Declaratii socante ale rectorului celei mai mari universitati din Romania: Oamenii lipsiti de cultura generala si de orizont artistic, oamenii capabili sa rezolve doar probleme limitate alcatuiesc generatia Google, generatia Facebook, generatia SMS sau toate la un loc
Istoricul clujean a facut si o afirmatie ce frizeaza teoria conspiratiei: "Sunt oameni, în general, inteligenți, dar cu inteligența canalizată spre scopuri controlate de o elită malefică. Elita clasică a acestei lumi pare abulică, amețită, adormită, fără nerv și fără voință. Aici nu este vorba despre conflictul dintre generații, nici despre mitul vârstei de aur, nici despre nostalgia tinereții, ci de realism. Am fost avertizați demult că „somnul rațiunii naște monștri”. Nu demult, am văzut ciocane distrugând statui mesopotamiene sau bombe nimicind Palmyra! Ar fi bine să veghem cu toții ca toate admirabilele descoperiri și invenții ale lumii contemporane să servească omului creativ și creator, omului cercetător și omului moral, nu omului-robot, distorsionat și manipulat".
Rectorul celei mai mari universitati din Romania a facut si o apologie pentru studiul istoriei, explicand notiunea de "trecut":
Noi numim printr-o convenție viața oamenilor de odinioară trecut. De fapt, trecutul a fost, pentru cei care l-au trăit, viață intensă prezentă. Până la urmă, toată viața oamenilor devine trecut, orice am face noi și oricum am încerca să ocolim acest curs. Prezentul durează o clipă și apoi devine trecut, viitorul este mereu incert, dar ajunge și el prezent și apoi trecut, astfel încât, iremediabil și reversibil, dimensiunea cea mai lungă și mai certă la care avem acces (limitat, e drept) este trecutul. Ca urmare, dragostea pentru trecut înseamnă dragoste de viață, iar cunoașterea trecutului este cunoașterea vieții. Aceasta nu înseamnă deloc – cum observa demult o Doamnă a spiritului universal, Marguerite Yourcenar – că trecutul este o vârstă de aur. Nu, fiind viață, trecutul poate să fie frumos și sublim, urât și rușinos sau, pur și simplu, oarecare. A-l cunoaște este o necesitate, iar a-l ignora poate deveni o catastrofă.
Citeste aici tot articolul semnat de Ioan Aurel Pop

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
sau
Procedura prin care decanii facultăților care compun Universitatea Babeș Bolyai s-a făcut total netransparent și pe criterii subiective, care puteau fi îndeplinite foarte ușor doar de cei aleși. Candidatul ales de rectorul UBB pentru a conduce Facultatea de Științe Economice, profesorul Răzvan Mustață (foto), a făcut afaceri chiar cu facultatea pe care o va conduce.
Scandalul s-a iscat în cursul săptămânii trecute când rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop a trimis lista cu propunerile lui, pentru ocuparea funcțiilor de decani ai facultăților, către Senatul UBB. Mai mulți profesori universitari din cadrul UBB Cluj Napoca, solicită Senatului UBB să invalideze listele cu alegerile făcute de rectorul UBB, pe motiv că acestea s-ar fi făcut în condiții de totală netransparență.
Mai trebuie zis ceva? O pata de rusine pe obrazul clujenilor!
Poate ne spune tataie asta comunist cum de o societate plina de oameni culti ca el, a furat de-a stins pe timpul comunismului si continua acum mai agresiv ca niciodata prin oameni politici si necompetenti ca el, tinand tara in loc, mintind generatii intregi de ametiti ca realitatea e alta decat cea din teren. Romanul n-a inteles nici acum ca degeaba le stii pe toate daca nu stii nimic ca lumea.
Nene, iesi la pensie ca aici se iese devreme, cu pensii ca in Occident, desi sunteti mai prosti ca cei de acolo de 10 ori, si lasa generatia care iti permite sa faci plata de acasa si sa vezi de pe mobil ce bani ai mai luat degeaba in pace!!! Mi-e scarba!
E o reminiscenta comunista!
Nu poti sa le stii pe toate!
Elita e intotdeauna o minoritate si nu trebuie fiecare sa se faca savant sau sa dea citate din clasici.
Tragedia mare e ca nu sunt scoli profesionale.
Fiecare om are un talent ascuns pe care societatea trebuie sa-l ajute sa si-l descopere.
S-a dat liber la facultati productie de serie si multi tineri au crezut ca daca-si trag o diploma, o sa se angajeze undeva.doar aratand-o.
Dar e nevoie de intr-o societate de strungari,frezori,sudori,lacatusi,mecanici,tinichigii,tamplari,,etc.
rezultatele se văd (doar de către o minoritate corect pregătită, din păcate) şi în catastrofalele traduceri contemporane.
ultraspecializarea a fost o marotă acum câteva decenii dar şi-a arătat rapid limitările... (tinzi să şti cât mai mult într-un domeniu tot mai îngust, până ce vei şti totul despre nimic...)
oricum, poti fi expert într-un domeniu îngust şi total habarnist în orice altceva, dar vei face o impresie deplorabilă...
???
Daca a te exprima correct grammatical atat in scris cat si oral este reminiscenta comunista inseamna ca tu nu esti decat o bucatica de fecala si asa o sa ramai forever.
