conduca, voi credeti ca Istoria o sa va dea dreptate ?
     • -5 (39 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 august 2016, 22:50)

      [anonim] i-a raspuns lui CRMS

      • -7 (39 voturi)    
       Iar a ta e de epoca bronzului (Joi, 25 august 2016, 23:10)

       JohnR [utilizator] i-a raspuns lui

       Cine i-a votat pe Iliescu si Nastase? Cine a distrus padurile si a ars carbune in nestire? Cine a facut experimente nucleare? Omul are dreptate, depasit esti tu. Asta nu inseamna ca generatia FB e mai buna. Insa cele dinainte au fost praf.
       Cum isi permite dinozaurul sa critice tinerii? In locul lui as tacea malc la cat rahat a mancat generatia lui.
       • +15 (25 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 august 2016, 8:02)

        [anonim] i-a raspuns lui JohnR

        • -3 (13 voturi)    
         n-ai inteles nimic (Vineri, 26 august 2016, 8:54)

         CRMS [utilizator] i-a raspuns lui

         O generatie de " oameni culti" dar slugarnici care ati ruinat tara asta si viitorul copiilor vostri nu aveti dreptul sa va dati cu parere la ceea ce poate (repet POATE) va face noua generatie.
         Vedeti barna din ochii vostri inainte de a vedea paiul din ochii copiilor vostri.
         • +2 (2 voturi)    
          pai aceia nu erau "culti"! (Vineri, 26 august 2016, 13:18)

          Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

          Avansau pe baza de "dosar de partid"! Avem inca INCLUSIV academicieni ajunsi acolo pe criterii din asteaaa.... >:
       • +3 (9 voturi)    
        tinereţea nu te face automat (Vineri, 26 august 2016, 9:51)

        vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

        deştept şi cu dreptate în toate, ba chiar dimpotrivă, adevărata înţelepciune vine cu experienţa vârstei, nu te naşti cu ea.
        ai nişte idei extrem de simpliste despre istoria recentă a Ro; "dinozaurii" de care te legi tu au strigat "jos Iliescu" în p-ţa Universităţii 1990 în timp ce voi vă jucaţi în nisip... aşa cum au fost destui din noile generaţii care au votat pt. al 3-lea mandat al lui Iliescu, de frica lui Vadim.
        dar toate astea nu au nici o relevanţă faţă de agramatismul manifest al unui segment îngrijorător de mare dinte tineri sau a faptului că dau peste tine pe stadă, căci sunt mereu cu ochii în telefon de parcă viaţa văzută prin facebook ar fi mai rumoasă decât cea văzută cu ochiul liber...
        • -1 (3 voturi)    
         Nu e doar in Romania (Sâmbătă, 27 august 2016, 3:01)

         JohnR [utilizator] i-a raspuns lui vrempeBaselamititica...

         E mai multa inteligenta in telefonul ala din mainile tinerilor decat o sa aveti voi vreodata...Si nu e doar in Romania. Inteleptii de varsta a 3-a au scos Marea Britanie din UE.
         • +1 (3 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 27 august 2016, 9:13)

          [anonim] i-a raspuns lui JohnR

          • -1 (3 voturi)    
           Nu stiu cine nu a inteles (Duminică, 28 august 2016, 11:26)

           JohnR [utilizator] i-a raspuns lui

           Insa eu lucrez in IT, intr-o tara dezvoltata si probabil am un IQ mult peste al tau. Esti amuzant oricum. Hai sa-ti explic ce am inteles eu: Indivizii care nu sunt in stare sa produca nimic de valoare se fac profesori sau politicieni si dau din gura numai prostii. QED
       • +8 (12 voturi)    
        Bubuie prostia (Vineri, 26 august 2016, 10:37)

        IustinManoliu [anonim] i-a raspuns lui JohnR

        Mai bine aceptati o critica putin precipitata si nu va mai puneti la respect intelectualii. Nu faceti altceva decat sa accentuati prapastia dintre cei care ar putea sa va ghideze si masa dezorientata. Asta e motivul pentru care cei buni nu intervin in acest macel national. La fel ca in cazul politist vs cetatean,pensionar si somer vs contribuabil, comunist vs democrat, socializst vs liberal, profesor vs parinti si elevi, tot asa pleava indoctrinata guita impotriva monstrilor sacri care ar putea sa va ajute. Aceasta dezbinare ne tine in loc. Nu gandim si nu actionam ca un intreg in nicio ipostaza. Doar ne dam cu parerea si insultam pe oricine se ridica sa ne trezeasca. Traiasca Romania!
        • -4 (6 voturi)    
         ei na! (Vineri, 26 august 2016, 12:39)

         CRMS [utilizator] i-a raspuns lui IustinManoliu

         N-avem nevoie ca un "intelectual" de teapa lui Liviu Pop (dovetit a fi un lingau al parvenitilor epocii postdecembriste), deci n-avem nevoie sa ne dea lectii si sa ne spuna ce ar trebui sa facem.
         Sa facem ce? Ce a facut el si sa devenim ca el?
         Generatia lui Liviu Pop n-a facut decat sa se ascunda sub pat (in cel mai bun caz) asta daca nu i-a spijint direct pe totii cei care au dus tara asta in prapastie. Si acum , ghici ce? Ne invata cum sa devenim ca el!
         Nu cartile pe care le-ai citit te indreptatesc sa fii un model de viata ci insasi viata pe care ai trait-o !
        • -1 (3 voturi)    
         Ce intelectuali tata (Sâmbătă, 27 august 2016, 3:07)

         JohnR [utilizator] i-a raspuns lui IustinManoliu

         Sistemul educational in Romania e praf. Individul Pop e parte din sistem. Cand sistemul educational din Romania o sa fie in Top 10 mondial, atunci sa deschida gura si sa comenteze de calitate studentilor. Pana acum calitatea sistemului e de locul 100 din 120. Rusine.
     • +2 (2 voturi)    
      la fel si invers! (Vineri, 26 august 2016, 13:16)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

      Cum poti sa discerni intre "a avea coloana vertebrala" si a te lasa manipulat ca o papusha de lemn (care si aia sta, la urma-urmelor, dreapta) daca esti incult si spalat pe creieri de avalanse intregi de informatii de-a dreptul cretine? >:
      • -2 (2 voturi)    
       heh (Vineri, 26 august 2016, 15:05)

       CRMS [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

       In 25 de ani generatia oamenilor culti a reusit sa faca 400km de autostrada intr-o tara europeana.
       Cred ca ati citit prea mult, mai trebuia sa risicati ochii din carti si sa vedeti de ce ati ajuns niste nevolnici.
    • +23 (25 voturi)    
     Mda, cati l-au citit pe Orwell sau Poe, Preda sau (Joi, 25 august 2016, 22:50)

     UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui

     Caragiale, Dickens sau Malot, Asimov sau Strugatki... si asta se vede... in ce pot simti, cat pot rationa sau chiar in completarea unui banal mandat postal.
     Avem noroc ca Istoria merge pe o elicoida?
    • +9 (21 voturi)    
     corect... (Vineri, 26 august 2016, 0:15)

     press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui

     trist dar adevarat...cultura si istoria sunt cei mai mari dusmani (dujmani cum ar zice ei) al acestor specimene mutante...
    • -6 (18 voturi)    
     hei (Vineri, 26 august 2016, 1:46)

     john70 [utilizator] i-a raspuns lui

     Acum nici cu aia dinainte nu mi-e rusine, sa nu uitam ca 85% l-au votat pe Iliescu in '90.
    • -2 (4 voturi)    
     Daca ai cultura e suficient, mai pesedistule? (Vineri, 26 august 2016, 15:07)

     Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui

     Deci daca ai capul plin de istorie, de carti citite si de programa imbecila din scoala romaneasca, esti automat inteligent, cum lasa sa se inteleaga nenea asta comunist din fruntea Universitatii din Cluj? Ia intreaba-l ce a facut el pentru tara, la ce se pricepe in afara de a da sfaturi ca tot poporul roman si de a-i critica pe altii care au reusit cu o idee spontana cat toti doctii bute de carte??? Nu ameti Facebook-ul cu cultura, caci ce-a facut Facebook-ul n-a reusit un milion de docti care ne spun povesti cu "daca", "si atunci" sau "poate". ..
   • +9 (13 voturi)    
    Pfff! (Vineri, 26 august 2016, 10:09)

    IustinManoliu [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Eu nu cred ca e vorba de o generatie proasta. Dar sunt sigur ca e vorba de o generatie aeriana si lipsita de repere sanatoase. E cam ciudat cum o critica in ansamblu constructiva ajunge sa va irite in asa hal. Obisnuiam sa dau vina pe intelectualii Romaniei, sa le reprosez ca nu fac nimic pentru a echilibra avalansa de prostie care bantuie printre voi dar acum vad in comentariile voastre unde este problema. Voi ii faceti sa stea ascunsi. Toti semidoctii si analfabetii tarii au ceva de spus impotriva acestui om care in esenta doar trage semnalul. E ingrijorator ce se intampla. Uita-ti-va la voi ce dezbinati sunteti. Tot timpul comunicati doar in antiteza.
   • +2 (10 voturi)    
    un om prudent (Vineri, 26 august 2016, 12:02)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Pop ca atatia alti profesori universitari mediocri au teama de a pierde onoruri sau sporuri salariale.Omul este un birocrat.Stie ca poate fi schimbat sau lucrat la functie.De ce sa isi bata el capul si sa se bage in dispute politice.Ponta a plagiat dar daca vine la putere n-a plagiat.Plagiatura lui Ponta devine relativa daca aparatul represiv se pune in slujba lui Ponta.Pop stie toate astea si nu a uitat de alt Pop care era ministru invatamantului si care a intervenit personal si fizic in dezbaterile comisiei desfiintand comisia in ziua si ora in care dezbatea plagiatul.Acest gest de coruptie nu a fost sanctionat.Abuz in functie la ministrul Liviu Pop facut la vedere si ramas nepedepsit a dat avertismente celor Ca I.A.Pop ca plagiatul este relativ si e bine sa stea in banca lor daca nu vrea sa o pateasca.
  • +1 (61 voturi)    
   zice Ioan Aurel Pop, mare pseudo-istoric (Joi, 25 august 2016, 18:04)

   LiviusAcris1 [anonim] i-a raspuns lui -Myth-

   genul aplaudat de patrioti nationale, precum Rares Bogdan si alti PUNR-istii din filiera Vatra Romaneasca.
  • +15 (63 voturi)    
   Ioan Aurel Pop dă vina pe alții. (Joi, 25 august 2016, 18:13)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui -Myth-

   Asta educația oferită de oameni ca Ioan Aurel Pop.Au încurajat impostura și fudulia nășind doctori fără merite și absolvenți de învățământ superior proști.Când văd că societatea este sufocată de prostie se sperie și dau vina pe alți.Ioan Aurel Pop sa opus anulării diplomei de doctor a lui Ponta și asta spune totul despre moralitatea lui.Ioan Aurel Pop și Liviu Pop,or fi rude?
  • +13 (19 voturi)    
   ce sa mai zici.. (Joi, 25 august 2016, 20:24)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui -Myth-

   a zis-o base inaintea rectorului, chiar mai direct, mai dur.
   poate stiu sefii de sindicate din invatamant, cand cer lefuri mari pt. profii vinovati de realitatea semnalata de rectorul de la cluj.

   si cand te gandesti ca ro are un procent f.ridicat de alfabetizare, iar, prin tara, lumea nu stie unde e capitala sau pe ce continent ne aflam.

   mi se pare normal ca aschia sa sara pe aproape.
  • +6 (40 voturi)    
   generatia domniei sale (Joi, 25 august 2016, 20:47)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui -Myth-

   Este generatia de mari lingai comunisti apoi pesedisti, care faceau coada la dosul oricarui mai mare PSDist, dar a carui limbaj devine necrutator cand este vorba de potentialii dusmani ai stapanului.
   Sper ca generatia google, SMS, twiter, facebook, sa isi gaseasca alte modele sociale de urmat. Personal, acest individ reprezinta o relicva a neocomunismului romanesc, promovat exceptional de PSD, Iliescu, Nastase, Ponta, Ghita...
   • +2 (14 voturi)    
    partial (Joi, 25 august 2016, 21:42)

    titiacs [utilizator] i-a raspuns lui levierul

    ai dreptate. Cu un AMENDAMENT ; tov.dottore pacalici din carti se exprima , mai nou fix pe feisbuc iar "giurnalistii" il comenteaza toata ziua ! Deci fiecare generatie cu feisbucistul sau . Mai bune zis , n-are nici o legatura cultura sau incultura cu feisbucul. Iar pe goagal poti gasii si lucruri interesante dar si sumedenii de prostii.
  • -1 (15 voturi)    
   Are dreptate (Joi, 25 august 2016, 22:08)

   Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui -Myth-

   Nu se mai învață noțiuni "pe de rost" de cultura generală ca ai wikipedia. Nu îți mai vezi prietenii așa des. Dar nici dumnealui nu mănâncă cu furculița cioplita de el din lemn, ci o folosește pe cea din metal, făcută la matriță. Nu folosește tiparnita să își scrie articolele.
   Oameni care vorbesc mult și nu spun nimic.
  • +7 (17 voturi)    
   citeste mai articolul (Joi, 25 august 2016, 22:47)

   Motanul_incaltat [utilizator] i-a raspuns lui -Myth-

   Vei vedea ca nu este nimic comunistoid acolo.
   Una sunt plagiatele, alta este continutul articolului la care se refera, totusi, aceasta stire.

