Mai multi agenti de politie inarmati au somat o femeie de pe o plaja din Nisa sa se dezbrace de o parte din haine dupa introducerea interdictiei asupra costumului de baie de tip burkini, scrie The Guardian.

Autoritatile locale din 15 orase franceze au interzis portul costumului de baie de tip burkini, care acopera atata corpul cat si capul, pe plaje, citand ingrijorari fata de imbracamintea religioasa dupa recentele atacuri teroriste care au afectat tara.

Pe internet au aparut saptamana aceasta imagini cu cel putin 4 politisti stand in jurul unei femei asezate pe o plaja de langa Promenade des Anglais din Nisa, scena atacului terorist cu un camion produs de ziua Frantei. Incidentul s-a petrecut marti.

Dupa sosirea politistilor, femeia pare sa isi scoata tunica - o camasa bleu cu maneci lungi - iar unul dintre ofiteri pare sa ia notite sau sa scrie o amenda.

Tot marti, o femeie a povestit ca a fost amendata pe o plaja din Cannes pentru ca purta colanti, o tunica si o esarfa pe cap. Pe amenda, vazuta de AFP, scrie ca femeia nu purta "o costumatie care sa respecta bunele moravuri si secularismul".

"Stateam cu familia pe o plaja. Purtam pe cap esarfa clasica. Nu aveam nicio intentia sa intru in apa", a povestit femeia in varsta de 34 de ani care si-a facut public doar prenumele, Siam.

Un martor la incident, Mathilde Cousin, a confirmat incidentul: "Cel mai trist lucru este ca oamenii strigau 'Pleaca acasa', unii aplaudau politia. Fiica ei plangea".