Si voi, toata generatia asta de va dati culti dar ii pupati in dos pe astia care au ruinat tara copiilor vostri, punandu-i an de an pe acesti hoti si plagiatori sa va conduca, voi credeti ca Istoria o sa va dea dreptate ?
Cum isi permite dinozaurul sa critice tinerii? In locul lui as tacea malc la cat rahat a mancat generatia lui.
Vedeti barna din ochii vostri inainte de a vedea paiul din ochii copiilor vostri.
ai nişte idei extrem de simpliste despre istoria recentă a Ro; "dinozaurii" de care te legi tu au strigat "jos Iliescu" în p-ţa Universităţii 1990 în timp ce voi vă jucaţi în nisip... aşa cum au fost destui din noile generaţii care au votat pt. al 3-lea mandat al lui Iliescu, de frica lui Vadim.
dar toate astea nu au nici o relevanţă faţă de agramatismul manifest al unui segment îngrijorător de mare dinte tineri sau a faptului că dau peste tine pe stadă, căci sunt mereu cu ochii în telefon de parcă viaţa văzută prin facebook ar fi mai rumoasă decât cea văzută cu ochiul liber...
Sa facem ce? Ce a facut el si sa devenim ca el?
Generatia lui Liviu Pop n-a facut decat sa se ascunda sub pat (in cel mai bun caz) asta daca nu i-a spijint direct pe totii cei care au dus tara asta in prapastie. Si acum , ghici ce? Ne invata cum sa devenim ca el!
Nu cartile pe care le-ai citit te indreptatesc sa fii un model de viata ci insasi viata pe care ai trait-o !
Cred ca ati citit prea mult, mai trebuia sa risicati ochii din carti si sa vedeti de ce ati ajuns niste nevolnici.
Avem noroc ca Istoria merge pe o elicoida?
poate stiu sefii de sindicate din invatamant, cand cer lefuri mari pt. profii vinovati de realitatea semnalata de rectorul de la cluj.
si cand te gandesti ca ro are un procent f.ridicat de alfabetizare, iar, prin tara, lumea nu stie unde e capitala sau pe ce continent ne aflam.
mi se pare normal ca aschia sa sara pe aproape.
Sper ca generatia google, SMS, twiter, facebook, sa isi gaseasca alte modele sociale de urmat. Personal, acest individ reprezinta o relicva a neocomunismului romanesc, promovat exceptional de PSD, Iliescu, Nastase, Ponta, Ghita...
Oameni care vorbesc mult și nu spun nimic.
Una sunt plagiatele, alta este continutul articolului la care se refera, totusi, aceasta stire.
Scria si Umberto Eco ceva asemanator despre Jurnalism, punand problema raspandirri informatiei online de catre oameni nepregatiti si netrecuti printr-o formare profesionala in domeniu.
Si iata ca omenirea a progresat.
Exista o oarecare nostalgie coroborata cu o mare stima de sine si realizari personale.
Da, stiu: sunt agramat si nu stiu sa scriu in limba romana.
Nu de alta, dar toti ce am terminat o facultate inainte de 89 ne putem aduce aminte de "sesiune". Daca aveai 5 zile la dispozitie intre 2 examene treceai orice examen.
Si 90% din cursuri erau doar "copy/paste" de tip vechi. Profesorul citea din manualul lui (sau din memorie) si tu scriai dupa dictare (sau poate aveai o colega draguta care scria ea cursul si folosea 2-3 foite de indigo ).
Iar daca pune-ai mana pe cursul litografiat al profesorului era ca si cum ai fi participat la curs. Uneori putea-i sa-i urmaresti pe "batrani" subliinind cursul litografiat, nu scapau un cuvant :)
Asa ca sa o lasam mai moale cu "noi am fost destepti si muncitori" iar astia tineri sunt "puturosi si analfabeti". Toate generatiile au valorile dar si loazele lor
Aici includ toti absolventii, inclusiv cei de mizeriile private
Am terminat UB-ul (matematica) 98' si pot afirma ca in perioada romaneasca, am avut cele mai grele examene din viata mea (3 cu "cartile pe banca")...Ca experienta academica, am un master in Italia si un doctorat in Germania si vreo 5 ani de experienta academica (ca profesor de data asta, In Lux.).
Si da, din experienta mea academica, cosntat si eu, ca de la an la an studenttii sunt tot mai "slabi" fie ca provin din Germania, Franta, Luxemburg sau Romania.
Nu spun ca nu ai si exceptii (unii poate chiar mai "rasariti" decat generatiile anterioare) insa astia nu fac decat sa confirme regula.
Degeaba ai tu google daca nu esti capabil sa faci o structura logica cu hartia si creioul in fata.
Source: am absolvit anul trecut
P.S. puie monta trebuie spus la unison cu buie măsescu !
şi totuşi...
dacă acum 100 de ani (să zicem) lumea era împărtită înte o minoritate de elită cu studii la Paris (cei ce le făceau pe bune, căci erau şi atunci destui care vedeau în asta un prilej de distracţie pe banii părinţilor) şi o majoritate "incultă" dar totuşi cu un "bun simţ" nativ, de ţărani, meseriaşi, funcţionari, etc. astăzi avem parte de supărator de mulţi impostori cu diplome cumpărate (că taticu' are bani destui că are contracte cu statu'...), cu examene trecute cu fiţuici, etc
Daca aduci la interview pentru angajare la intamplare 10 proaspeti absolventi, intr-o disciplina inginereasca, daca gasesti printre ei 3 angajabili esti norocos. Spre comparatie, din generatiile care au terminat liceul pana prin '90, desi nu erau toti genii si multi erau tocilari, daca gaseai 3 care sa nu fie angajabili erai ghinionist.