   Scria si Umberto Eco ceva asemanator despre Jurnalism, punand problema raspandirri informatiei online de catre oameni nepregatiti si netrecuti printr-o formare profesionala in domeniu.
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 august 2016, 13:25)

   [anonim] i-a raspuns lui -Myth-

 • +14 (110 voturi)    
  Rezultate (Joi, 25 august 2016, 17:14)

  buncrestin [utilizator]

  Ne-am lamurit care sunt rezultatele generatiei "epoca de aur", asa ca circulati, domnule rector! Generatia Facebook-SMS-Google este net superioara tehnologic si cultural fata de tot ce a produs stalinismul de caverna de dinainte de 90. Ar fi si mai avansata daca tot generatia voastra "de aur" n-ati fi trecut Romania prin alti 20 de ani neocomunism latino-american, in frunte cu idolul vostru, Iliescu!
  • +39 (89 voturi)    
   Ntz, ntz, wrong answer (Joi, 25 august 2016, 17:31)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   E vorba de educatie in primul rand. Prin comparatie fata de ce era cu 25 de ani in urma, astazi termina facultatile absolventi agramati, care habar nu au ce au studiat.
   • +2 (60 voturi)    
    nostalgie ... (Joi, 25 august 2016, 18:07)

    lambda [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    'Feeling-ul' asta ca 'pe vremea mea' se facea carte/treaba/cercetare, iar acum sunt niste putori e la fel de actual acum ca in urma cu 100 de ani si ca acum 200 de ani.
    Si iata ca omenirea a progresat.
    Exista o oarecare nostalgie coroborata cu o mare stima de sine si realizari personale.
    Da, stiu: sunt agramat si nu stiu sa scriu in limba romana.
    • +40 (54 voturi)    
     Afirmatiile mele pot fi verificate (Joi, 25 august 2016, 18:13)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui lambda

     Nu-s presupuneri. Am participat la doua recrutari de tineri absolventi, am fost profund dezamagit, foarte multi tocilari cu o putere de memorare excelenta dealtfel, dar doar tocilari, care nu intelegeau mare lucru din ce spuneau. Practic erau praf.
     • +18 (24 voturi)    
      Asa e (Joi, 25 august 2016, 18:29)

      Veetor [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

      Asa e. Stim cu totii ca sunt o gramada de elevi romani care sunt analfabeti functional. Din pacate...
     • -3 (31 voturi)    
      Afirmatiile mele poate vi le reamintiti (Joi, 25 august 2016, 18:42)

      LeeView [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

      Ai participat la o recrutare inainte de 89 si la alta dupa 2010 ? Altfel compari mere cu ... aceleasi mere.

      Nu de alta, dar toti ce am terminat o facultate inainte de 89 ne putem aduce aminte de "sesiune". Daca aveai 5 zile la dispozitie intre 2 examene treceai orice examen.

      Si 90% din cursuri erau doar "copy/paste" de tip vechi. Profesorul citea din manualul lui (sau din memorie) si tu scriai dupa dictare (sau poate aveai o colega draguta care scria ea cursul si folosea 2-3 foite de indigo ).

      Iar daca pune-ai mana pe cursul litografiat al profesorului era ca si cum ai fi participat la curs. Uneori putea-i sa-i urmaresti pe "batrani" subliinind cursul litografiat, nu scapau un cuvant :)

      Asa ca sa o lasam mai moale cu "noi am fost destepti si muncitori" iar astia tineri sunt "puturosi si analfabeti". Toate generatiile au valorile dar si loazele lor
      • +3 (11 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 august 2016, 20:18)

       [anonim] i-a raspuns lui LeeView

       • +5 (5 voturi)    
        Eronat (Vineri, 26 august 2016, 11:00)

        IustinManoliu [anonim] i-a raspuns lui

        E un domeniu care nu are relevanta aici. It-ul e ca democratia. Trebuie sa inventezi intr-una sa sustii mult ravnitul progres fara de care nu are sens intreaga sarada. Robotizarea perpetua a individului ne pune si pe noi in paradigme opuse. La fel cum faci din marketing si management discipline cand in esenta sunt doar niste prostioare ridicole duse fortat la nivel de stiinta. Dar sunt lucruri fundamentale care nu sunt stapanite de 80% din generatia asta tanara. Nu-si mai stiu istoria, nu si-au dezvoltat parghiile logicii, sunt usor de manipulat, urmeaza orbi orice lozinca fara sa gandeasca ce se ascunde in spatele ei dar cel mai important cauta tapi ispasitori in randul celor cu ideologii diferite de ale lor. Cand isi vor da seama ca manipularea sta in a fi liberal sau socialist, comunist sau capitalist, ateu sau credincios, gay sau hetero, abia atunci putem discuta pasnic. Daca eliminam polii opusi care ne limiteaza puterea de intreg. Suntem divizati si anihilati sistematic. Singura populatie in scadere drastica in lumea asta. Nu prea avem timp de IT, domnule profesor. Suntem atacati la radacini, nu in spuma robotizarii.
      • +14 (20 voturi)    
       Nu te contrazic, doar ca loaze is mai multe (Joi, 25 august 2016, 20:28)

       Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui LeeView

       azi decat atunci.
       • +10 (12 voturi)    
        nu multe, extrem de multe (Joi, 25 august 2016, 22:19)

        AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

        Ca sa fim mai precis, absolventii de facultate de acum am au nivelul mediu al absolventilor de liceu din '89.
        Aici includ toti absolventii, inclusiv cei de mizeriile private
        • +4 (4 voturi)    
         Incorect (Vineri, 26 august 2016, 10:26)

         Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

         Foarte multi dintre absolventii de facultate din ziua de azi au nivelul absolventilor de scoala profesionala de dinainte de '89. Mai mult, in functie de scoala profesionala pe care o terminau, varfurile scolilor profesionale de dinainte de '89 erau mai bin pregatite decat multi dintre inginerii proaspat absolventi de azi.
      • +7 (11 voturi)    
       Pune-ai, putea-i... (Joi, 25 august 2016, 22:46)

       robinet4x4 [utilizator] i-a raspuns lui LeeView

       Sunt curios de ce în enunțul "Daca aveai 5 zile la dispozitie intre 2 examene treceai orice examen" nu ați folosit aceleași reguli gramaticale... În rest, aveți dreptate: sunteți una dintre loazele generației dvs. Dacă nu ați fi sugerat că ati absolvit o facultate, nu as fi bănuit.
      • +4 (4 voturi)    
       depinde (Vineri, 26 august 2016, 11:28)

       Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui LeeView

       depinde de parioada si mai ales de facultate, universitate si exigente.
       Am terminat UB-ul (matematica) 98' si pot afirma ca in perioada romaneasca, am avut cele mai grele examene din viata mea (3 cu "cartile pe banca")...Ca experienta academica, am un master in Italia si un doctorat in Germania si vreo 5 ani de experienta academica (ca profesor de data asta, In Lux.).

       Si da, din experienta mea academica, cosntat si eu, ca de la an la an studenttii sunt tot mai "slabi" fie ca provin din Germania, Franta, Luxemburg sau Romania.
       Nu spun ca nu ai si exceptii (unii poate chiar mai "rasariti" decat generatiile anterioare) insa astia nu fac decat sa confirme regula.
       Degeaba ai tu google daca nu esti capabil sa faci o structura logica cu hartia si creioul in fata.
     • +3 (15 voturi)    
      Memorare si atat. (Joi, 25 august 2016, 20:20)

      Potrivit [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

      Pentru ca asta se cere in facultate. Pana si la examenul de licenta, la final, ai de memorat niste variante de subiecte din care iti pica una.
      Source: am absolvit anul trecut
      • +6 (6 voturi)    
       depinde de facultate... (Vineri, 26 august 2016, 10:18)

       vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui Potrivit

       eu am absolvit în '81 şi pot spune că aveam destui profesori care te lăsau la examen cu toată biblioteca tehnică pe masă, căci dădeau subiecte la care se bazau pe gândire, nu pe memorare, chiar cu cărţile pe masă era necesar să şti ce şi unde să cauţi...
    • -3 (13 voturi)    
     I-auzi nene Lambada... (Joi, 25 august 2016, 21:09)

     PopGeo [anonim] i-a raspuns lui lambda

     ca lambda inseamna un simbol stiintific inainte de a fi o litera greceasca (adica departe de orice ai putea tu insemna) tie chiar ti se pare ca omenirea a progresat? Eu vad un regres cras, un galop sanatos spre indobitocire a omenirii dar in special a natiei mioritice! Pacat de plaiurile astea minunate... Asa ca desi urasc PSD-ul din suflet si strig din toti rarunchii PUIE MONTA!!! trebuie sa recunosc ca domnul rector are dreptate, cel putin in aceasta privinta si bine ar fi ca parintii sa mai puna batul pe copii un pic, sa le mai infraneze pofta de FB, GOAGLE si ESEMES, altfel risca sa ajunga sa ii reinvete pe copii deveniti adulti, cum sa pape cu lingurita si cum sa stea pe olita... CRUNT dar poate deveni realitate curand... DOAMNE FERESTE-NE !
     • 0 (2 voturi)    
      tehnologic a progresat... (Vineri, 26 august 2016, 10:22)

      vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui PopGeo

      social şi uman a stagnat pt. că in mai toate epocile lepădăturile au fost majoritare...
      P.S. puie monta trebuie spus la unison cu buie măsescu !
    • +3 (3 voturi)    
     corect (Vineri, 26 august 2016, 10:11)

     vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui lambda

     "conflictul între generaţii" a existat întotdeauna.
     şi totuşi...
     dacă acum 100 de ani (să zicem) lumea era împărtită înte o minoritate de elită cu studii la Paris (cei ce le făceau pe bune, căci erau şi atunci destui care vedeau în asta un prilej de distracţie pe banii părinţilor) şi o majoritate "incultă" dar totuşi cu un "bun simţ" nativ, de ţărani, meseriaşi, funcţionari, etc. astăzi avem parte de supărator de mulţi impostori cu diplome cumpărate (că taticu' are bani destui că are contracte cu statu'...), cu examene trecute cu fiţuici, etc
    • +4 (4 voturi)    
     Feeling-ul asta ... (Vineri, 26 august 2016, 10:24)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui lambda

     ... e confirmat exprimental - stiintific, adica.

     Daca aduci la interview pentru angajare la intamplare 10 proaspeti absolventi, intr-o disciplina inginereasca, daca gasesti printre ei 3 angajabili esti norocos. Spre comparatie, din generatiile care au terminat liceul pana prin '90, desi nu erau toti genii si multi erau tocilari, daca gaseai 3 care sa nu fie angajabili erai ghinionist.

     Apropos de evolutia, dpv istoric, cel putin a civilizatiei europene: antichitatea clasica, greaca si romana, a fost o epoca de dezvoltare fenomenala din toate punctele de vedere, stiintific, tehnologic, cultural si social. Dupa care a venit evul mediu, o perioada de o barbarie aparent inexplicabila, tinand cont de traiectoria civilizatiei europene in cei mai bine de o mie de ani anteriori. Personal, parc-as zice ca se vad semnele unei noi epoci intunecate in evolutia occidentului, doar ca de data asta augmentata de o dezvoltare tehnologica fara precedent - care si asta insa se muta tot mai mult spre Asia.

     Acum cam 200 de ani renasterea europeana ajunsese la apogeu, si revolutia industriala era in toi. Cel putin din ce stiu eu, cei traitori la vremea aia n-aveau in nici un fel pretentia ca cei de dinaintea lor sau cei de dupa ei erau mai prosti. Prostia a venit mai tarziu, cu revolutia sovietica in Rusia si cu marea criza economica din '28-'33, care in mod indirect a favorizat o dezvoltare economica fara precedent a uniunii sovietice si a dus la ascensiunea nazistilor in Germania si in felul asta a declansat procesul care-a dus la al doilea razboi mondial.

     Poti fi convins ca nici germanii care in primii ani de guvernare nazista il sustineau pe Hitler nici rusii care-au luptat la origine pentru comunism nu se considerau prosti. Doar ca nu stiau istorie si vederea lor asupra lumii era foarte ingusta - le lipsea cultura generala.

     Agramat aparent nu esti, si scrii in limba romana decent. Doar ca sau nu stii istorie sau nu esti obisnuit sa faci uz de ceea ce ne invata istoria.
    • +2 (4 voturi)    
     progresul omenirii (Vineri, 26 august 2016, 11:33)

     Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui lambda

     Sa nu uitam ca progresul actual al omenirii se datoreaza sistemul educational precedent, fara google (bazele s-au pus cu mult inainte).
     Pentru a demostra ca domnule rector nu are dreptate, va trebui sa asteptam vreo 50 ani...
     Insa surpriza, in ultimii 10 ani, progresul e minor (funtia exponentiala) comparativ cu funtia progresului din ultimii 60 de ani (60-10).

     Un exemplu, noi (omenirea) nici la ora actuala nu suntem capabili sa facem ceva mai mult in exploatarea spatiala decat ce au facut aia in perioada razboiului rece.
     Trist, nu?!
   • -3 (11 voturi)    
    ... (Joi, 25 august 2016, 18:32)

    LeeView [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    "Prin comparatie FATA de ce era" apoi vorbesti de absolventi agramati :)
    • -2 (12 voturi)    
     Sorry mon, imi mai scapa anumite aspecte (Joi, 25 august 2016, 20:29)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui LeeView

     ale limbii romane, cand ajungi sa gandesti si sa visezi in engleza, e inevitabil.
     • +1 (1 vot)    
      "mon" (Vineri, 26 august 2016, 13:22)

      Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

      cand visezi in engleza nu iti scapa nici "mon" (e cam departe tasta A de tasta O, chiar si pe tastatura engleza :).
      • +2 (2 voturi)    
       Mai e unul, tot pe forumul asta, (Vineri, 26 august 2016, 15:41)

       Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Ion Zapada

       care isi scuza greselile de scriere in lb. romana motivand ca nu "vorbeste zilnic romaneste" ca noi, cei ramasi in Romania.

       PS. Numai "visatori" pe forumul asta !

       PPS. Din Crangasi, din Rahova, din Drumul Taberei !
       .
  • -5 (47 voturi)    
   omul se crede de neinlocuit (Joi, 25 august 2016, 17:34)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   sint pline cimitirele cu din ăștia...
   • +2 (18 voturi)    
    e totusi rector (Joi, 25 august 2016, 18:30)

    SkyDan [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

    putin respect pentru pozitie. stiu, generatia Google nu stie ce a ala. doare sa ai respect pentru ceva pentru un "nebun" de Google.
    • -4 (16 voturi)    
     si? (Joi, 25 august 2016, 21:14)

     IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui SkyDan

     nici el nu poate face ce fac eu.
  • +12 (56 voturi)    
   Mai cauta pe Goagal tata (Joi, 25 august 2016, 18:06)

   gogu70 [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   Generatia "epoca de aur", cum o numesti tu, lucreaza in marile corporatii Facebook, Google Microsoft si contribuie la dezvoltarea lor. Ca sa-ti vorbesc pe intelesul tau, un exemplu este contributia la dezvoltarea acelor aplicatii prin care tu trimiti un Like pitipoancei tale, care s-a trezit astazi la 10:00 si a postat o poza, pregatindu-se de somnul de prinz ca diseara merge-n club.

