Cei 147 de turisti care si-au cumparat vacante de la Agentia de turism Genius Travel, intrata in blocaj financiar, in plin sezon au o paguba de 136.000 de euro. Agentia isi depune joi la judecatorie dosarul prin care isi cere insolventa, potrivit profit.ro. Administratorul si actionarul majoritar al Genius Travel, Ionut Costea, a mers ieri la sediul Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), dupa ce Autoritatea incercase in ultima saptamana, fara succes, sa ia legatura cu reprezentantii firmei.

Inspectorii ANT si cei ai Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) la sediile agentiei gasisera acelasi lucru ca si turistii pagubiti. Costea le-a explicat celor de la ANT ca nu a fost un caz "de teapa", ci de blocaj de cash. El a povestit ca a avut de platit niste furnizori si a descoperit ca nu mai au bani in cont, iar acum fac cercetari sa vada unde au disparut banii, scrie sursa citata.

Costea a venit cu documente oficale, contracte si cu lista turistilor pagubiti, ramasi fara vacante, precum si cu sumele pe care agentia nu le-a mai putut acoperi: 147 de turisti, in termen juridic persoane fizice cu servicii neprestate, si pagube de aproximativ 136.000 de euro.

Costea a mai spus ca s-au ascuns pentru ca au lucrat la partea de documente si imediat, in zilele urmatoare, au inceput sa primeasca telefoane si email-uri de amenintare. Au preferat sa nu mai apara pe nicaieri pana nu gasesc o cale de rezolvare, iar acum se pare ca vor trece la fapte. Costea a explicat ca au lucrat la dosarul de insolventa, pentru ca trebuia sa pregateasca toate documentele pentru a le depune la judecatorie.

Ionut Costea detine 80% din firma, iar restul participatiilor ii apartin lui Bogdan Stefan. Agentia a fost sanctionata si i s-a retras licenta de functionare.