Apropos de evolutia, dpv istoric, cel putin a civilizatiei europene: antichitatea clasica, greaca si romana, a fost o epoca de dezvoltare fenomenala din toate punctele de vedere, stiintific, tehnologic, cultural si social. Dupa care a venit evul mediu, o perioada de o barbarie aparent inexplicabila, tinand cont de traiectoria civilizatiei europene in cei mai bine de o mie de ani anteriori. Personal, parc-as zice ca se vad semnele unei noi epoci intunecate in evolutia occidentului, doar ca de data asta augmentata de o dezvoltare tehnologica fara precedent - care si asta insa se muta tot mai mult spre Asia.
Acum cam 200 de ani renasterea europeana ajunsese la apogeu, si revolutia industriala era in toi. Cel putin din ce stiu eu, cei traitori la vremea aia n-aveau in nici un fel pretentia ca cei de dinaintea lor sau cei de dupa ei erau mai prosti. Prostia a venit mai tarziu, cu revolutia sovietica in Rusia si cu marea criza economica din '28-'33, care in mod indirect a favorizat o dezvoltare economica fara precedent a uniunii sovietice si a dus la ascensiunea nazistilor in Germania si in felul asta a declansat procesul care-a dus la al doilea razboi mondial.
Poti fi convins ca nici germanii care in primii ani de guvernare nazista il sustineau pe Hitler nici rusii care-au luptat la origine pentru comunism nu se considerau prosti. Doar ca nu stiau istorie si vederea lor asupra lumii era foarte ingusta - le lipsea cultura generala.
Agramat aparent nu esti, si scrii in limba romana decent. Doar ca sau nu stii istorie sau nu esti obisnuit sa faci uz de ceea ce ne invata istoria.
Pentru a demostra ca domnule rector nu are dreptate, va trebui sa asteptam vreo 50 ani...
Insa surpriza, in ultimii 10 ani, progresul e minor (funtia exponentiala) comparativ cu funtia progresului din ultimii 60 de ani (60-10).
Un exemplu, noi (omenirea) nici la ora actuala nu suntem capabili sa facem ceva mai mult in exploatarea spatiala decat ce au facut aia in perioada razboiului rece.
Trist, nu?!
PS. Numai "visatori" pe forumul asta !
PPS. Din Crangasi, din Rahova, din Drumul Taberei !
.
Tu te referi la rebuturile acelei generatii, cu care, intr-adevar, te poti compara ca un reprezentant de cinste al generatie tale
Fara a-l cunoaste pe domnul rector a pus punctul pe "i" in aceasta chestiune
a fost valabil acum 150 de ani ca si acum. in mainile unui puturos si prost Google e misticism sofisticat.
iar pt. tehnologia actuală cu care vă tot făliţi, aveţi voi ăştia produşi de "noua şcoală românească" vreun merit? sau aţi luat de-a gata ce au făcut alţii mai competenţi şi care nu îşi dispreţuiesc antecesorii, şi vă făliţi cu roadele altora, precum plagiarorii la care vă tot referiţi?
Bai oameni de asa un calibru si asa o cultura in veci nu vor mai apare in posdecembrismul de azi, care, el, e raiul imbecililor !
Generatia mea (am ~40 de ani) sper sa nu mai anatemizeze vreo generatie viitoare.
Baietelul meu e mult mai inteligent si stie sa faca mult mai multe lucruri decat faceam eu la varsta lui, iar eu am fost mai inteligent decat bunicii mei....Avalansa informationala face omul sa evolueze rapid, din punct de vedere al inteligentei.
Generatia asta facebook e mult mai inteligenta si se prinde mai repede de unele lucruri, decat cele precedente. Eu cred ca dl rector e speriat de viteza cu care se pot afla azi unele lucruri, rasfoind internetul, sau de viteza cu care comunica oamenii prin facebook sau skype...si se teme de noile generatii, de aceea incearca sa le iscrediteze.
Inteleg ca e copilul tau si e rupt din Soare, dar stii ceva? Nu e cu nimic mai special decit tine sau mine...
Capacitate de asimilare aveam si noi. Doar ca nu prea aveam ce asimila. Sau daca aveam, informatiile erau greu accesibile si necesitau ceva efort de cautare (biblioteci, frunzarit carti etc.). In ziua de azi, copiii au orice informatie la distanta de 2 click-uri si 3 secunde. Sau 10 daca ai net mai slab.
Cat priveste declaratiile domnului profesor, sunt socante intr-adevar... socant de adevarate... Nu e bine sa generalizam, dar bunul simt, cultura generala minima precum si o minima gandire logica au ajuns exceptia si nu regula...Am ocazia sa vad zeci de absolventi din astia "frumosi si liberi"... liberi de orice responsabilitate... Fosta mea profesoara de istorie avea o vorba... " 'Nalt ca bradu', prost ca gardu'..." Nu stiu de ce imi amintesc tot mai des de ea... :)
sau compari cu ce ţi-au spus părinţii? atunci intervine subiectivismul...
este posibil ca nivelul mediu de inteligenţă să evolueze de la generaţie la generaţie, la fel ca înălţimea sau circumferinţa burţii... :) dar în nici un caz la consumatorii de FB, care este o spălare de creier ce generează dependenţă...