   Tu te referi la rebuturile acelei generatii, cu care, intr-adevar, te poti compara ca un reprezentant de cinste al generatie tale

   Fara a-l cunoaste pe domnul rector a pus punctul pe "i" in aceasta chestiune
  • +4 (14 voturi)    
   stai linistit, diferenta e aceiasi (Joi, 25 august 2016, 18:29)

   SkyDan [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   un prost ramane tot un prost, prin diferenta, fata de un om care studiaza serios.

   a fost valabil acum 150 de ani ca si acum. in mainile unui puturos si prost Google e misticism sofisticat.
  • +2 (4 voturi)    
   inclusiv părinţi sau bunicii tăi (Vineri, 26 august 2016, 10:01)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   tot la "cavernă" îi clasezi?
   iar pt. tehnologia actuală cu care vă tot făliţi, aveţi voi ăştia produşi de "noua şcoală românească" vreun merit? sau aţi luat de-a gata ce au făcut alţii mai competenţi şi care nu îşi dispreţuiesc antecesorii, şi vă făliţi cu roadele altora, precum plagiarorii la care vă tot referiţi?
  • +1 (1 vot)    
   Oameni de caverna in comunism? (Luni, 29 august 2016, 13:39)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui buncrestin

   Florian Pittis era "om de caverna"? Stefan Iordache era "om de caverna"? Mircea Albulescu era "om de caverna"? Marin Preda era "om de caverna"? Baniciu era "om de caverna"? Bogardo era "om de caverna"?
   Bai oameni de asa un calibru si asa o cultura in veci nu vor mai apare in posdecembrismul de azi, care, el, e raiul imbecililor !
 • +37 (49 voturi)    
  Ceva ce va puna pe ganduri (poate) (Joi, 25 august 2016, 17:16)

  nano2k [utilizator]

  Orice generatie este produsul generatiei/generatiilor anterioare.

  Generatia mea (am ~40 de ani) sper sa nu mai anatemizeze vreo generatie viitoare.
  • -5 (7 voturi)    
   :) (Joi, 25 august 2016, 18:44)

   LeeView [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Produsul "polenizarii" :)
 • -2 (60 voturi)    
  se cam inseala dl rector (Joi, 25 august 2016, 17:19)

  bancher [utilizator]

  tot respectul pt varsta dansului, dar noile generatii sunt mult mai destepte decat cele precedente, si acest lucru e dovedit stiintific, nu este o parere personala.
  Baietelul meu e mult mai inteligent si stie sa faca mult mai multe lucruri decat faceam eu la varsta lui, iar eu am fost mai inteligent decat bunicii mei....Avalansa informationala face omul sa evolueze rapid, din punct de vedere al inteligentei.
  Generatia asta facebook e mult mai inteligenta si se prinde mai repede de unele lucruri, decat cele precedente. Eu cred ca dl rector e speriat de viteza cu care se pot afla azi unele lucruri, rasfoind internetul, sau de viteza cu care comunica oamenii prin facebook sau skype...si se teme de noile generatii, de aceea incearca sa le iscrediteze.
  • +10 (24 voturi)    
   ca sa fii mai inteligent in general (Joi, 25 august 2016, 18:21)

   ccc745 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   trebuie sa fie niste schimbari genetice, iar astea nu se produc de la o generatie la alta... asa ca hai sa o lasam mai moale cu "ce destepti sint copiii din ziua de azi fata de noi".
   Inteleg ca e copilul tau si e rupt din Soare, dar stii ceva? Nu e cu nimic mai special decit tine sau mine...
  • +10 (16 voturi)    
   Mai mult sau mai putin (Joi, 25 august 2016, 18:33)

   Veetor [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   Faptul ca stie sa faca mai multe lucruri decat tine poate la fel de bine insemna ca pur si simplu are mai multe lucruri la dispozitie. Noi ce faceam cand eram mici? Bateam mingea in spatele blocului, mai jucam o ascunsa, fugeam prin paduri si vedeam desene de 2 ori pe saptamana. Ce calculator, laptop, tableta, smartphone, casti VR si alte prostii...

   Capacitate de asimilare aveam si noi. Doar ca nu prea aveam ce asimila. Sau daca aveam, informatiile erau greu accesibile si necesitau ceva efort de cautare (biblioteci, frunzarit carti etc.). In ziua de azi, copiii au orice informatie la distanta de 2 click-uri si 3 secunde. Sau 10 daca ai net mai slab.
  • +10 (26 voturi)    
   Mda... (Joi, 25 august 2016, 18:48)

   Incomod3 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   Faptul ca baietelul dvs. e mult mai inteligent decat erati dvs. e o problema. eu nu m-as lauda cu asa ceva in public :)
   Cat priveste declaratiile domnului profesor, sunt socante intr-adevar... socant de adevarate... Nu e bine sa generalizam, dar bunul simt, cultura generala minima precum si o minima gandire logica au ajuns exceptia si nu regula...Am ocazia sa vad zeci de absolventi din astia "frumosi si liberi"... liberi de orice responsabilitate... Fosta mea profesoara de istorie avea o vorba... " 'Nalt ca bradu', prost ca gardu'..." Nu stiu de ce imi amintesc tot mai des de ea... :)
   • +7 (9 voturi)    
    Mie-mi spui? (Joi, 25 august 2016, 21:11)

    Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

    Vin la interviu si recita poeziile invatate de pe net. Ai impresia ca habar n-are ce-i cu el si ce vrea de la viata. Nici nu mai vrei sa-l auzi cum recita solutii tehnice invatate pe de rost.
  • +1 (3 voturi)    
   mă întreb cum îţi poţi evalua propria inteligenţă. (Vineri, 26 august 2016, 10:30)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   la vârsta copilului tău?
   sau compari cu ce ţi-au spus părinţii? atunci intervine subiectivismul...
   este posibil ca nivelul mediu de inteligenţă să evolueze de la generaţie la generaţie, la fel ca înălţimea sau circumferinţa burţii... :) dar în nici un caz la consumatorii de FB, care este o spălare de creier ce generează dependenţă...
  • +4 (4 voturi)    
   Nu cred ca el se referea strict la inteligenta (Vineri, 26 august 2016, 10:39)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   In fapt, zicea cam ce zici si matale: ca generatiile noi sunt mult mai capabile sa rezolve punctual probleme, dar ca le lipseste vederea de ansamblu, gandirea pe termen lung si cultura generala care ar face o asemenea vedere/gandire posibila.

   Prostia de felul asta e aia care-i face pe multi romani decent de inteligenti sa voteze de fiecare data hoti si corupti, sau sa nu se duca la vot, dupa care sa se planga ca tara asta e de rahat. Nu musai prostia ca invers la coeficientului de inteligenta. Din punctul asta de vedere, toti patru bunicii mei, din care nici unul n-avea mai mult de sapte clase, toti fiind tarani, erau cu un cap peste majoritatea celor din generatiile tinere, chiar daca habar n-aveau de Internet.
   • +1 (1 vot)    
    vederea de ansamblu, viziunea pe termen (Vineri, 26 august 2016, 14:34)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

    lung sunt lucruri care apar la varsta de 50 ani. S-a dovedit stiintific ca, la aceasta varsta, creierul e cel mai capabil sa vada lucurile in ansamblul lor, sa analizeze problemele, sa aiba o viziune generala.
    dar, daca ii comparam pe tinerii din ziua de azi cu ce putea dl rector la varsta lor, eu cred ca cei de azi sunt mult mai buni.
    • 0 (0 voturi)    
     interesant (Luni, 29 august 2016, 18:32)

     srpc [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     daca la varsta de 50 de ani creierul devine cu adevarat performant, de ce firmele private refuza angajarea acestor oameni? maximum 35,35,35... asta e deja un fix la HR peste tot
 • +14 (40 voturi)    
  ... (Joi, 25 august 2016, 17:20)

  a.nonim [utilizator]

  Nu face bine ca generalizeaza, dar in principiu are dreptate. Fara Google si copy/paste putini ar fi capabili sa scrie ceva. Si nici macar nu realizeaza asta. Ponta e cel mai bun exemplu.
  • +2 (2 voturi)    
   o eroare care a apărut de mai multe ori (Vineri, 26 august 2016, 10:41)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui a.nonim

   în această pagină de comentarii :
   se cam "bagă în aceiaşi oală" Google şi Facebook.
   primul este un instrument genial de util (poţi găsi în secunde ceva care înainte cu 20 de ani ţi-ar fi luat luni sau ani de scormonire prin biblioteci) iar al doilea un imens B.S. (bulshit) pentru a ocupa timpul retardaţilor...
   la fel şi SMS-ul care te obligă să te chinui pe o minitastatură (mereu nimeresc litera de alături...) şi să expediezi mesaje contra cost când poţi folosi gratuit şi comfortabil de pe o tastatură normală e-mail-ul...
 • +11 (37 voturi)    
  Istoria ne invata (Joi, 25 august 2016, 17:23)

  TheLionKing [anonim]

  Ca nicio generatie nu a fost in stare sa inteleaga generatiile viitoare. Se pare ca nici generatia domnului Pop nu face exceptie.

  Pe gandirea respectiva, despre ce generatie vorbim? Una care a capusat tara, care a construit un sistem de valori bazat pe dat la gioale, linguseli si favoruri. Dar nu e o regula, caci aceeasi generatie a dat profesori care au avut rabdare cu noi (am 35 de ani), doctori care ne-au cusut si tot asa.

  Generalizarile sunt expresia unei mediocritati, Pensie usoara domnule Pop!
 • -8 (38 voturi)    
  ma academicule (Joi, 25 august 2016, 17:23)

  nihilism [utilizator]

  vezi ma tata de facultatea ta care e pe locul 701+ in lume topuniversitiesdotcom si lasa analiza generatiilor pe seama altilor mai competenti (e.g. aia care conduc facultati < 701+).
  intre timp, ramai in in mediocritatea ta
  • +7 (9 voturi)    
   ad-hominem? (Joi, 25 august 2016, 18:32)

   SkyDan [utilizator] i-a raspuns lui nihilism

   dovada de idiotenie. ah, inca unul format pe Google.
  • +7 (9 voturi)    
   "Altilor"? Chiar ca esti format pe "goagal"! (Joi, 25 august 2016, 20:52)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui nihilism

   Mai bine ai lasa ALTORA placerea sa-l combata pe rector si tu te-ai intoarce la topurile tale.

   PS. Nici ca se putea gasi un exemplu mai bun pt teoria rectorului!
   • -4 (6 voturi)    
    ma scuzi (Vineri, 26 august 2016, 10:31)

    nihilism [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Ma scuzi drag cititor, dar eu nu vorbesc romaneste zilnic ca tine. Eu as zice ca e normal sa gresesti, plus ca nu vad ce relevanta are greseala mea gramaticala pentru logica mesajului transmis.
    Urca facultatea in top? te simti tu mai fericit cu existenta ta? e rectorul mai bine crescut?
    PS: topurile astea fac diferenta intre hartia ta igienica de diploma si diplome care reprezinta valoarea ta academica.
    • +4 (4 voturi)    
     despre universitatile de top (Vineri, 26 august 2016, 11:17)

     Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui nihilism

     ultima data cand am citit despre Princeton, citeam o "recomandare" cum n-ar fi corect sa se spuna mankind...asa ca as lasa-o mai moale cu "universitatile de elita" si "valoarea academica".

     Oricum, comentariile tale sunt doar o simpla dovada ca stie "babalacu' " asta ce spune.
    • +2 (2 voturi)    
     Pe-acolo pe unde zici tu ca esti (Vineri, 26 august 2016, 12:40)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui nihilism

     (desi eu am inceput sa ma indoiesc de sinceritatea mesajului celor care se dau plecati de mult in "lumea libera si civilizata", fapt ce i-a rupt de limba lor si, vezi Doamne, hop si scuza!), ar trebui sa te respecti si daca, vreodata ai stiut sa scrii si sa vorbesti corect romaneste, apai sa nu uiti asta cate zile traiesti.

     Daca ti se pare nerelevanta critica mea, ok ! Este primul pas catre momentul cand o gresala si mai mare iti va distorsiona poate mesajul transmis in lb. romana si il va face de neinteles ori prost inteles

     In alta ordine de idei, diploma mea academica mi-a permis, imi permite si sper ca imi va permite si in continuare sa castig de asemenea maniera incat sa fiu foarte multumit, in asa fel incat sa nu-mi doresc sa plec sa muncesc in tari straine.

     PS. Btw, sper ca pe tine nu nihilismul te-a indemnat sa pleci din tara !
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 august 2016, 14:06)

   [anonim] i-a raspuns lui nihilism

 • +16 (36 voturi)    
  și totuși... (Joi, 25 august 2016, 17:24)

  IancuJianu [utilizator]

  ...nu feisbucarii sînt cei care au dat legitimitate doctoratelor plagiate, ori au ridicat, prin PSD, minciuna la rang de virtute...
  • -2 (4 voturi)    
   am fost un adversar neîmpăcat al... (Vineri, 26 august 2016, 10:49)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

   stângii reprezentate la noi în ordine istorică de pcr, pmr, pcr, fsn, fdsn, pdsr, pd, psd.
   asta până prin vara lui 2010 când am aflat pe propria piele că poate exista ceva mult mai odios : mafia băsistă care i-au umilit pe cei de mai sus în materie de hoţie - tâlhărie...
 • +21 (37 voturi)    
  Adevarul e socant (Joi, 25 august 2016, 17:28)

  Andrei18 [utilizator]

  Cateodata adevarul poate fi socant.
  Vreti sa spuneti ca nu are dreptate?
  Ma intalnesc zilnic cu "oamenii care nu au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză".
 • -21 (45 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 25 august 2016, 17:29)

  qwerasdf [anonim]

  • +22 (32 voturi)    
   Iar eu sunt mindru (Joi, 25 august 2016, 18:14)

   gogu70 [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   Ca fac parte din generatia care a scris codul acestui motor de cautare.
   • -1 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 august 2016, 6:26)

    [anonim] i-a raspuns lui gogu70

   • 0 (2 voturi)    
    regret dar... (Vineri, 26 august 2016, 10:51)

    vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui gogu70

    meritul este exclusiv al celor care l-au scris, nu se extrapolează la întreaga generaţie...
  • +12 (14 voturi)    
   Profesorul aplica o transformata Fourrier (Joi, 25 august 2016, 18:41)

   SkyDan [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   peste starea generatiei actuale. Generatie prea fragmentata in minte ca sa mai poat genera ganduri de calitate.


