Premierul Dacian Ciolos a declarat joi ca rezultatul alegerilor prezidentiale care vor avea loc in acest an in Republica Moldova va da un semnal legat de directia in care aceasta tara doreste sa o ia, transmite Agerpres.

Dacian CiolosFoto: Guvern

"Romania doreste sa continue sa fie principalul avocat al orientarii europene a Republicii Moldova. In acest sens, continuam sa fim un partener activ in acest grup de actiune europeana a Republicii Moldova, in care sa mobilizam si alte capitale europene sa mentina (...) apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana. (...) Asta va depinde si de modul in care cetatenii Republicii Moldova vor decide sa abordeze lucrurile si cu siguranta si rezultatul alegerilor prezidentiale, care vor avea loc in acest an, va fi menit sa dea un semnal legat de directia in care Republica Moldova doreste sa o ia", a spus Dacian Ciolos, aflat in vizita oficiala la Chisinau, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul moldovean, Pavel Filip.

Cititi siCiolos, in vizita la Chisinau: Prima transa din ajutorul financiar, de 60 mil. euro, e de miercuri in conturile R. Moldova

Ciolos a precizat ca isi doreste ca dezvoltarea Republicii Moldova sa fie vizibila si perceptibila pentru toti cetatenii acestei tari.

"Guvernul Romaniei vrea sa sprijine dezvoltarea Republicii Moldova si nu sa vina cu o actiune partinitoare, intr-un sens sau altul. Sustinem reformele si sustinem acest angajament pentru valorile democratice si valorile europene. Este cred modalitatea cea mai buna pentru a ne dovedi atasamentul fratern fata de Republica Moldova", a afirmat prim-ministrul roman.