Prostia de felul asta e aia care-i face pe multi romani decent de inteligenti sa voteze de fiecare data hoti si corupti, sau sa nu se duca la vot, dupa care sa se planga ca tara asta e de rahat. Nu musai prostia ca invers la coeficientului de inteligenta. Din punctul asta de vedere, toti patru bunicii mei, din care nici unul n-avea mai mult de sapte clase, toti fiind tarani, erau cu un cap peste majoritatea celor din generatiile tinere, chiar daca habar n-aveau de Internet.
dar, daca ii comparam pe tinerii din ziua de azi cu ce putea dl rector la varsta lor, eu cred ca cei de azi sunt mult mai buni.
se cam "bagă în aceiaşi oală" Google şi Facebook.
primul este un instrument genial de util (poţi găsi în secunde ceva care înainte cu 20 de ani ţi-ar fi luat luni sau ani de scormonire prin biblioteci) iar al doilea un imens B.S. (bulshit) pentru a ocupa timpul retardaţilor...
la fel şi SMS-ul care te obligă să te chinui pe o minitastatură (mereu nimeresc litera de alături...) şi să expediezi mesaje contra cost când poţi folosi gratuit şi comfortabil de pe o tastatură normală e-mail-ul...
Pe gandirea respectiva, despre ce generatie vorbim? Una care a capusat tara, care a construit un sistem de valori bazat pe dat la gioale, linguseli si favoruri. Dar nu e o regula, caci aceeasi generatie a dat profesori care au avut rabdare cu noi (am 35 de ani), doctori care ne-au cusut si tot asa.
Generalizarile sunt expresia unei mediocritati, Pensie usoara domnule Pop!
intre timp, ramai in in mediocritatea ta
PS. Nici ca se putea gasi un exemplu mai bun pt teoria rectorului!
Urca facultatea in top? te simti tu mai fericit cu existenta ta? e rectorul mai bine crescut?
PS: topurile astea fac diferenta intre hartia ta igienica de diploma si diplome care reprezinta valoarea ta academica.
Oricum, comentariile tale sunt doar o simpla dovada ca stie "babalacu' " asta ce spune.
Daca ti se pare nerelevanta critica mea, ok ! Este primul pas catre momentul cand o gresala si mai mare iti va distorsiona poate mesajul transmis in lb. romana si il va face de neinteles ori prost inteles
In alta ordine de idei, diploma mea academica mi-a permis, imi permite si sper ca imi va permite si in continuare sa castig de asemenea maniera incat sa fiu foarte multumit, in asa fel incat sa nu-mi doresc sa plec sa muncesc in tari straine.
PS. Btw, sper ca pe tine nu nihilismul te-a indemnat sa pleci din tara !
asta până prin vara lui 2010 când am aflat pe propria piele că poate exista ceva mult mai odios : mafia băsistă care i-au umilit pe cei de mai sus în materie de hoţie - tâlhărie...
Vreti sa spuneti ca nu are dreptate?
Ma intalnesc zilnic cu "oamenii care nu au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză".
De acord ca asistam la o noua faza a comunicatiei sau mai bine zis revenirea la comunicatia orala.
Dupa Gutenberg erau unii care sortau ce se tipareste si educatia avea o structura. Era elitista!
Lipsa de structura se numeste CANCER. Indiferent ce contine o minte extrem de fracturata si hiperactiva. Omul e imbibat de informatie si incapabil sa mai gandeasca cu mintea lui. Totul e pe Google pentru noul bolnav mintal. Cea mai buna dovada e ca nu mai pot citi o harta pentru ca au GPS. Autism TOTAL!
Same old game - sclavi si stapani de sclavi. De data asta sclavii nici macar nu mai stiu ca sunt sclavi. Beautiful!! Good JOB MASTER!
Este ca o lupa care mareste tot, inclusiv decalajele dintre oameni.
Apartenenta la internet tinde sa fie mai importanta decat apartenenta la o natiune, cata vreme internetul poate asigura unui om din Zimbabwe un venit si uun nivel de trai comparabil cu cel mediu dintr-o tara dezvoltata, si asta fara sa imigreze, lucru care era de neconceput in trecutul domnului rector(si al meu, recunosc).
Iar daca domnul rector dorea sa spuna ca, din pacate, cei mai multi tineri folosesc netul pentru a pierde timpul cu iluzia ca fac ceva, da, si eu sunt de acord cu asta
în schimb utilizatorii de FB se predau de bună-voie...
Tindem să nu mai acordăm importanță științei din lipsa crasă de cultură generală. Ne folosim greșit de instrumente ca Google pentru a lua decizii aberante ca nevaccinarea copiilor pentru că suntem incapabili să evaluăm critic ceea ce citim, nu pentru că nu avem simț critic, ci pentru că nu suntem capabili să înțelegem ceea ce citim.
Câte situri rusești au apărut în ultimii ani care sunt rostogolite cu Facebook și Google și care prezintă știri false? Asta înseamnă manipulare.
ce studiere a dovezilor, a argumentelor, "intr-un mediu riguros, stiintific, de catre specialistii acelui domeniu" visati?
de unde specialisti cand noi dam diplome lui "Dorel" iar adevaratii specialisti sunt in Sillicon Valley, Londra Paris, Roma, etc....