   De acord ca asistam la o noua faza a comunicatiei sau mai bine zis revenirea la comunicatia orala.
   Dupa Gutenberg erau unii care sortau ce se tipareste si educatia avea o structura. Era elitista!

   Lipsa de structura se numeste CANCER. Indiferent ce contine o minte extrem de fracturata si hiperactiva. Omul e imbibat de informatie si incapabil sa mai gandeasca cu mintea lui. Totul e pe Google pentru noul bolnav mintal. Cea mai buna dovada e ca nu mai pot citi o harta pentru ca au GPS. Autism TOTAL!

   Same old game - sclavi si stapani de sclavi. De data asta sclavii nici macar nu mai stiu ca sunt sclavi. Beautiful!! Good JOB MASTER!
  • +1 (1 vot)    
   Da,voi din aceasta generatie ni l-ati dat (Vineri, 26 august 2016, 8:37)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   pe ghiocelul de Johann,oameni fara cultura generala,fara simt artistic,care n-ati citit macar o carte pana la sfarsit,oameni care n-au fost la cinematograf sau teatru`
 • +17 (37 voturi)    
  Nu sint socante... (Joi, 25 august 2016, 17:31)

  ccc745 [utilizator]

  Sint tragic de adevarate, din pacate. Dar nu multa lume are curajul sa o spuna
  • +1 (9 voturi)    
   exact... (Joi, 25 august 2016, 19:31)

   OvidiuStoica [anonim] i-a raspuns lui ccc745

   Adevarul a ajuns socant pentru propagandistii, politructii, noului sistem "euro-global" (anti-national)
 • +43 (51 voturi)    
  Parerea mea (Joi, 25 august 2016, 17:34)

  CezarN [utilizator]

  Internetul(cu tot cu google, feisbuc, etc) este de mare ajutor. El ajuta pe toti: si pe cei destepti sa ajunga si mai destepti, si pe cei prosti sa fie si mai prosti.
  Este ca o lupa care mareste tot, inclusiv decalajele dintre oameni.

  Apartenenta la internet tinde sa fie mai importanta decat apartenenta la o natiune, cata vreme internetul poate asigura unui om din Zimbabwe un venit si uun nivel de trai comparabil cu cel mediu dintr-o tara dezvoltata, si asta fara sa imigreze, lucru care era de neconceput in trecutul domnului rector(si al meu, recunosc).

  Iar daca domnul rector dorea sa spuna ca, din pacate, cei mai multi tineri folosesc netul pentru a pierde timpul cu iluzia ca fac ceva, da, si eu sunt de acord cu asta
  • +9 (9 voturi)    
   Excelent spus! (Joi, 25 august 2016, 18:36)

   Veetor [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Fraza " El ajuta pe toti: si pe cei destepti sa ajunga si mai destepti, si pe cei prosti sa fie si mai prosti." e demna de tinut minte.
  • +2 (6 voturi)    
   Subscriu... (Joi, 25 august 2016, 19:30)

   solar [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   subscriu parerii dumitale dom cezar ! omenirea a inceput, dupa cate simptome se tot arata , sa inlocuiasca exploatarea omului de catre om cu ...supravegherea omului de catre om! iar facebook etc( ma rog , tot tacamul aditional) contri buie din plin la proces! ce va fi peste 10 ani?!
   • +4 (4 voturi)    
    e o diferenţă... (Vineri, 26 august 2016, 10:58)

    vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui solar

    securitatea comunistă sau chiar şi cea capitalistă nu avea/are nevoie de asentimentul tău pentru a te urmări.
    în schimb utilizatorii de FB se predau de bună-voie...
 • +21 (39 voturi)    
  Șocant e titlul HN (Joi, 25 august 2016, 17:37)

  adi.i [utilizator]

  Istoricul face un apel la echilibru, care nu poate veni decât în urma studierii dovezilor și nu pe bază de părerologie. Studiul se face într-un mediu riguros, științific, de către specialiștii acelui domeniu.

  Tindem să nu mai acordăm importanță științei din lipsa crasă de cultură generală. Ne folosim greșit de instrumente ca Google pentru a lua decizii aberante ca nevaccinarea copiilor pentru că suntem incapabili să evaluăm critic ceea ce citim, nu pentru că nu avem simț critic, ci pentru că nu suntem capabili să înțelegem ceea ce citim.

  Câte situri rusești au apărut în ultimii ani care sunt rostogolite cu Facebook și Google și care prezintă știri false? Asta înseamnă manipulare.
  • +4 (8 voturi)    
   si dascalii? (Joi, 25 august 2016, 19:30)

   Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui adi.i

   si cine e vinovatul "secundar" pentru asta (principalul vinovat il consider ca fiind societatea romaneasca, in ansamblul ei)?

   ce studiere a dovezilor, a argumentelor, "intr-un mediu riguros, stiintific, de catre specialistii acelui domeniu" visati?

   de unde specialisti cand noi dam diplome lui "Dorel" iar adevaratii specialisti sunt in Sillicon Valley, Londra Paris, Roma, etc....

   Si cum te astepti tu ca societate ca un doctor chirurg/neurochirurg ce ar castiga undeva la 500k EUR/an intr-o societate civilizata sa stea aici fara "spaga" pe 15000-20000EUR?! Nu vorbesc de rezidenti!..care dupa 7 ani de facultate castiga cat un angajat de la romprest?! serios?!..cat au?!..1500-2000 de lei pe luna?!

   O societate/natiune isi are viitorul in educatie si sanatate!. Noi ne furam singuri caciula ca prostii!
   • +2 (2 voturi)    
    Corect (Vineri, 26 august 2016, 13:02)

    RedGuard [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

    Nu mă plătești suficient, poți să îți angajezi unul din ăștia criticați aici.

    Găsesc eu pe cineva care mă respectă financiar în Europa de Vest sau SUA.

    În România pot să rămână cei care cred că 4500 de lei pe lună e un venit *maaare*.
  • -2 (4 voturi)    
   Corect (Joi, 25 august 2016, 21:08)

   Qwertz [utilizator] i-a raspuns lui adi.i

   Titlu de can can. Socant! Uluitor! Extraordinar!
   кп = a3 = цензура
  • +1 (3 voturi)    
   Despre șocuri ,șocanți si șocati... (Vineri, 26 august 2016, 11:12)

   solar [utilizator] i-a raspuns lui adi.i

   NENE adi.i (utilizator) ! Am asteptat , nu mult, dar am așteptat, sa vad si alte reactii la... DECLARATII ȘOCANTE ALE RECTORULUI CELEI MAI MARI UNIVERSITATI DIN ROMANIA - titrat in stilul ofensiv aprioric , triumfalist si exclusivist , de catre micul- marele portal HOT NEWS (romanesc)Si ce constat? Constat ca 1) onorabilii comentatori ,unii declarati de-a dreptul mandri ca sunt ”gugăliști”, habar nu au de un oarecare numit UMBERTO ECCO,nobelist(intre altele) . ”Nobelist” care, s-a incruntat pe buna dreptate la avanturile cosmo-ontologice ale fantasticului INTERNET.Problema lor...de la defazare din ”discutie”. Mai ales ca mai exista si alti inverșunati adversari .2) avizatii, mai prudenti, dar inca in asteptare sa vada de unde sar iepuri si de unde nu, adopta/au adoptat strategia ȘI/ȘI (care va sa zica).Strategie, strategie, dar e doar o amanare . Ma rog, așa sa fie... O etapa pregatitoare de mari dispute. Numai ca 3) politizarea a ceea ce nu poate fi politizat in cazul dat, are toate sansele unor derapaje de pomina . De ce ? Pentru s-a acceptat tacit că de la politica... porneste totul. Poate fi adevarat ? AȘA SA SPUNA EA , RATIUNEA,OARE? Din moment ce primatul dezbaterii publice vine de la HN si e impins de la spate de HN așa s-ar parea.Argumentele si rationamentele vor sfarsi sa incline... balanta politica. E BINE ? E...”political corect”? Ce e de fapt ”political” si ce e ”corect”? HN nu este in niciun caz pregatit si capabil sa sustina altfel decat politic descumpanitoarea problema ”internautica ”.4) așa că s-au conturat deja si iminenta altor șocuri care iarasi si iarasi ne vor incîlci politic.La un congres , la altul , la locale, la parlamentare, la europarlamentare ...si tot asa. Stare de tranzitie fara de sfarsit... Un fel de troțkism răsturnat.
   Si fara de sfarsit?
   • +1 (1 vot)    
    Ala-i Ioane (Vineri, 26 august 2016, 15:39)

    Qwertz [utilizator] i-a raspuns lui solar

    M-ai pierdut de la randul al 3lea dar is de acord cu tine. HN promoveaza cenzura si manipuleaza in acord cu interesele pecuniare ale unora.
    кп = a3 = цензура
 • +13 (31 voturi)    
  Adevarul doare (Joi, 25 august 2016, 17:40)

  Mihaitza_P [utilizator]

  Dar e bine ca mai e cate cineva care sa-l spuna.

  Folosim din ce in ce mai mult tehnologia in detrimentrul creierului.
 • -9 (31 voturi)    
  un analfabet... (Joi, 25 august 2016, 17:40)

  timp tamp [utilizator]

  ... informatic! un anacronic, se hrănește din trecutul bolșevic! un alt istoric bolșevic, dinu giurescu spunea la o emisiune a bizonului hoandră că pe INTERNET sunt scrise numai prostii!
  • +1 (3 voturi)    
   manipulezi? (Joi, 25 august 2016, 18:46)

   SkyDan [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

   Dinu Giurescu a zis ca:" pe net sunt scrise multe prostii".

   Cei care isi vor forma creerul prin absorptie nediscriminativa de pe Google sunt noii Petrache Lupu sau Baba Vanga.

   Creerul - o resursa pretioasa pentru a gandi creativ nu pentru a stoca informatii nesintetizate.


   Noii Google people sunt cei care dadeau cu sapa acum 2 generatii.

   Sine magno labore naturae nihil dat. Caveat emptor.
  • +1 (1 vot)    
   Giurăscu bolşevic? (Vineri, 26 august 2016, 11:01)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

   eşti cretin.
 • +7 (45 voturi)    
  Va supara adevarul ? (Joi, 25 august 2016, 17:43)

  xolv [utilizator]

  Generatia de spalati pe creier de internet asa zisi pseudo-intelectuali este urmatoarea generatie de marxisti. Ce e televizorul pentru "prosti", este internetul pentru semi-doctii hraniti artificial.
  • 0 (26 voturi)    
   ironie (Joi, 25 august 2016, 17:57)

   nellino [utilizator] i-a raspuns lui xolv

   un ilustru necunoscut inghetat in niste stereotipuri de Dilema Veche se entuziasmeaza citind pe internet o opinie a unui oarecare si ii numeste pe altii "spalati pe creier de internet"...
 • +7 (25 voturi)    
  Dar, stimate d-le profesor, (Joi, 25 august 2016, 17:46)

  Stapanu [utilizator]

  simultan generatia asta si aproximativ cele vecine in timp, sunt produsul inclusiv a sistemului de invatamant romanesc generalizat tip Ecaterina "Cati" Andronescu, precum si a spalatului pe creier de mici tip BOR. La ce va asteptati?!
 • +1 (23 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 august 2016, 17:50)

  [anonim]

  • +2 (10 voturi)    
   E prea tarziu (Joi, 25 august 2016, 21:17)

   Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui

   Dorinta de a invata trebuia sa le-o insufle mai intai parintii, nu sa se burzuluiasca la doamna invatatoare ca-i crapa capul mititelului de invatat.
  • +2 (4 voturi)    
   care perete? (Vineri, 26 august 2016, 9:25)

   nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui

   Sa-mi fie cu iertare, faptul ca ai ajuns la facultate implica dorinta de invatare. Facultatea nu este obligatorie, nici macar liceul nu e. Daca te-a dus mintea sa ajungi la facultate inseamna ca esti in stare sa asimilezi informatie de capul tau. Tot ce face facultatea e sa te puna in contact cu niste oameni cu o inteligenta peste nivelul mediu (aici includ si profesorii, si studentii). Odata ajuns aici ar trebui sa fii in stare sa iti raspunzi singur la o mare parte din intrebarile pe care le ai, prin studiu individual sau de grup. Profesorul este aici doar sa te puna pe directia care trebuie, in cazul in care derapezi. La facultate nu are nimeni timp sa "hraneasca cu lingura" (sau spoonfeed, daca doriti) pe cine n-are chef de studiu. Daca nu esti in stare sa gandesti pentru tine atunci probabil nu ai ce cauta la facultate. Sa nu mai vorbim de master sau doctorat. E plina tara de "doctori". Ce folos?

