Liviu Dragnea nu dorea ca fosta lui sotie sa fie functionar public si astfel sa depuna declaratie de avere si a cerut infiintarea unui serviciu in cadrul DGASPC Teleorman, care sa poata functiona cu personal contractual si care a fost condus de aceasta, se arata in actele dosarului prin care cei doi au fost trimisi in judecata de DNA, potrivit Agerpres.

Potrivit documentelor, fosta sefa a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, de asemenea deferita justitiei in acest dosar, le-a povestit procurorilor ca, in urma modificarii legislatiei in anul 2009, respectiv in cursul lunii iulie, i s-a cerut de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) ca functiile contractuale din cadrul DGASPC Teleorman sa fie transformate in functii publice.

In acest context, Floarea Alesu l-a informat pe Liviu Dragnea, la acea vreme presedinte al Consiliului Judetean, ca ANFP nu a aprobat ca Biroul de proiecte programe si strategii al DGASPC Teleorman, al carui sef era Bombonica Dragnea, la acel moment sotia lui, sa ramana incadrat cu personal contractual.

Astfel, Dragnea i-a cerut sa gaseasca o modalitate de a infiinta in cadrul DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual in care sa fie incadrate sotia acestuia, dar si doua persoane care figurau pe organigrama Directiei, dar care, de fapt, lucrau la sediul PSD Teleorman. In urma solicitarii presedintelui CJ Teleorman, a fost infiintat Serviciul Secretariat.

"Infiintarea serviciului s-a realizat ca urmare a solicitarii presedintelui Consiliului Judetean Teleorman Dragnea Nicolae, ca doamna Dragnea Bombonica, sotia acestuia sa nu fie functionar public, ci personal contractual. I-am aratat acestuia ca varianta de serviciu cu personal contractual doar Serviciul Administrativ care avea in componenta paza, PSI, soferi si femei de serviciu si acesta m-a trimis la consilierul sau personal cu care sa analizez organigrama si sa gasesc o alta varianta motivandu-mi ca doar nu o sa o pun pe sotia sa sefa peste femeile de serviciu", a declarat Floarea Alesu.

Fosta sefa a Serviciului Resurse Umane a aratat ca Bombonica Dragnea a refuzat sa fie numita functionar public pentru a nu da declaratii de avere.

"Am aflat acest aspect de la directorul Alesu Floarea cu ocazia intocmirii organigramei, cand aceasta mi-a spus ca 'sefu', referindu-se la Dragnea Liviu, nu vrea ca sotia sa sa fie functionar public si ca aceasta sa dea declaratie de avere", a afirmat persoana in cauza.

In ceea ce le priveste pe cele doua persoane care figurau in organigrama DGASPC, dar in realitate lucrau in sediul PSD, respectiv Adriana Botorogreanu si Anisa Niculina Stoica, Floarea Alesu a aratat ca Liviu Dragnea avea cunostinta despre aceasta situatie si chiar i-a cerut sa o mentina pana la gasirea unei solutii.

"Dragnea Liviu Nicolae mi-a confirmat ca avea cunostinta despre aceasta situatie si mi-a cerut sa le mentin in functiile detinute la DGASPC pe cele doua si respectiv sa tolerez in continuare acea situatie in sensul ca sa le las pe cele doua sa lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman pana cand va gasi o solutie de angajare definitiva la sediul PSD Teleorman. (...) Dat fiind acest fapt si ca cele doua angajate continuau sa figureze si sa functioneze pe organigrama DGASPC si sa lucreze la sediul PSD Teleorman, presedintele CJ Teleorman, Dragnea Liviu, mi-a cerut sa gasesc o modalitate prin care sa pot infiinta in cadrul organigramei DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual in care sa fie incadrata si sotia acestuia si cele doua angajate", a declarat fosta sefa a DGASPC Teleorman, conform documentelor de la dosar.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si instigare la fals intelectual.

In acelasi dosar, a fost trimisa in judecata fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, au fost deferiti justitiei: Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci, la data faptei sef serviciu in cadrul Complexului de servicii destinat copilului si familiei; Olguta Sefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca, la data faptelor sef al Complexului de recuperare si coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei, ce avea in componenta si Centrul de consiliere si sprijin pentru parinti; Nicusor Gheorghe, la data faptelor sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban, fost sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica, ambele functionare in cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Milos (fosta Ogrija, fosta Draghici), director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.