Si cum te astepti tu ca societate ca un doctor chirurg/neurochirurg ce ar castiga undeva la 500k EUR/an intr-o societate civilizata sa stea aici fara "spaga" pe 15000-20000EUR?! Nu vorbesc de rezidenti!..care dupa 7 ani de facultate castiga cat un angajat de la romprest?! serios?!..cat au?!..1500-2000 de lei pe luna?!
O societate/natiune isi are viitorul in educatie si sanatate!. Noi ne furam singuri caciula ca prostii!
Găsesc eu pe cineva care mă respectă financiar în Europa de Vest sau SUA.
În România pot să rămână cei care cred că 4500 de lei pe lună e un venit *maaare*.
кп = a3 = цензура
Si fara de sfarsit?
кп = a3 = цензура
Folosim din ce in ce mai mult tehnologia in detrimentrul creierului.
Cei care isi vor forma creerul prin absorptie nediscriminativa de pe Google sunt noii Petrache Lupu sau Baba Vanga.
Creerul - o resursa pretioasa pentru a gandi creativ nu pentru a stoca informatii nesintetizate.
Noii Google people sunt cei care dadeau cu sapa acum 2 generatii.
Sine magno labore naturae nihil dat. Caveat emptor.
Am recrutat masteranzi pe IT, incapabili sa inteleaga concepte simple. Le-am dat o sansa, pentru ca stiu ca facultatile de informatica nu te pregatesc suficient pentru ce se cere astazi. Majoritatea absolventilor merg la un loc de munca in speranta ca o sa le bage cineva cunostinte in cap la fel cum se intampla in generala/liceu si mai nou facultate/master. Treziti-va, ati avut 16-17 ani de scoala sa faceti asta.
Problema d-lui rector nu este atitudinea (criticabila) fata de o intreaga generatie, problema dumnealui este pesedismul, dragostea de plagiatori, de penali, de comunisti vopsiti in (social) democrati, de securisti deghizati in capitalisti, intr-un cuvant iubirea de pesedeu! Orice ar zice, orice ar face, se vede pesedeul pe el cum se vede balega in mijlocul drumului.
O caruta de bani!
iar eliminarea examenului a fost cea mai mare greseala...un fost coleg ramas in invatamant imi spunea (noi absolventi '96"): "Bai Laur si noi eram prastie, dar astia nu stiu nici macar sa-si scrie numele in dreapta sus..."
veti avea surprize imense.
Cultura generala o capeti in mare masura daca are cine sa-ti deschida sufletul spre frumos, daca ai modele pe care sa le urmezi.
Sursele de informare, de formare a opiniilor - media de la noi, si nu numai, din ce in ce mai toxice sau manipulatoare . Un tanar care tocmai a dat bacalaureatul mi-a marturisit ca desi a invatat , nu a reusit sa ia o nota mare pentru ca, citez, "nu am avut suficiente cuvinte sa ma pot exprima".
Profesorul are dreptate pentru ca generatia Google nu mai are chef si timp de studiu personal inetns si de lunga durata. Toti se grabesc sa " traiasca" emotii (gunoi existential adica). Toti se reped sa emita opinii farfelus si cand i-i intrebi pe ce baza stiintifica fac acele afirmatii raspund ca "au citit pe Google", " asa simt ei".
Am intalnit oameni cu pretentii care nu intelegeau practic nimic. Nu intelegeau matematica, fizica chimia si vomau concepte pop-psihologice.
Problema cu noul val de "prostime", similar cu " taranii" de alta data e ca are tupeu nelimitat, se reped in fata, fura fara rusine, te ataca psihologic fara jena. Ghita, Ponta, Sova sunt doar niste arhetipuri jenante.
Noua inteligenta e doar o spoiala demna de tot rasul. Oricum noi destepti din Romania nu creeaza nimic. Totul vine de afara si ei doar "asambleaza". Generatia trecuta faceau blocuri proaste dar erau concepute in Romania. Generatia noua de romani e, inca odata, condamnata. De data asta fara sa stie ca este.
Inteligenta nu se poate dezvolta de pe Google. Pentru a dezvolta inteligenta trebuie sa studiezi serios, sa creezi prototipuri, sa aplici si sa validezi.
Noua generatie " stie" de indata ce citeste. Niste super-humans. Din pacate pentru ei acel " stiu" e doar o forma de boala psihica.
Interesanta si multimea de ad-hominem de pe forum. Dovada suprema a idioteniei e sa ataci un om personal si nu ideile exprimate. Ideile odata exprimate sunt in spatiul dintre ganditor si ascultator.
Oricum, tarile puternice vor fi si mai puternice cu Google, iar cele 'sarace de minte", cum e Romania, vor fi si mai " sarace".
Oamenii nu critică ideea datorită caracterului d-lui Pop - ei doar afirmă că avem de-a face cu o idee deficientă, repulsivă şi condamnabilă venind din partea unui om deficient, repulsiv şi condamnabil.
Generatia asta,cu ajutorul politicilor si politicienilor care distrug Invatamantul romanesc,va trai doar pentru ea de azi-pe maine.
Invatamantul este distrus pentru a avea o generatie de manevra,cu cat populatia este mai needucata cu atat este mai usor de manipulat si condus.