   Am recrutat masteranzi pe IT, incapabili sa inteleaga concepte simple. Le-am dat o sansa, pentru ca stiu ca facultatile de informatica nu te pregatesc suficient pentru ce se cere astazi. Majoritatea absolventilor merg la un loc de munca in speranta ca o sa le bage cineva cunostinte in cap la fel cum se intampla in generala/liceu si mai nou facultate/master. Treziti-va, ati avut 16-17 ani de scoala sa faceti asta.
 • -2 (32 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 august 2016, 17:51)

  [anonim]

  • +15 (17 voturi)    
   stam pe loc si pierdem vremea (Joi, 25 august 2016, 18:29)

   gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui

   Bosorogii au ajuns pe luna, generatia actuala deabia a trimis un robotel pe marte, progresul a stagnat, rectorul spune un adevar dureros batem pasul pe loc ca societate cu lucruri superficiale.
   • -1 (5 voturi)    
    Generatia actuala (Joi, 25 august 2016, 23:18)

    JohnR [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

    Va merge in vacanta in spatiu si vor fi indivizi care vor muri de batranete pe Marte.
    • +2 (6 voturi)    
     Generatia lui peste prajit (Vineri, 26 august 2016, 9:33)

     nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

     Voi astia de o sa va creasca barba alba pe Marte, banui ca faceti treaba asta fara a folosi teoriile si tehnologiile elaborate de cei dinaintea voastra. Traiti cu impresia, falsa de altfel, ca daca sunteti in stare sa folositi ceva la care s-a muncit timp de generatii vi se cuvine toata cinstea. Trebuie sa admit ca suntem extraordinar de buni la ceva, sa ne asumam meritele altora.
    • +3 (3 voturi)    
     cum? (Vineri, 26 august 2016, 10:06)

     gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui JohnR

     Virtual cu o aplicatie pe facebook?
  • +10 (14 voturi)    
   Generatiile tampite (Joi, 25 august 2016, 18:42)

   xolv [utilizator] i-a raspuns lui

   stau pe internet si dau like in timp ce altii se spetesc citind si studiind, asa ca sigur nu generatia Facebook google va trata cencerul si generatia biblioteca precum bosorogul asta "retrograd'
   • -2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 august 2016, 10:52)

    [anonim] i-a raspuns lui xolv

   • -1 (1 vot)    
    Da, bravo (Vineri, 26 august 2016, 14:34)

    BiancaMatache [anonim] i-a raspuns lui xolv

    Ca singurii care se mai si relaxeaza sunt astia tineri, voi nu pierdeti vremea de nicio culoare, nu?
  • +1 (3 voturi)    
   Aceleasi care ar supravietui lui ww3?! (Joi, 25 august 2016, 20:06)

   contest [anonim] i-a raspuns lui

   la generatia celui de-al Treilea, da?!
  • +7 (9 voturi)    
   Solutiile cele mai spectaculoase (Joi, 25 august 2016, 21:21)

   Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui

   sunt date tot de cei din generatia celor care au creat, celor care au revolutionat tehnica. Nici nu stiu daca inventatorii calculatorului, internetului, sistemelor de programare, principiilor de constructie a navelor spatiale, mai sunt in viata. Iar "vaccinul" anti-cancer tot o echipa de septagenari l-au creat. E drept, au muncit o viata la asta. Si nu si-au cautat solutiile pe google sa le ia cu copy-paste, ci le-au gandit.
  • +3 (3 voturi)    
   pai vorba sa fie (Vineri, 26 august 2016, 9:36)

   nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui

   Ai spus si tu un lucru bun, probabil fara sa vrei/realizezi. Intr-adevar, generatiile astea vor trata, ca de descoperit probabil tot niste bosorogi care au stat o viata cu nasul in carti le vor descoperi.
  • +2 (2 voturi)    
   şi tu vei fi un "bosorog" pentru cei din 2076... (Vineri, 26 august 2016, 11:05)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui

   cam atât.
 • +10 (26 voturi)    
  Ce fain vorbeste (Joi, 25 august 2016, 17:59)

  Marius Ogrean [utilizator]

  Are perfecta dreptate.
 • -1 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 august 2016, 18:00)

  [anonim]

 • +4 (20 voturi)    
  da, sokant!!! (Joi, 25 august 2016, 18:04)

  christian7 [utilizator]

  a zis ceva incorect politic sau neadevarat? pardon .... multi habar nu au ce va urma .... de ce? pentru ca nimeni nu citeste! asa ca tips .... huxley si fukuyama ....
 • +5 (29 voturi)    
  Cel care ridica piatra (Joi, 25 august 2016, 18:10)

  triciupa [utilizator]

  Sa lasam putin deoparte cele spuse de stimabilul rector, poate discutabile si sa ne uitam putin la CINE este cel care critica generatia tanara: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20815934-ioan-aurel-pop-rectorul-universitatii-babes-bolyai-fost-ales-presedintele-cnatdcu-2012-fost-impotriva-verdictului-plagiat-dat-acest-for-lui-ponta.htm
  Problema d-lui rector nu este atitudinea (criticabila) fata de o intreaga generatie, problema dumnealui este pesedismul, dragostea de plagiatori, de penali, de comunisti vopsiti in (social) democrati, de securisti deghizati in capitalisti, intr-un cuvant iubirea de pesedeu! Orice ar zice, orice ar face, se vede pesedeul pe el cum se vede balega in mijlocul drumului.
  • +7 (7 voturi)    
   gresit (Joi, 25 august 2016, 18:30)

   gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

   O idee se ataca cu alta idee, nu cu atac la persoana, ce spui tu e ad hominem.
   • -1 (7 voturi)    
    Într-adevăr... (Joi, 25 august 2016, 22:33)

    anton_carpati [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

    ...dar şi Ioan Aurel Pop îşi face oameni de paie, generalizează şi dispensează sofism după sofism. Cel mai tragic lucru este că marea masă de cretini autosuficienţi sunt de-acord cu dânsul, încadrându-se involuntar în categoria de automatoni descrişi de domni sa.
  • +7 (7 voturi)    
   gresesti... (Joi, 25 august 2016, 19:12)

   Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

   e doar dragostea de BANI...facultatile/universitatile au devenit fabrici de diplome...iar acum au doar "100000" de absolventi de bac....iar eu stiu una pregatita..."nicaieri" pentru 30000.

   O caruta de bani!
   iar eliminarea examenului a fost cea mai mare greseala...un fost coleg ramas in invatamant imi spunea (noi absolventi '96"): "Bai Laur si noi eram prastie, dar astia nu stiu nici macar sa-si scrie numele in dreapta sus..."
  • +3 (5 voturi)    
   Hodoronc tronc! (Joi, 25 august 2016, 19:19)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

   Faceți ce faceți voi ăștia de la Hotnews și ajungeți la chestiune(PSD, Ponta etc.). Păi nu de asta e vorba.
 • +6 (6 voturi)    
  uitati-va pe facebook! (Joi, 25 august 2016, 18:20)

  tba [utilizator]

  cand gasiti comentarii cu semne de punctuatie intre subiect si predicat, cu cratima pusa acolo unde nu trebuie si lipsa de cratima acolo unde este nevoie, incercati sa vedeti profilul acelui postac!
  veti avea surprize imense.
  • +1 (1 vot)    
   ai uitat de litera i, (Vineri, 26 august 2016, 10:00)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui tba

   care e pusa la verbe la persoana a III-a, si nu e pusa la persoana a II-a conjunctiv (cand ar trebui pusa).
 • +3 (7 voturi)    
  culegem ce am semanat timp de decenii (Joi, 25 august 2016, 18:21)

  Ev A [utilizator]

  Noile generatii - produsul anchilorazii invatamantului, a neputintei dascalilor de a se schimba (aceleasi scheme de a preda..) un invatamant pana la urma girat de parinti ("periajul" profesorilor, pentru note mari, etc.). Confuzia si lipsa de repere sanatoase, falsa scara de valori, ce putea sa genereze? O generatie care se refugiaza pe internet, facebook - in cea mai mare masura guma- de- mestecat pt creier, consumi informatie fara valoare, nu ai cum sa devii mai intelept..
  Cultura generala o capeti in mare masura daca are cine sa-ti deschida sufletul spre frumos, daca ai modele pe care sa le urmezi.
  Sursele de informare, de formare a opiniilor - media de la noi, si nu numai, din ce in ce mai toxice sau manipulatoare . Un tanar care tocmai a dat bacalaureatul mi-a marturisit ca desi a invatat , nu a reusit sa ia o nota mare pentru ca, citez, "nu am avut suficiente cuvinte sa ma pot exprima".
 • +9 (13 voturi)    
  Google face prostii si mai prosti si desteptii... (Joi, 25 august 2016, 18:26)

  SkyDan [utilizator]

  ...si mai destepti.

  Profesorul are dreptate pentru ca generatia Google nu mai are chef si timp de studiu personal inetns si de lunga durata. Toti se grabesc sa " traiasca" emotii (gunoi existential adica). Toti se reped sa emita opinii farfelus si cand i-i intrebi pe ce baza stiintifica fac acele afirmatii raspund ca "au citit pe Google", " asa simt ei".
  Am intalnit oameni cu pretentii care nu intelegeau practic nimic. Nu intelegeau matematica, fizica chimia si vomau concepte pop-psihologice.

  Problema cu noul val de "prostime", similar cu " taranii" de alta data e ca are tupeu nelimitat, se reped in fata, fura fara rusine, te ataca psihologic fara jena. Ghita, Ponta, Sova sunt doar niste arhetipuri jenante.

  Noua inteligenta e doar o spoiala demna de tot rasul. Oricum noi destepti din Romania nu creeaza nimic. Totul vine de afara si ei doar "asambleaza". Generatia trecuta faceau blocuri proaste dar erau concepute in Romania. Generatia noua de romani e, inca odata, condamnata. De data asta fara sa stie ca este.

  Inteligenta nu se poate dezvolta de pe Google. Pentru a dezvolta inteligenta trebuie sa studiezi serios, sa creezi prototipuri, sa aplici si sa validezi.
  Noua generatie " stie" de indata ce citeste. Niste super-humans. Din pacate pentru ei acel " stiu" e doar o forma de boala psihica.

  Interesanta si multimea de ad-hominem de pe forum. Dovada suprema a idioteniei e sa ataci un om personal si nu ideile exprimate. Ideile odata exprimate sunt in spatiul dintre ganditor si ascultator.

  Oricum, tarile puternice vor fi si mai puternice cu Google, iar cele 'sarace de minte", cum e Romania, vor fi si mai " sarace".
  • -6 (6 voturi)    
   din înţelepciunea populară (Joi, 25 august 2016, 22:41)

   anton_carpati [utilizator] i-a raspuns lui SkyDan

   "Ideile odata exprimate sunt in spatiul dintre ganditor si ascultator. " - vă contracarez afirmaţia cu o zicală din străbuni: "Prostul aruncă o piatră în apă şi zece deştepţi nu pot să o scoată!"
   Oamenii nu critică ideea datorită caracterului d-lui Pop - ei doar afirmă că avem de-a face cu o idee deficientă, repulsivă şi condamnabilă venind din partea unui om deficient, repulsiv şi condamnabil.
   • +1 (1 vot)    
    ideea (Vineri, 26 august 2016, 9:47)

    nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui anton_carpati

    Omul, ca omul. Dar ideea, ne place sau nu, e adevarata. Si nu e a lui. El are norocul sa se afle intr-o pozitie din care se poate face auzit. Dar ideea e in mintea multora. Mergi si stai de vorba cu un licean/student si vezi cam ce au in cap. O sa tragi aceeasi concluzie ca si omul pe care il condamni.
    • -1 (1 vot)    
     ca orice altceva în viaţă, ideea e relativă (Sâmbătă, 27 august 2016, 3:01)

     anton_carpati [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

     Depinde şi ce licean sau student găseşti. În primul rând tu, ca om matur, ar trebui să porţi în capul tău un dialog cu liceanul care erai tu, ca să ştii cum să te raportezi la un individ aflat la începutul vieţii sale ca membru al societăţii. Apoi plasează-l pe copilul care obişnuiai să fii în contextul actual - tu consideri că ar putea funcţiona la fel de bine sau mai bine decât tinerii din ziua de azi? Vrem - nu vrem, mijloacele de comunicare au evoluat substanţial în ultimii 20 de ani - mie unul mi se pare o prostie la fel de mare să condamni internetul pentru deficienţele acestor copii ca şi clerul catolic care condamna tiparul pentru decăderea morală în secolul al 15-lea. Eu consider că aceasta este o formă de barbarism şi autosuficienţă care ne trage în urmă.
 • -5 (9 voturi)    
  Asa este (Joi, 25 august 2016, 18:27)

  vasile-roaita [utilizator]

  Cu bosorogii astia de acum, care nu sint in stare sa se adapteze cu noua tehnologie. Dau vina pe internet. Tinerii din ziua de azi sint mult mai destepti si mai creativi decit bosorogii astia educati in scolile bolsevice, dar nu sint lasati sa evolueze tocmai de catre acesti bosorogi. Si eu sint bosorog, dar adaptat. Internetul pentru mine este cea mai buna si cea mai rapida sursa de informatii. Jos bosorogimea bolsevica !
 • -2 (10 voturi)    
  Va fi declarat de UNESCO Tezaur Uman Viu? (Joi, 25 august 2016, 18:57)

  Plagarus [utilizator]

  Domnul rector are marele of al pierderii interesului pt. stiintele umaniste si se exprima contodent si cam jignitor,la adresa noilor generatii,pe care din pacate nu le prea "simte " puterea de a schimba cu adevarat lumea sec.XXI
 • +5 (11 voturi)    
  Nu mai aruncati cu pietre (Joi, 25 august 2016, 19:08)

  takada [utilizator]

  NU Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes - Bolyai din Cluj,este de vina pentru generatia de dupa 2001 care a ajuns intre timp genertaia Facebook si Pokemon.

  Generatia asta,cu ajutorul politicilor si politicienilor care distrug Invatamantul romanesc,va trai doar pentru ea de azi-pe maine.

  Invatamantul este distrus pentru a avea o generatie de manevra,cu cat populatia este mai needucata cu atat este mai usor de manipulat si condus.

  Fara educatie vor ajunge ca in 'Ferma animalelor',unul mare peste toti si niciunul pentru nimeni.

  Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes - Bolyai din Cluj,stie ce spune.Nu poate face singur ceva fara ajutorul guvernului pentru a incerca sa mai educe,cat se mai poate,actuala generatie care nu stie pentru ce
  "lupta",citeste sau traieste.

