Reprezentantii Rompetrol sustin ca primele cercetari ale specialistilor arata ca incendiul de pe platforma Petromidia, soldat cu moartea unui angajat si ranirea altor trei, nu a fost precedat de o explozie, potrivit News.ro.

Intr-un comunicat transmis, marti seara, de Rompetrol se arata ca a fost indentificat locul producerii accidentului - Instalatia distilare vid, constatandu-se ca instalatia functiona normal.

"In acest moment, rafinaria este operata la capacitate redusa si s-au luat toate masurile tehnice pentru functionarea acesteia in conditii de siguranta. Echipele tehnice evalueaza in prezent masurile de interventie si/sau de remediere necesare pe termen mediu si lung", precizeaza reprezentantii companiei.

Acestia mai sustin ca primele cercetari ale specialistilor arata ca incendiul de pe platforma Petromidia nu a fost precedat de o explozie.

"Conform primelor cercetari ale specialistilor, incendiul de pe platforma Petromidia inregistrat in 22 august nu a fost precedat de o explozie. Aceasta precizare se regaseste si in comunicarile oficiale ale Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta si Inspectoratul Teritorial de Munca", mentioneaza reprezentantii Rompetrol.

Compania Rompetrol Rafinare precizeaza, de asemenea, ca reprezentantii companiei sunt in permanenta legatura cu familiile colegilor afectati de incendiul de pe platforma Petromidia si asigura tot suportul necesar.

Procurorii constanteni au deschis dosar penal in cazul incendiului de la rafinaria Petromidia si fac cercetari pentru mai multe infractiuni, intre care ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, dosarul fiind inaintat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

De asemenea, o ancheta face si Inspectoratul Teritorial de Munca din Constanta pentru a stabili cum a avut loc incidentul.

Totodata, reprezentanti ai INSEMEX Petrosani urmeaza sa faca o expertiza pentru a afla cum s-a petrecut evenimentul de la rafinarie.

Explozia s-a produs, luni seara, in jurul orei 18.00, la rafinaria Petromidia, si a fost stins dupa aproximativ o ora.

Cele patru persoane ranite in urma incendiului au fost transportate in Bucuresti, insa, marti dimineata, una dintre ele, care avea arsuri pe aproape toata surpafata corpului, a decedat.