Fara educatie vor ajunge ca in 'Ferma animalelor',unul mare peste toti si niciunul pentru nimeni.
Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii Babes - Bolyai din Cluj,stie ce spune.Nu poate face singur ceva fara ajutorul guvernului pentru a incerca sa mai educe,cat se mai poate,actuala generatie care nu stie pentru ce
"lupta",citeste sau traieste.
Generatia actuala iese pentru niste drepturi pe strada doar daca vede vreo chemare pe Facebook,atat.Si cum FB-ul este controlat va dati seama unde se ajunge:manipulare si minciuna.
O schimbare radicala de sistem nu se intrevede asa ca vom continua pana nu mai ramane nimic, nici din tara si nici din natiune (suntem si in colaps demografic).
Strazile is praf iar cand se pericesc sau reasfalteaza se face in bataie de joc, piste de biciclete in bataie de joc, parcuri in bataie de joc, totul fara nici o urma de bun simt macar, ca de standarde nu mai pomenesc.
Spitalele is in bataie de joc, educatia e bataie de joc, zonele turistice is bataie de joc, pline de mizerie.
Mai bine ma opresc aici.
KostasP zicea de generatiile tinere raspunzand "postacilor" iar apoi pune semnul egal intre "postaci" si tineri spunand ca "90% din voi n-ati fi luat nici ... ". Apoi apare si raspunsul dumneavoastra in care deja ati asociat generatiile tinere cu "Generatia SMS Slang" si copii care pierd prea multa vreme pe Facebook.
Boala romanilor ( pe langa nesimtire ) care se poate observa cel mai usor este aceasta tendinta de a se considera superiori, mai buni decat altii, chiar si/mai ales intre ei, de a stigmatiza opinia celuilalt fara a aduce argumente.
Sa inteleg ca "Generatia SMS Slang" este de vina ca "strazile sunt praf", "spitalele is in bataie de joc, educatia e bataie de joc" etc din vina acestor copii/tineri, eventual de dupa anul 2000? Sa inteleg ca ei au construit aceasta infrastructura de o calitate jenanta, ei sunt cei care au facut sistemul educational ( la 5 ani terminau o facultate si apoi de la 6 ani erau profesori si acum, dupa 10 ani sistemul de invatamant este deplorabil...) si tot ei sunt cei care "pericesc" si "reasfalteaza in bataie de joc".
Lipsa de coerenta marcheaza discursul multor oameni care comenteaza observ. Se fac niste confuzii majore si ma intreb daca persoanele care spun astfel de ineptii au discernamant.
Divergente intre generatii vor fi intotdeauna si oriunde insa faptul ca se ajunge la astfel de aberatii spune mult. Asumarea unei intregi generatii a unor merite ce apartin unui numar strict de oameni din respectiva generatiei iar este o dovada de debilitate.
In final, generatia tanara este rezultatul generatiei anterioare. Reflecta imaginea a ceea ce au fost anteriorii si acestia sunt unicii responsabili.
Boala romanilor de a da tot timpul vina pe altcineva pentru absolut orice.
Daca sustineti lipsa de valoare a generatiilor tinere este o contradictie sa utilizati in acelasi timp acronimul "lol" deoarece acest mod de exprimare a fost inventat de cei pe care ii blamati.
Daca nu si-ar fi bagat nasul marlanii astia mici care o freaca pe facebook, ar fi fost tot un lapte si-o miere.
Dar asa.. au postat pe facebook pozele cu strazile praf, cu pistele de biciclete, cu parcurile, etc
Mai grav.. au pus mana apoi pe Google si au vazut ca in alte locuri nu e asa ceva.. si au inceput sa mai si guite...
Eh.. si s-au crescut si singuri in afara valorilor societatii romanesi. Nici pic de bun simt si cultura - nu ca parintii lor - oameni muncitori, culti, si cu bun simt, care nu au timp de google si facebook. Nu nu!
Prietene Locke Lamora, poate tu si inca vreo cativa de pe aici ar trebui sa va dati jos de pe piedestal, si sa va uitati bine in oglinda. Daca nu simtiti nici o urma de vina pentru situatia in care sunteti si suntem - atunci imi pare rau sa va spun ca nu sunteti cu nimic mai buni decat astia pe care ii criticati - sunteti cel mult mai aroganti si mai ipocriti.
Nu insa asta il intereseaza. Il intereseaza doar scaunul, si satistaferea unei ambiii groase, de a ajunge cat mai sus.
.A dori gloria inseamna a prefera sa mori mai degraba dispretuit decat uitat, zice Cioran.
Nu cred ca are rost sa se ia de Google.
Google,Youtube,Wikipedia si alte inventii minunate au imbunatatit colosal viata oamenilor cat si posibilitatea de a-si largi cultura generala.
Majoritatea inventatorilor erau in perioada studentiei.
PS. Ii vor urma cei scoliti si ideologizati de el.
adica e exact situatia cand tehnologia menita sa fie un mijloc devine un scop.
De fapt sunteti toti, in frunte cu acest personaj sinistru sustinatorul lui Ponta Plagiatorul, niste comunisti vopsiti.
Nici Revolutia nu ati fi facut-o de unii singuri, noroc ca v-au ajutat rusii sa-l alungati pe Ceausescu.