  Generatia actuala iese pentru niste drepturi pe strada doar daca vede vreo chemare pe Facebook,atat.Si cum FB-ul este controlat va dati seama unde se ajunge:manipulare si minciuna.
 • +4 (6 voturi)    
  Are dreptate dar... (Joi, 25 august 2016, 19:14)

  OvidiuStoica [anonim]

  ...are dreptate, nu e nimic "socant", dar care ar fi solutiile ? Invatamantul romanesc s-a dezintegrat treptat dupa 1989 la fel cum s-a dezintegrat si economia nationala, sistemul de sanatate, si restul.
  O schimbare radicala de sistem nu se intrevede asa ca vom continua pana nu mai ramane nimic, nici din tara si nici din natiune (suntem si in colaps demografic).
 • +18 (22 voturi)    
  O gramada de postaci inflamati (Joi, 25 august 2016, 19:15)

  KostasP [utilizator]

  Bai baieti, nea rectorul stie exact ce vorbeste. Generatiile tinere sunt semi-rebuturi mai ales in domeniul tehnic. Dar daca va incalzeste cu ceva, situatia este similara cam peste tot in lume. 90% din voi n-ati fi luat nici nota 3 la un examen de matematica de intrare in "Poli" acum 30 de ani.
  • +3 (7 voturi)    
   Is doar frustrati si nu accepta realitatea (Joi, 25 august 2016, 20:33)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

   Si e de ajuns sa se uite oriunde in jurul lor si or sa vada rezultatele muncii lor, Generatia SMS Slang.
   Strazile is praf iar cand se pericesc sau reasfalteaza se face in bataie de joc, piste de biciclete in bataie de joc, parcuri in bataie de joc, totul fara nici o urma de bun simt macar, ca de standarde nu mai pomenesc.
   Spitalele is in bataie de joc, educatia e bataie de joc, zonele turistice is bataie de joc, pline de mizerie.
   Mai bine ma opresc aici.
   • +1 (3 voturi)    
    Boala romanilor (Vineri, 26 august 2016, 12:37)

    Abadonna [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    In mod normal citesc stirea si merg mai departe, fara sa pierd vremea comentand, insa comentariul dumneavoastra mi-a parut suficient de amuzant incat am facut acest cont pentru a afla mai mult.
    KostasP zicea de generatiile tinere raspunzand "postacilor" iar apoi pune semnul egal intre "postaci" si tineri spunand ca "90% din voi n-ati fi luat nici ... ". Apoi apare si raspunsul dumneavoastra in care deja ati asociat generatiile tinere cu "Generatia SMS Slang" si copii care pierd prea multa vreme pe Facebook.
    Boala romanilor ( pe langa nesimtire ) care se poate observa cel mai usor este aceasta tendinta de a se considera superiori, mai buni decat altii, chiar si/mai ales intre ei, de a stigmatiza opinia celuilalt fara a aduce argumente.
    Sa inteleg ca "Generatia SMS Slang" este de vina ca "strazile sunt praf", "spitalele is in bataie de joc, educatia e bataie de joc" etc din vina acestor copii/tineri, eventual de dupa anul 2000? Sa inteleg ca ei au construit aceasta infrastructura de o calitate jenanta, ei sunt cei care au facut sistemul educational ( la 5 ani terminau o facultate si apoi de la 6 ani erau profesori si acum, dupa 10 ani sistemul de invatamant este deplorabil...) si tot ei sunt cei care "pericesc" si "reasfalteaza in bataie de joc".
    Lipsa de coerenta marcheaza discursul multor oameni care comenteaza observ. Se fac niste confuzii majore si ma intreb daca persoanele care spun astfel de ineptii au discernamant.
    Divergente intre generatii vor fi intotdeauna si oriunde insa faptul ca se ajunge la astfel de aberatii spune mult. Asumarea unei intregi generatii a unor merite ce apartin unui numar strict de oameni din respectiva generatiei iar este o dovada de debilitate.
    In final, generatia tanara este rezultatul generatiei anterioare. Reflecta imaginea a ceea ce au fost anteriorii si acestia sunt unicii responsabili.
    Boala romanilor de a da tot timpul vina pe altcineva pentru absolut orice.
    • +2 (2 voturi)    
     Deci (Vineri, 26 august 2016, 15:24)

     KostasP [utilizator] i-a raspuns lui Abadonna

     Ce ai vrut sa spui pina la urma? Concentraza-te si mai scrie o data. Lol.
     • 0 (0 voturi)    
      Din nou, lipsa de discernamant (Sâmbătă, 27 august 2016, 15:39)

      Abadonna [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

      Ar fi fost interesant sa explice legatura dintre generatia tanara si lucrurile care nu merg cum ar trebui in aceasta tara. O enumerare de aspecte generale nu incrimineaza si nici nu serveste ca argument. Interesant cum unii oameni stiu sa citeasca dar nu reusesc sa inteleaga absolut nimic din ce citesc.
      Daca sustineti lipsa de valoare a generatiilor tinere este o contradictie sa utilizati in acelasi timp acronimul "lol" deoarece acest mod de exprimare a fost inventat de cei pe care ii blamati.
      • 0 (0 voturi)    
       un exemplu (Luni, 29 august 2016, 18:52)

       srpc [utilizator] i-a raspuns lui Abadonna

       in politica si administratie, cei mai incompetenti, obraznici si hoti sunt sefii tineri, nu cei batrani.
   • +1 (3 voturi)    
    asa e... rezultatele muncii lor... (Vineri, 26 august 2016, 14:15)

    Pardel007 [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Si toate problemele enumerate mai sus sunt cauzate de 'Generatia SMS Slang' :)

    Daca nu si-ar fi bagat nasul marlanii astia mici care o freaca pe facebook, ar fi fost tot un lapte si-o miere.

    Dar asa.. au postat pe facebook pozele cu strazile praf, cu pistele de biciclete, cu parcurile, etc

    Mai grav.. au pus mana apoi pe Google si au vazut ca in alte locuri nu e asa ceva.. si au inceput sa mai si guite...

    Eh.. si s-au crescut si singuri in afara valorilor societatii romanesi. Nici pic de bun simt si cultura - nu ca parintii lor - oameni muncitori, culti, si cu bun simt, care nu au timp de google si facebook. Nu nu!

    Prietene Locke Lamora, poate tu si inca vreo cativa de pe aici ar trebui sa va dati jos de pe piedestal, si sa va uitati bine in oglinda. Daca nu simtiti nici o urma de vina pentru situatia in care sunteti si suntem - atunci imi pare rau sa va spun ca nu sunteti cu nimic mai buni decat astia pe care ii criticati - sunteti cel mult mai aroganti si mai ipocriti.
    • +1 (3 voturi)    
     Eu comentam (Vineri, 26 august 2016, 15:29)

     KostasP [utilizator] i-a raspuns lui Pardel007

     Referitor la pregatirea lor profesionala, egala cu zero. Nu-i invinovateam de altceva. De asta cine-i de vina? Patria?Scrieti unii dintre voi pagini intregi fara subiect si predicat.
 • +7 (15 voturi)    
  Pariu. (Joi, 25 august 2016, 19:28)

  hot news [utilizator]

  Pun pariu că 99% din comentatorii care critică articolul acesta nu au dat click niciodată pe link-ul din stanga "Cultura". Terminat.
 • -7 (11 voturi)    
  HAHAHA (Joi, 25 august 2016, 19:30)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  esti retardat ... demisia nulitate!
 • -3 (15 voturi)    
  mafia universitara (Joi, 25 august 2016, 19:39)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Acest domn Ioan Aurel Pop e un provincial ca mentalitate, un comunistoid depasit .Daca ar folosi Google ar gasi aici o imensa bogatie pentru istorie: imagini,carti de specialitate in toate limbile,documente, explicatii, articole stiintifice, acces la reviste de la Oxford , Cambridge .
  Nu insa asta il intereseaza. Il intereseaza doar scaunul, si satistaferea unei ambiii groase, de a ajunge cat mai sus.
  .A dori gloria inseamna a prefera sa mori mai degraba dispretuit decat uitat, zice Cioran.
 • 0 (12 voturi)    
  Marcus (Joi, 25 august 2016, 19:40)

  georghe [utilizator]

  Să comparăm cele spuse de dl IA Pop cu cele spuse de marele Solomon Marcus , apropo de această generație. Părerile dl rector au apărut pe un site și care vor fi , probabil , citite tot cu ajutorul Google. De ce nu le-a publicat la Gazeta de Perete a cantinei din Hașdeu?
 • -5 (9 voturi)    
  Mai sa fie.... (Joi, 25 august 2016, 19:53)

  coco04 [utilizator]

  Nu pot fi toti dupa chipul si asemanarea domnului rector!
  Nu cred ca are rost sa se ia de Google.
  Google,Youtube,Wikipedia si alte inventii minunate au imbunatatit colosal viata oamenilor cat si posibilitatea de a-si largi cultura generala.
  • +9 (9 voturi)    
   Da, mosule (Joi, 25 august 2016, 20:53)

   KostasP [utilizator] i-a raspuns lui coco04

   Dar nu le-a inventat generatia tanara. Ei sunt doar "useri".
   • -7 (9 voturi)    
    Nu mai spune! (Joi, 25 august 2016, 22:01)

    coco04 [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

    Dar care generatie le-a inventat? Te-ai uitat la varsta inventatorilor sau vorbesti asa din inertie?
    Majoritatea inventatorilor erau in perioada studentiei.
 • -4 (6 voturi)    
  Vesnicul conflict dintre generatii (Joi, 25 august 2016, 19:54)

  tontu [utilizator]

  Celor mai in varsta le este greu sa-i inteleaga pe cei tineri pentru ca lucrurile evolueaza, mentalitatile se schimba, ba chiar si sitemul de valori la care ne raportam e diferit. Generatia hippy din anii ' 60 a fost tot un fel de generatie facebook, dar societatea a continuat sa evolueze, iar hipsteri au avut si ei contributia lor pe plan cultural, cel putin...
 • -3 (7 voturi)    
  Mai intai bolsevicii, apoi urmasii lor comunistii (Joi, 25 august 2016, 20:03)

  Susufler0 [utilizator]

  si, in fine, urmasii lor de dupa caderea comunismului, social democratii au stiut foarte bine un lucru: istoria trebuie stapanita dpdv ideologic si scrisa sau rescrisa, dupa cum dicteaza interesele de clasa. Acesta este motivul pt care, daca faceti o scurta cercetare pe net, veti observa ca cei care o scriu, o predau si o conserva sunt exemplare precum acest domn rector al Univ BB.

  PS. Ii vor urma cei scoliti si ideologizati de el.
  • +1 (1 vot)    
   Vrei sa spui (Luni, 29 august 2016, 12:08)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Vrei sa spui ca anglo-americanii dupa 1945 nu au (re)scris istoria Europei si a Lumii dupa nevoile si trebuintele lor? (azi copiii invata numai bazaconii din manualele "oficiale")
 • 0 (10 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 25 august 2016, 20:11)

  andipetre [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  ;) (Joi, 25 august 2016, 20:32)

  contest [anonim]

  Climate change si Deveselu, sunt pentru generatia de azi & Co., jucarii de..."trecut"!
 • +7 (7 voturi)    
  soneria (Joi, 25 august 2016, 20:43)

  cafo [utilizator]

  Ce-i drept eu n-am gasit pana acum elite pe fb, daca cunoasteti va rog 6 exemple, chiar duc lipsa de prieteni.
 • +5 (11 voturi)    
  Amestecati lucrurile ... (Joi, 25 august 2016, 21:07)

  AEV [utilizator]

  Amestecati lucrurile, Dle. Rector!! Google si SMS sunt instrumente de lucru extraordinare, daca sunt folosite ca atare si numai ca atare. Nenorocirea consta in faptul ca invatamantul caruia ii sunteti unul din corifei a creat tanarul care nu stie NIMIC ALTCEVA decat Google, SMS si Fb. Tanarul care nu citeste, care nu e capabil sa faca rationamente, fie ele chiar si dintre cele mai simple, tanarul care iti intinde o mana ca un peste mort, cu care nu stie sa faca nimic altceva decat sa tasteze!! In ce scop? nici el nu stie ...
 • 0 (12 voturi)    
  Nenea istoricu' (Joi, 25 august 2016, 21:11)

  mithrill [utilizator]

  V-a scapat un mic amanunt: ordinele de distrugere au fost date de generatia luminatiei dumneavoastra.....
 • +9 (11 voturi)    
  din pacate (Joi, 25 august 2016, 21:12)

  gelu antigelu [utilizator]

  cred ca se refera cumva la ce-a vrut sa spuna si Einstein: “I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots”
  adica e exact situatia cand tehnologia menita sa fie un mijloc devine un scop.
  • +6 (10 voturi)    
   Gresit (Joi, 25 august 2016, 21:43)

   agarici [utilizator] i-a raspuns lui gelu antigelu

   Dincolo de fb, Google si mail nu cred ca tehnologiile avansate au invadat Romania ultimilor 25 de ani. Am luat de la occidentali exact ceea ce ne-a lipsit in forma incipienta si ulterior in formele avansate ale tehnologiei comunicatiilor. In rest ce tehnologii si mai ales la ce scara activeaza in Romania. Actualele generatii sunt sclave ale corporatiilor internationale care ii exploateaza pana la epuizare pe salarii mizere. daca incearca sa-si faca sindicate , liderii de opinie sunt discreditati si dati afara. zniciun popor nu are dreptul sa-si renege trecutul. Dupa cum vedel energia electrica pe care o consumam astazi ne ste data de uzinele electrice construite inainte de 89. Caile ferate care mai sunt sunt facute tot inainte de 89. Rafinariile de petrol, tot la fel. Nimic nu s-a construit in ultimii 27 de ani cu exceptia caselor si a putine blocuri de locuinte. Si atunci cum de putem vorbi de tehnologii noi cu exceptia cellor din comunicatii aduse la noi prin coruptie si mita???!!
 • +12 (18 voturi)    
  Profesorul are dreptate (Joi, 25 august 2016, 21:33)

  agarici [utilizator]

  Nu il cunosc pe acest domn profesor si nu ii stiu nici trecutul sau prezentul sau politic, insa afirmatiile domniei sale sunt pline de un adevar crud si probabil neplacut pentru multi din generatiile mentionate. Tinerii nostrii de azi si de ieri ar trebui sa inteleaga intr-o buna masura , oamenii se izoleaza ca grup si ca individ ca trecutul fiecaruia consumat la tara sau la oras, intr-o familie cu un nivel mai mare sau mai mic de educatie si morala face parte din viata fiecaruia dintre noi si nu il putem nega in nici un fel. De fapt acel trecut al fiecaruia ne-a propulsat in prezent si ne ajuta pentru a merge spre viitor mai greu sau mai usor. Dupa cum vedem societatea di Romania ultimilor 25 de ani si-a pierdut morala crestineasca , oamenii se izoleaza ca grup si individ
  • -7 (9 voturi)    
   grupurile (Joi, 25 august 2016, 22:03)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui agarici

