La spitalul din Rieti sunt internate trei romance ranite in cutremurul din Italia de miercuri, iar copilul unei dintre ele este cautat printre daramaturi, a declarat corespondentului HotNews Constantin Holban, preotul de la parohia ortodoxa romaneasca din Rieti.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Au rani la cap, maini picioare dar sunt in viata. Noi suntem aici pentru a acorda ajutor, mai ales moral ca e nevoie. Incercam sa identificam daca sunt rude disparute. Sunt voluntare de la parohie care sunt alaturi de raniti", a spus preotul roman.

In zona afectata de seism, in luna august vin in vacanta foarte multi italieni sau cetateni straini care locuiesc in Italia. De aceea e foarte greu de facut un bilant, transmite corespondentul HotNews.ro.

In regiunea Lazio locuiesc oficial peste 220.000 de romani, iar in provincia Rieti (epicentrul cutremurului) - peste 5.400 de conationali.

Numarul romanilor care si-au pierdut viata in cutremurul care a zguduit miercuri centrul Italiei a ajuns la 5, dupa ce ministerul Afacerilor Externe a anuntat joi inca trei victime.

Potrivit sursei citate, alti 11 cetateni romani sunt dati disparuti.

Numarul total de victime al devastatorului cutremur din centrul Italiei a ajuns joi la cel putin 241 de persoane, iar salvatorii cauta printre ruine incercand sa gaseasca supravietuitori transmite Reuters.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a distrus casele si drumurile dintr-o zona de asezari montane aflate la 140 km de Roma. A fost suficient de puternic pentru a fi simtit in Bologna si Napoli, fiecare aflate la mai mult de 220 km. distanta de epicentru.