Degeaba l-ati citit pe Marin Preda si pe Buzura daca tot lasitatea va ramas trasatura de caracter predominanta.
PSD -ALDE trimite Decani corupt la lupta On-Line vs . Google and Facebook !
Intelectualul comunist Ioan Aurel POP conduce una din tre cele mai mari Universitat din Romanie care a PRODUS de a lungul timpului Intelectuali corupt fara spate cu o imoralitate avansata si Doctorate plagiate !!!
Am citit părerea sa. Dar datorită Internetului, am avut acces și la a altora. Pot compara, pot lua decizii mult mai documentate și conștiente decât aș lua dacă l-aș asculta doar pe specialistul de el.
Internetul doar ne arată mult mai clar cine suntem ca specie. Mulți(precum dânsul) nu au ieșit încă din peșteră. Dar era mai rău acum 50 de ani. Iar dacă mă gândesc la ce era acum 100 de ani, în plin prim război mondial, se ridică părul pe mine.
De când noi, cei din generația FB am inventat și continuăm să dezvoltăm Internetul, nu prea mai avem nevoie de istorici
Nu se mai pierde aproape nici un bit de informație. Documentăm istoria din timpul vieții nostre, realist, nepartizan. Spre deosebire de ”specialiștii” de genul dânsului, pe care suntem suficient de miloși să îi lăsăm să ne toace banii din taxe plătite de noi, pentru absolut 0 valoare intelectuală adăugată.
Pentruca fiecare bit se stocheaza, si asta-i de ajuns...
Exact din acest motiv istoria se repeta, pentruca nu intelegem esenta, nu intelegem nimic, cu tot internetul si google-ul si cu toate super-tehnologiile.
Nu este suficient sa ai la dispozitie informatie. Trebuie sa ai capacitatea de a o intelege, spre a decide corect.
Cultura fiecaruia nu inseamna o etalare a achizitiilor informationale, ci suportul pe care isi fundamenteaza judecatile si, in fond, viata.
Istoricul nu este menit sa-ti puna la dispozitie documentatie, ci te ajuta sa intelegi unde te situezi, din ce motiv, ce riscuri si perspective sunt.
Cu profesionalism, cu stiinta si responsabilitate, nu dupa ureche, colationand pareri lansate de oricine, pe net.
Internetul este exceptional de bun daca, folosindu-l, am cauta sa-i intelegem si pe cei de langa noi, sa le intelegem cultura, modul de a gandi, contextul in care vad ei lucrurile, uneori atat de diferit de noi, si atunci poate am reusi sa evitam razboaiele, sa gasim alte solutii - nu atata violenta si terorism si manipulare si nenorocire.
nu-i aşa?
Acum nu mai pot fi manipulati oamenii de catre politicienii din Romania pentru ca au Google si Facebook si Whatsapp si alte mijloace de comunicare. Dar pot fi manipulati prin intermediul mass-media de cei care sunt patronii marilor agentii. Si Google? Ei stiu tot, si, in functie de cine plateste mai mult, face ca anumite chestiuni sa apara in fruntea listei de zeci de mii de rezultate ale cautarii. Asa ca agramatii, care constituie majoritatea, pot fi manipulati, dar nu asa de bine de clasa politica din Romania, ca de altii mai mari. Mai ramane si specia pe cale de disparitie care nu se informeaza deloc de pe internet, ci doar de la Antenele lui Voiculescu - pe cale de disparitie pentru ca au in general peste 70 de ani...
Oricat de multe surse de informare ai avea fara abilitatea de a judecat obiectiv informatile nu o sa poti sa ai o viziune corecta asupra faptelor, internetul e mare si mai sunt si alte lucruri decat google si facebook.
Exista chestiuni in care, ca o de rand, nu poti fi sigur si nu ai nici un fel de mijloace de verificare.
P.S. te înşeli în privinţa audienţei antenei 3, de dragul căreia nici eu nu mă dadeam în vânt, dar pe care am început să o urmăresc acum câţiva ani, mai exact atunci când s-a băsit realitatea iar a3 rămăsese ultima redută antibăsistă... şi nu sunt septuagenar...
Singura amintire pe care o lasă în urma lor, este că peste 200 de ani în urma unor săpături, vor fi descoperi-
te scheletele unor oameni care au locuit în acestă țară, avînd lipite de osul cranian, cîte un smartphone.
Concluzia, este că arheologii/istoricii de atunci, vor trage decizia certă că România a găzduit extratereștri.
Daca am mapa acest discurs pe Romania, ce credeti ca va releva?
Daca ei aveau ceea ce insinuati Dvstra ca le lipseste mai puteau ei sa fie mobilizati?
dar, in ziua de azi, toata lumea poate avea acces la exprimare la aproape orice nivel
Tipicul lui este deci barbat bine pregatit intr-o singura directie (invatamant), nu are carnet de conducere autoturism din cauza testelor de indemanare, nu proiecteaza la calculator fiind totdeauna in spatele subordonatilor pentru a-I pune sa adauge sau sa stearga, probabil este parasite si de sotie, are de gand sa paraseasca invatamantul la varsta de 75 ani, etc
-inexistenta unor legi care sa sanctioneze aspru, sa reglementeze net ce e plagiatul, furtul intelectual ca n-or fi ajuns analfabetii doctori doar la Bucuresti ! Astfel incat sa nu ne spuna azi oprea ca atunci era legal, negoita ca era la moda si Monta ca nu exista !!