   Colectivitatile voastre, mai nene, sunt alea de au dus tara asta la ruina. Ati votat "in grup" numai hoti care sa ne conduca de 25 de ani incoace si acuma, ca iesiti la pensie si nu va mai intereseaza, va dati oameni culti.
   De fapt sunteti toti, in frunte cu acest personaj sinistru sustinatorul lui Ponta Plagiatorul, niste comunisti vopsiti.
   Nici Revolutia nu ati fi facut-o de unii singuri, noroc ca v-au ajutat rusii sa-l alungati pe Ceausescu.
   Degeaba l-ati citit pe Marin Preda si pe Buzura daca tot lasitatea va ramas trasatura de caracter predominanta.
   • +1 (3 voturi)    
    tu ce ai votat? Macovei? (Vineri, 26 august 2016, 11:25)

    vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

    eşti jalnic...
 • -1 (3 voturi)    
  la ce va foloseste cenzura? (Joi, 25 august 2016, 21:59)

  U_swamp [utilizator]

  Nu cenzurati?
 • 0 (6 voturi)    
  Ioan Aurel Pop update (Joi, 25 august 2016, 23:29)

  anonimicus [utilizator]

  Bag mâna-n foc că după ce va citi comentariile distinsul istoric şi rector va adăuga "generaţia Hotnews" în lista lui. :))
 • -2 (6 voturi)    
  Frica (Joi, 25 august 2016, 23:39)

  BunicutzaCea Batrana [anonim]

  Retelele sociale scot la lumina tot ce e mai bun si tot ce e mai rau in natura umana. Pot fi locul de manifestare a divinului sau a diabolicului, pot da nastere la ingeri sau demoni. Internetul, realitatea virtuala cu care trebuie sa invatam sa convietuim, ne copleseste cu informatie de buna sau de proasta calitate, pe care trebuie sa invatam sa o filtram si sa o interpretam, si alegerea ne apartine. Mai pe intelesul d-lui rector, e ca si pe vremea cand mergeam la biblioteca si unii dintre noi preferau sa citeasca un roman politist, altii romane istorice sau de aventura, altii romane de dragoste, altii carti de poezie, altii carti de filozofie sau istoria artei si altii tratate de specialitate pentru a rezolva nevoi practice. Alegerea a fost si este in continuare a consumatorului de informatie, lucrurile nu s-au schimbat prea mult de-a lungul istoriei, pentru ca nu toti suntem la fel. De asta nu ma mir ca dl. rector este atat de speriat de puterea informatiei disponibile acum cvasi universal. Dansul considera de fapt accesul nelimitat la informatie ca fiind malefic. Ceea ce dansul numeste generatia Facebook este de fapt un mozaic de personalitati si de oameni al caror acces la informatie este nelimitat si foarte greu de controlat prin metodele conventionale. Acest tip de oameni sunt un cosmar pentru orice dascal de moda veche. Aceasta generatie este capabila sa dea nastere la personalitati care pot sa conteste autoritatea, sa puna intrebari si sa ia atitudine in fata abuzurilor. Domnul Pop, la fel ca si multi alti reprezentanti ai invatamantului de moda veche, nu isi doreste sa aiba de a face cu astfel de persoane incomode, obisnuite sa puna la indoiala reguli si axiome. Iar generatia Facebook este intr-adevar o generatie greu de manipulat si greu de controlat.
  • +5 (5 voturi)    
   nu ai înţeles nimic... (Vineri, 26 august 2016, 11:31)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui BunicutzaCea Batrana

   nu posibilităţile informaţionale ale noilor tehnologii sunt incriminate ci superficialitatea unor utilizatori care vor totul de-a gata, fără efort, care în loc să citească o carte îi caută rezumatul pe net, care îşi fac lecţiile la şcoală copiind de pe site-uri de "referate", la fel cum în rândul mai vechilor generaţii existau indivizi care întrebaţi dacă au citit o carte, răspundeau senin că nu, dar au văzut filmul...
  • +2 (2 voturi)    
   Nu ai inteles (Vineri, 26 august 2016, 16:54)

   Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui BunicutzaCea Batrana

   nimic ... exact la asta se referea dl. profesor, ca nu sunteti in stare sa ganditi logic, sa faceti corelari si sa trageti concluzii.
 • -4 (12 voturi)    
  Profesor PSD cu viziune ALDE ! (Joi, 25 august 2016, 23:46)

  JohnAnticoruption [anonim]

  A inceput CAMPAGNIA ELECTORALA cu un orizont artistic formulat de un Decan limitat fara stinta de cauza !

  PSD -ALDE trimite Decani corupt la lupta On-Line vs . Google and Facebook !

  Intelectualul comunist Ioan Aurel POP conduce una din tre cele mai mari Universitat din Romanie care a PRODUS de a lungul timpului Intelectuali corupt fara spate cu o imoralitate avansata si Doctorate plagiate !!!
 • -10 (16 voturi)    
  Am citit articolul domnului (Vineri, 26 august 2016, 2:59)

  SKBjull [utilizator]

  Și îi pot spune că este un retrograd, nu înțelege absolut nimic din lumea în care trăiește. Este bătrân și chiar e vorba de conflictul dintre generații.

  Am citit părerea sa. Dar datorită Internetului, am avut acces și la a altora. Pot compara, pot lua decizii mult mai documentate și conștiente decât aș lua dacă l-aș asculta doar pe specialistul de el.

  Internetul doar ne arată mult mai clar cine suntem ca specie. Mulți(precum dânsul) nu au ieșit încă din peșteră. Dar era mai rău acum 50 de ani. Iar dacă mă gândesc la ce era acum 100 de ani, în plin prim război mondial, se ridică părul pe mine.

  De când noi, cei din generația FB am inventat și continuăm să dezvoltăm Internetul, nu prea mai avem nevoie de istorici

  Nu se mai pierde aproape nici un bit de informație. Documentăm istoria din timpul vieții nostre, realist, nepartizan. Spre deosebire de ”specialiștii” de genul dânsului, pe care suntem suficient de miloși să îi lăsăm să ne toace banii din taxe plătite de noi, pentru absolut 0 valoare intelectuală adăugată.
  • +8 (10 voturi)    
   Doamne fereste ! (Vineri, 26 august 2016, 6:59)

   dana_s [utilizator] i-a raspuns lui SKBjull

   Spuneti ca nu prea mai avem nevoie de istorici.
   Pentruca fiecare bit se stocheaza, si asta-i de ajuns...
   Exact din acest motiv istoria se repeta, pentruca nu intelegem esenta, nu intelegem nimic, cu tot internetul si google-ul si cu toate super-tehnologiile.

   Nu este suficient sa ai la dispozitie informatie. Trebuie sa ai capacitatea de a o intelege, spre a decide corect.
   Cultura fiecaruia nu inseamna o etalare a achizitiilor informationale, ci suportul pe care isi fundamenteaza judecatile si, in fond, viata.
   Istoricul nu este menit sa-ti puna la dispozitie documentatie, ci te ajuta sa intelegi unde te situezi, din ce motiv, ce riscuri si perspective sunt.
   Cu profesionalism, cu stiinta si responsabilitate, nu dupa ureche, colationand pareri lansate de oricine, pe net.

   Internetul este exceptional de bun daca, folosindu-l, am cauta sa-i intelegem si pe cei de langa noi, sa le intelegem cultura, modul de a gandi, contextul in care vad ei lucrurile, uneori atat de diferit de noi, si atunci poate am reusi sa evitam razboaiele, sa gasim alte solutii - nu atata violenta si terorism si manipulare si nenorocire.
  • +5 (5 voturi)    
   dacă faci parte din generaţia FB... (Vineri, 26 august 2016, 11:36)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui SKBjull

   te simţi de parcă le-ai fi inventat tu pe toate, net, motoare de căutare, site-uri de "socializare" (de fapt tâmpire), telefonie mobilă, sateliţi, routere & gateway-uri, navete spaţiale, medicamente miraculoase, manipulări genetice, etc. etc. etc.
   nu-i aşa?
 • +3 (5 voturi)    
  MIjloace de manipulare (Vineri, 26 august 2016, 8:22)

  BEDE [utilizator]

  Inainte oamenii erau manipilati prin ceea ce zicea TVR, Radio Romania si ziarele Scanteia si Romania Libera. Tocmai bine ca mai toti sa stie in principal ce vrea PCR sa stie. Dar si atunci mai erau unii care mai asculta in secret Vocea Americii si Europa Libera si mai aflau si alte versiuni depsre ceea ce se intampla in lume,,,
  Acum nu mai pot fi manipulati oamenii de catre politicienii din Romania pentru ca au Google si Facebook si Whatsapp si alte mijloace de comunicare. Dar pot fi manipulati prin intermediul mass-media de cei care sunt patronii marilor agentii. Si Google? Ei stiu tot, si, in functie de cine plateste mai mult, face ca anumite chestiuni sa apara in fruntea listei de zeci de mii de rezultate ale cautarii. Asa ca agramatii, care constituie majoritatea, pot fi manipulati, dar nu asa de bine de clasa politica din Romania, ca de altii mai mari. Mai ramane si specia pe cale de disparitie care nu se informeaza deloc de pe internet, ci doar de la Antenele lui Voiculescu - pe cale de disparitie pentru ca au in general peste 70 de ani...
  • +3 (3 voturi)    
   google si facebook (Vineri, 26 august 2016, 10:05)

   gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Esti cu un pas mai sus ca te informezi si din alte surse decat TV dar atentie, google si facebook nu sunt chiar obiective si fiind corporatii au interese financiare, vezi recentul scandal google cu modificarea cautarilor in favoarea hillary clinton de exemplu sau vanzarea de informatii de catre google si facebook sau oferirea lor catre nsa etc

   Oricat de multe surse de informare ai avea fara abilitatea de a judecat obiectiv informatile nu o sa poti sa ai o viziune corecta asupra faptelor, internetul e mare si mai sunt si alte lucruri decat google si facebook.
   • +2 (2 voturi)    
    Exact asta si spuneam (Vineri, 26 august 2016, 16:07)

    BEDE [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

    Cata crezare sa dai unor surse de pe internet? Sa crezi Wikileaks sau sa crezi guvernul american? Si de Google am spus deja ca stiu ca ei fac listele de rezultate la cautari dupa cum primesc ceva bani de la unii...
    Exista chestiuni in care, ca o de rand, nu poti fi sigur si nu ai nici un fel de mijloace de verificare.
  • +4 (4 voturi)    
   pot fi mai multe feluri de manipulare... (Vineri, 26 august 2016, 11:49)

   vrempeBaselamititica... [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   te referi la manipularea comunistă care se baza pe monopolul informaţional (apropos, dacă ascultai RFE înseamnă ca nu eşti tocmai tânăr...) dar ignori se pare genul de manipulare foarte la modă astăzi de a amesteca adevărul cu falsul în astfel de proporţii incât un nou venit să se informeze nu ştie ce să mai creadă, cine are dreptate şi cine nu...
   P.S. te înşeli în privinţa audienţei antenei 3, de dragul căreia nici eu nu mă dadeam în vânt, dar pe care am început să o urmăresc acum câţiva ani, mai exact atunci când s-a băsit realitatea iar a3 rămăsese ultima redută antibăsistă... şi nu sunt septuagenar...
  • +1 (1 vot)    
   Hai sa ti dau exemple de manipulare de azi (Luni, 29 august 2016, 14:04)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Hai sa ti dau exemple de manipulare de azi - Datorita internetului milioane sunt convinsi ca "laptele da cancer".
  • +1 (1 vot)    
   Majoritatea romanilor (Luni, 29 august 2016, 14:56)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Majoritatea romanilor in RSR erau "vaccinati", nu credeau o iota din propaganda anti-capitalista pompata isteric de "Scanteia" (mai ales ca pana in 1990 oricine evada din blocul Moscova devenea instant "boier" in Vest si familia afla de situatia lui).
 • 0 (4 voturi)    
  Nelamurire!!! (Vineri, 26 august 2016, 8:56)

  spirache [utilizator]

  In afara de politizarea desantata a mai-sus pareristilor si asocierea CNADTCU, ati citit articolul de pe amosnews? Daca vrei sa critici, trebuie sa citesti articolul omului. Nu poti sa ramai doar cu ,, Declaratii socante ale rectorului.." si sa iti dai cu parerea. Asta este superficialitate. El deplange soarta stiintei istorice. Altii deplangeau, nu cu mult in urma, soarta limbii latine in institutiile de invatamant. Nu stiu cat de pregatita si culta a fost generatia lui Aurel Pop, dar cert este ca nici generatia Y(ca la ea se refera) nu e mai breaza. Ajunge doar sa adresezi in orice localitate(urbana sau rurala) orice intrabare de minima cultura generala si rezultatele vor evidentia asta. Aceeasi intrebare adresata in 1975 ar fi avut probabil acelasi rezultat. Si atunci, unii invatau, altii nu. Concluzie: Nu critica fara minima cercetare!
 • +4 (6 voturi)    
  Generația pauză (Vineri, 26 august 2016, 9:42)

  stos [utilizator]

  Majoritatea tinerilor cu vîrsta 18-35 de ani, chiar și o parte din segmentul 40 de ani, îndeplinesc criteriile declarate de dl. rector.
  Singura amintire pe care o lasă în urma lor, este că peste 200 de ani în urma unor săpături, vor fi descoperi-
  te scheletele unor oameni care au locuit în acestă țară, avînd lipite de osul cranian, cîte un smartphone.
  Concluzia, este că arheologii/istoricii de atunci, vor trage decizia certă că România a găzduit extratereștri.
 • +5 (5 voturi)    
  Oficial in Marea Britanie (Vineri, 26 august 2016, 9:53)

  Toni_Romania [utilizator]

  S-a vazut ca in Marea Britanie rezultatele elevilor si studentilor au scazut cu vreo 30% de 10 ani de cand a aparut smartphone. Este o imbecilizare/drogare in masa a Terrei cu ecranele colorate digitale. Plus videogames.
  • +1 (1 vot)    
   In schimb, sunt acuzati profesorii.. (Duminică, 28 august 2016, 14:58)

   Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   ..sistemul de invatamant prea greu, guvernul etc Orice, numai elevii si gunoiul din media si internet, nu. Si se coboara stacheta tot mai mult, sa se simta bine elevii si sa nu fie prea "stresati".
 • +6 (8 voturi)    
  EXCELENT SPUS (Vineri, 26 august 2016, 10:17)

  Ponta [utilizator]

  Este mai mult decat adevarat ceea ce spune acest conducator de universitate.
  Daca am mapa acest discurs pe Romania, ce credeti ca va releva?
 • 0 (6 voturi)    
  cum (Vineri, 26 august 2016, 10:48)

  miculescu-rucar [utilizator]

  va permiteti Dle Academician sa jigniti tinerii frumosi si liberi,care mobilizati prin retelele de socializare au iesit in strada si au demis guvernul?
  Daca ei aveau ceea ce insinuati Dvstra ca le lipseste mai puteau ei sa fie mobilizati?
  • -2 (6 voturi)    
   uita-te dincolo de aparente si facebook (Vineri, 26 august 2016, 11:02)

   gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

   Vezi ce usor se manipuleaza tinerii frumos si liberi care nu vad dincolo de facebook? pai ei au iesit sa demita tot sistemul corupt care a dus la dezastrul colectiv, puteau sa obtina o mica revolutie a sistemului, un adevarat pas inainte ca societate dar tot ce au obtinut a fost sa il demita pe ponta, sistemul corupt e tot acolo si singurii multumiti sunt tabara politica adversa in timp ce nu s-a schimbat nimic esential iar institutile sunt tot corupte si incompetente si o sa fie la fel de inutile la urmatoarele provocari.
  • +2 (2 voturi)    
   erata (Vineri, 26 august 2016, 12:48)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

   jn loc de "mobilizati" se va citi MANIPULATI!
 • +9 (11 voturi)    
  Hmmm (Vineri, 26 august 2016, 10:51)

  arzdan [utilizator]

  Nu inteleg ce este asa socant. Paragraful e scos din context si pare ceva spectaculos. In realitate, articolul complet este foarte bine scris si explica pe mintea tuturor de ce istoria trebuie (inca) studiata si nu doar cautata pe google.
  • +4 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 august 2016, 12:33)

   [anonim] i-a raspuns lui arzdan

 • +7 (7 voturi)    
  Simplu (Vineri, 26 august 2016, 12:04)

  HIPPIEVALI [utilizator]

  De acord 100%. Fb si toate celelalte nu sunt altceva decat carje psihice pentru decerebrati asociali, care - si aici e drama - prin cultivarea iluziei de socializare si mai cu seama, prin crearea falsei impresii de utilitate sociala inoculate dependentilor de ele, le adancesc problemele comunicationale si emotionale, prinzandu-i in capcana unui cerc vicios din care se pare ca se scapa mai greu decat din clestii drogurilor, tutunului sau alcoolului. Iar drama cea mai mare e ca majoritatea nu constientizeaza lucrul acesta si nici macar nu-si propun sa scape din aceasta capcana. Astept injuraturile dependentilor de pokemoni...
 • -2 (2 voturi)    
  sunt oameni de toate felurile (Vineri, 26 august 2016, 12:24)

  alex562 [utilizator]

  si intre cei amintiti, de asemenea, intre profesori
  dar, in ziua de azi, toata lumea poate avea acces la exprimare la aproape orice nivel
 • -5 (5 voturi)    
  Dar el? (Vineri, 26 august 2016, 12:35)

  anion [utilizator]

  Cunosc foarte bine multi oameni asemenea rectorului. Nu-l cunosc insa ca persoana fizica. Totusi fiindca este rector, nu ma indoiesc de calitatile lui profesionala; cum se spune este toba de carte.
  Tipicul lui este deci barbat bine pregatit intr-o singura directie (invatamant), nu are carnet de conducere autoturism din cauza testelor de indemanare, nu proiecteaza la calculator fiind totdeauna in spatele subordonatilor pentru a-I pune sa adauge sau sa stearga, probabil este parasite si de sotie, are de gand sa paraseasca invatamantul la varsta de 75 ani, etc
 • -3 (5 voturi)    
  Nu l-am auzit urland ca-l dor : (Vineri, 26 august 2016, 12:38)

  deval [utilizator]

  -PLAGIATELE (daca nu al lui Monta , macar sesizarea fenomenului ininte sa devina molima ;
  -inexistenta unor legi care sa sanctioneze aspru, sa reglementeze net ce e plagiatul, furtul intelectual ca n-or fi ajuns analfabetii doctori doar la Bucuresti ! Astfel incat sa nu ne spuna azi oprea ca atunci era legal, negoita ca era la moda si Monta ca nu exista !!
  -admiterea fara examen la facultate din anii trecuti a coanei Abramburica !
  - nemedierea/neoranduirea, dle academician a macar catorva monstruozitati/hartoape din cele confectionate de comunisti in 50 de ani, de "pictat" istoria romanilor-ca e chiar domeniul dvs academic !
  -caloriferul colegului Marga ...
  Pe scurt, ne lasi ? Ia priveste matale pe You Tube la prelegerile dlui Plesu (de exemplu) vezi cate vizionari are si mai ales cat face omul asta fara sa fie ACADEMICIAN ! Vorbesc despre un rol social pe care si-l asuma!
  In 26 de ani am auzit institutia numita Academie exprimandu-se de doua ori : 1 "Nu scoateti latina din scoli ! " si 2 o balbaiala in legatura cu Rosia Montana gen nici prea prea nici foarte foarte ....
 • -3 (5 voturi)    
  generalizare total unfair (Vineri, 26 august 2016, 12:39)

  EXEs [utilizator]

  Pana la urma totusi somnul ratiunii cui a creat monstrii pe care trebuie sa-i rezolvam noi acum?
  Realitatea dura e ca generatia creatoare a creat societatea distorsionata si manipulativa actuala. O generatie matematica si ceva mai robotica, algoritmica si exacta are sansa de a repara derapajele si minciunile generatiei anterioare utopice, visatoare, stangiste de un nerealism economic, social si cultural absolut incredibil. Prostiile pe care le aud de la generatia noua de creatori visatori comunisti feminazi, SJW si BLM sunt de o stupizenie absolut incredibila.
  Cateva generatii ceva mai pragmatice si mai exacte nu vor strica planetei asteia secatuite de resurse de generatiile voastre "creatoare".
  • +2 (4 voturi)    
   unde nu-i...nici dumnezeu nu cere (Vineri, 26 august 2016, 13:11)

   Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui EXEs

   Asta e..."O generatie matematica" are sansele sa repare greselile doar ca aceasta generatie nu se intrezareste la orizont.
   Pentur matematica, iti trebuie sudiu, munca si un background logic destul de solid in spate...Din pacate, asta lipseste.

   Cat priveste stangismul, ma scuzati dar este mai vocal, mai ales in randul tinerilor FB decat era pe vremea lui Stalin.

   Generatie pragmatica in seamna si logica...ci doar "vindem tot ce apucam sa ne fie noua mai bine"..exact ce comenteaza rectorul "gandire pe termen scurt".
  • -4 (4 voturi)    
   Gand la gand.. (Vineri, 26 august 2016, 13:54)

   MirelaV [utilizator] i-a raspuns lui EXEs

   Si eu ma intrebam: oare asazisele generatii de aur nu au nicio vina in formarea generatiilor tinere actuale? Ba eu cred ca au, cu varf si indesat, incepand cu parintii si continuand cu sistemul de invatamant actual, exponenti ai acelor generatii minunate. Societatea si lumea inconjuratoare sunt in continua schimbare si daca ramanem ancorati intr-un trecut tulbure si care ne-a produs mai mult rau decat bine cum vrem sa progresam? Tinerii de azi au alte preocupari, alte nevoi, viata lor se deruleaza la alta viteza, sunt conectati la viata internationala si atunci este evident ca o scoala bazata pe retinere automata mai mult decat pe folosirea propriei gandiri, cu o programa prafuita care nu are nicio legatura cu nevoile prezentului plictiseste elevul si este rejectata de acesta.. Inainte de ai blama pe tineri ar trebui sa ne asumam si noi cei mai "copti" partea noastra de vina!
 • -4 (4 voturi)    
  Nici satanizarea tembela a internetului nu e ok (Vineri, 26 august 2016, 12:43)

  Toni_Romania [utilizator]

  Internet si Facebook sunt niste instrumente formidabile. Daca s folosite cu cumpatare si buna credinta.
 • -6 (6 voturi)    
  Nu Google si Facebook sunt problema. (Vineri, 26 august 2016, 14:43)

  clint [utilizator]

  E drept, majoritatea oamenilor le folosesc intr-un mod jalnic, dar asta e alta problema.

  Aici sunt mai multe conflicte. Faptul ca multi oameni de o anumita varsta nu inteleg scopul FB si Google si cand in capcana alarmist-apocaliptica a viziunii despre viitor e problema lor. Nici nu ma obosesc sa comentez asta.

  Dar oamenii de litere care arunca cu noroi de cate ori pot in ceilalti si in ce nu inteleg ar trebui sa se uite intai la ei. Inteleg ca ei sunt mai subiectivi, dar totusi, daca ne uitam la istorie si literatura romana, ele au fost si inca sunt materii de propaganda. Nimic nu ii opreste pe acesti indivizi sa puna piciorul in prag. Istoria daca o inveti, o inveti ca sa nu repeti greselile trecutului. Dar la noi istoria nu se studiaza in sensul asta, ci in sensul maretiei poporului roman. De-aia suntem usor de manipulat de sloganuri nationaliste si ne lipseste spritul critic. La fel si litaratura romana, scriitorii alesi in programa nu sunt ceea ce ar trebui. Avem concepte ridicole, gen "comuniunea romanului cu natura" si alte aberatii...

  Iar indivizii astia acuza FB si Google ca ne prostesc. Nu domle, suntem deja prostiti cand dam cu nasul de ele. Sa vezi cum citeaza lumea din Octavian Pales si Codrin Stefanescu, cum i-au ridicat in slavi pe A. Paunescu si Vadim Tudor cand au murit, toate astea pe FB.
  Stiti de ce ? Pt ca voi, oamenii destepti ( care vad ca nu stiti decat sa aruncati cu noroi in ce nu intelegeti ) i-ati formatat in sensul asta...

  Ar trebui sa va ganditi la asta...
 • +4 (6 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 26 august 2016, 17:01)

  Reticentul [anonim]

 • +3 (5 voturi)    
  putin respect (Sâmbătă, 27 august 2016, 0:35)

  nalbaroiu [utilizator]

  Imediat cum apare o parere intr-adevar argumentata despre ceva ce nu ne convine, il facem pe autor "comunist"...e deja o atitudine care persista de ceva ani buni...chiar decenii ...conteaza doar ca parerea lui e perfect argumentata si corecta din punctul meu de vedere, indiferent de ce parere are unul sau altul despre domnul Pop , iar el a pus intr-adevar punctul pe i.
  Ce e "socant" in acest articol e kiar titlul in care autorul se intrece in "socuri", eventual "electro-socuri"...pai bine mai baiatule ia si te impamanteaza, sau pune-te la masa cum spun electricienii ca sa pare ca ai nevoie, NU E NIMIC SOCANT IN ADEVARURILE ROSTITE in acest articol...socant e ca a aparut asta pe site-ul dvs. sincer la asta nu ma asteptam, credeam ca astfel de pareri absolut corecte mor pe niste site-uri de care nu a auzit nimeni...dar surpriza a fost ca a aparut la dvs. pe site...asta a fost "socul".
 • -2 (4 voturi)    
  Forma fara continut, parerologul-academician (Sâmbătă, 27 august 2016, 12:04)

  deval [utilizator]

  Cei care apreciaza interventia PAREROLOGULUI care nu e simplu cetatean ci, ACADEMICIAN, istoric nu are habar de rolul social pe care Academia , academicienii, ar trebui sa-l aiba in societate ! Apreciaza o latratura in gol care daca ar fi fost exprimata de noi , pe fb era o opinie care putea fi impartasita sau nu !
  Cand opinia e exprimata in gol, public, de un asemenea personaj, functioneaza -pentru mine-ca un autodenunt al incapacitatii, al plinatatii de cunostinte si lipsei de intelesuri, al imposibilitatii de adaptare si prelucrare al informatiei astfel incat aceasta sa devina utila !! Faptul ca mai si conduce o universitate face din el un personaj grotesc in contradictie si cu fisa postului -daca apreciaza ca ce a produs sunt rebuturi ....
 • +1 (1 vot)    
  De unde vine incultura adolescentilor (Luni, 29 august 2016, 14:01)

  Toni_Romania [utilizator]

  Incultura crasa a adolescentilor de azi vine in primul rand din familie. Dearece parintii sunt cei ce inoculeaza sau nu copiilor un apetit minim pt. cultura si cunoasterea limbii romane. Scoala in gen lucreaza cu "materialul clientului".
 • -1 (1 vot)    
  INTELIGENTA = Capacitatea de rezolva probleme (Luni, 29 august 2016, 14:09)

  ATX01 [utilizator]

  Pai sa plecam de la afirmatia "oamenii capabili să rezolve doar probleme".
  Cum inteligenta este definita drept "capacitatea de a rezolva probleme", inseamna ca avem oameni inteigenti.
  Din pacate, nu prea este asa, dar asta e alta problema.
  Dar sa revenim la acuza domnului rector. Ar fi foarte bine, ideal chiar, ca inteligenta sa fie dublata de cultura generala vasta, de simt artistic etc, dar din pacate, nu este asa.
  Macar daca am avea doar oameni inteligenti si competenti la carma, atat la conducerea tarii cat si la conducerea diversolor organisme, institutii la nivel national si local !
  • 0 (0 voturi)    
   ha? (Luni, 29 august 2016, 19:03)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui ATX01

   asa definesti tu inteligenta, capacitatea de a rezolva probleme? I rest my case.
 • +1 (1 vot)    
  CEVA INTERESANT (Luni, 29 august 2016, 14:46)

  Toni_Romania [utilizator]

  Fiul meu de 14 ani mi a zis anul asta ca ii place ca noi astia mai "batrani" (am 52) avem un limbaj mai colorat, mai plastic, mai "haios" si mai captivant decat adolescentii de varsta lui sau decat aia de 25-30 ani.
  Cred ca asta vine in primul rand din diferenta de cultura.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by