Agentia de turism Genius Travel, care si-a anuntat clientii prin email ca un vor mai putea pleca in vacantele pe care deja le-au platit, pentru ca firma va intra in insolventa, si-a depus cererea de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti, a declarat joi pentru News.ro Laura Andrei, purtator de cuvant la Tribunalul Bucuresti.

"Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti joi, 25 august. Este o cerere de intrare in insolventa la cererea debitorului, Genius Travel SRL. Judecatorul de caz a fixat termen 13 septembrie pentru judecarea cauzei", declarat joi pentru News.ro Laura Andrei, purtator de cuvant la Tribunalul Bucuresti.

Cei 147 de turisti care si-au cumparat vacante de la Agentia de turism Genius Travel, intrata in blocaj financiar in plin sezon au o paguba de 136.000 de euro.

Genius Travel si-a anuntat clientii in urma cu 12 zile, printr-un email, sa nu mai plece in vacante, pentru ca intra in faliment, iar o zi mai tarziu le-a trimis un alt mesaj, in care sustinea ca problemele s-au rezolvat.

Peste inca doua zile, insa, firma a trimis un alt email in care sustinea din nou ca intra in insolventa si nu mai poate plati vacantele turistilor.

Exista si turisti care au plecat totusi in concediu in afara tarii si au constatat la fata locului ca nu sunt primiti in hotel.