-admiterea fara examen la facultate din anii trecuti a coanei Abramburica !
- nemedierea/neoranduirea, dle academician a macar catorva monstruozitati/hartoape din cele confectionate de comunisti in 50 de ani, de "pictat" istoria romanilor-ca e chiar domeniul dvs academic !
-caloriferul colegului Marga ...
Pe scurt, ne lasi ? Ia priveste matale pe You Tube la prelegerile dlui Plesu (de exemplu) vezi cate vizionari are si mai ales cat face omul asta fara sa fie ACADEMICIAN ! Vorbesc despre un rol social pe care si-l asuma!
In 26 de ani am auzit institutia numita Academie exprimandu-se de doua ori : 1 "Nu scoateti latina din scoli ! " si 2 o balbaiala in legatura cu Rosia Montana gen nici prea prea nici foarte foarte ....
Realitatea dura e ca generatia creatoare a creat societatea distorsionata si manipulativa actuala. O generatie matematica si ceva mai robotica, algoritmica si exacta are sansa de a repara derapajele si minciunile generatiei anterioare utopice, visatoare, stangiste de un nerealism economic, social si cultural absolut incredibil. Prostiile pe care le aud de la generatia noua de creatori visatori comunisti feminazi, SJW si BLM sunt de o stupizenie absolut incredibila.
Cateva generatii ceva mai pragmatice si mai exacte nu vor strica planetei asteia secatuite de resurse de generatiile voastre "creatoare".
Pentur matematica, iti trebuie sudiu, munca si un background logic destul de solid in spate...Din pacate, asta lipseste.
Cat priveste stangismul, ma scuzati dar este mai vocal, mai ales in randul tinerilor FB decat era pe vremea lui Stalin.
Generatie pragmatica in seamna si logica...ci doar "vindem tot ce apucam sa ne fie noua mai bine"..exact ce comenteaza rectorul "gandire pe termen scurt".
Aici sunt mai multe conflicte. Faptul ca multi oameni de o anumita varsta nu inteleg scopul FB si Google si cand in capcana alarmist-apocaliptica a viziunii despre viitor e problema lor. Nici nu ma obosesc sa comentez asta.
Dar oamenii de litere care arunca cu noroi de cate ori pot in ceilalti si in ce nu inteleg ar trebui sa se uite intai la ei. Inteleg ca ei sunt mai subiectivi, dar totusi, daca ne uitam la istorie si literatura romana, ele au fost si inca sunt materii de propaganda. Nimic nu ii opreste pe acesti indivizi sa puna piciorul in prag. Istoria daca o inveti, o inveti ca sa nu repeti greselile trecutului. Dar la noi istoria nu se studiaza in sensul asta, ci in sensul maretiei poporului roman. De-aia suntem usor de manipulat de sloganuri nationaliste si ne lipseste spritul critic. La fel si litaratura romana, scriitorii alesi in programa nu sunt ceea ce ar trebui. Avem concepte ridicole, gen "comuniunea romanului cu natura" si alte aberatii...
Iar indivizii astia acuza FB si Google ca ne prostesc. Nu domle, suntem deja prostiti cand dam cu nasul de ele. Sa vezi cum citeaza lumea din Octavian Pales si Codrin Stefanescu, cum i-au ridicat in slavi pe A. Paunescu si Vadim Tudor cand au murit, toate astea pe FB.
Stiti de ce ? Pt ca voi, oamenii destepti ( care vad ca nu stiti decat sa aruncati cu noroi in ce nu intelegeti ) i-ati formatat in sensul asta...
Ar trebui sa va ganditi la asta...
Ce e "socant" in acest articol e kiar titlul in care autorul se intrece in "socuri", eventual "electro-socuri"...pai bine mai baiatule ia si te impamanteaza, sau pune-te la masa cum spun electricienii ca sa pare ca ai nevoie, NU E NIMIC SOCANT IN ADEVARURILE ROSTITE in acest articol...socant e ca a aparut asta pe site-ul dvs. sincer la asta nu ma asteptam, credeam ca astfel de pareri absolut corecte mor pe niste site-uri de care nu a auzit nimeni...dar surpriza a fost ca a aparut la dvs. pe site...asta a fost "socul".
Cand opinia e exprimata in gol, public, de un asemenea personaj, functioneaza -pentru mine-ca un autodenunt al incapacitatii, al plinatatii de cunostinte si lipsei de intelesuri, al imposibilitatii de adaptare si prelucrare al informatiei astfel incat aceasta sa devina utila !! Faptul ca mai si conduce o universitate face din el un personaj grotesc in contradictie si cu fisa postului -daca apreciaza ca ce a produs sunt rebuturi ....
Cum inteligenta este definita drept "capacitatea de a rezolva probleme", inseamna ca avem oameni inteigenti.
Din pacate, nu prea este asa, dar asta e alta problema.
Dar sa revenim la acuza domnului rector. Ar fi foarte bine, ideal chiar, ca inteligenta sa fie dublata de cultura generala vasta, de simt artistic etc, dar din pacate, nu este asa.
Macar daca am avea doar oameni inteligenti si competenti la carma, atat la conducerea tarii cat si la conducerea diversolor organisme, institutii la nivel national si local !
Cred ca asta vine in primul rand din diferenta de cultura.