Partidul National Liberal se situeaza la un procent de 29% in intentia de vot a electoratului din Bucuresti, pe locul al doilea dupa PSD, care este cotat cu 43%, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CURS, in perioada 11 - 19 august, la comanda PNL, a anuntat marti, Cristian Busoi, seful liberalilor bucuresteni, la finalul comisiei politice a partidului, potrivit Agerpres.

Cristian BusoiFoto: Facebook - Cristian Busoi

Presedintele organizatiei PNL Bucuresti a precizat ca pe locul al III-lea in sondaj se situeaza USR cu 10% in preferinta de vot a electoratului, urmat de ALDE - 7% si PMP - 5%.

"In aceasta reuniune a fost prezentat sondajul pe Bucuresti si a fost prezentat si rezultatul sondajului national, cel putin la intentia de vot. Sondajul pe Bucuresti a fost desfasurat intre 11 si 19 august de Institutul CURS in Bucuresti pe 800 de respondenti cu o marja de eroare de sub 3%. Au rezultat cateva concluzii interesante de care vom tine cont in strategia noastra politica din aceasta toamna. (...) O sa va dau doar scorurile politice si cateva tendinte, restul datelor sunt chestiuni care tin de strategia noastra interna. (...) In ceea ce priveste scorurile partidelor, in Bucuresti sondajul a relevat urmatoarele rezultate: PSD - 43%, PNL - 29%, USR - 10%", a declarat Busoi.

Intr-un al doilea sondaj de opinie realizat la nivel national pentru liberali de Novel Research tot in perioada 11 - 19 august, PNL se situeaza pe locul II cu 31% in intentia de vot a romanilor, dupa PSD care inregistreaza 37%, pe locul III regasindu-se USR cu 4%, a mai spus presedintele PNL Bucuresti.

Busoi a adaugat ca acest al doilea sondaj a vizat si "toti actorii politici, presedinti de partide, premier, presedinte, liderii nationali care apar in toate sondajele de opinie".

Intrebat cum stau in sondaj premierul si ministrii tehnocrati, liderul PNL a spus ca nu va prezenta procentele in privinta acestora avand in vedere ca ar fi nevoie de un acord in acest sens al persoanelor in cauza.

"Tot ce va pot spune (...) este ca exista o discrepanta foarte mare intre premierul Ciolos si restul echipei guvernamentale. In timp ce premierul Ciolos se situeaza la cifre foarte bune, nu dau cifre, restul ministrilor nu sunt nici foarte cunoscuti si nu au reusit inca sa-si construiasca un nivel de incredere comparabil macar cu al premierului Ciolos sau cu al liderilor partidelor politice. E o realitate pe care o intuiam, dar care se confirma cel putin in Bucuresti din acest sondaj de opinie", a declarat Busoi.

Potrivit acestuia, organizatia liberala de Bucuresti ramane deschisa in cazul unei decizii a premierului si a unora dintre ministrii sai de a se alatura PNL.

Intrebat despre scorul inregistrat de presedintele Klaus Iohannis, Busoi a spus: "Intre liderii dreptei sau intre liderii care au fost apropiati de PNL sau sunt in continuare in PNL - presedintele nu mai este pentru ca ii interzice Constitutia - presedintele Klaus Iohannis este, de departe, cel mai bine cotat om politic. (...) In mod clar, presedintele, cel putin in Bucuresti, este nu doar peste orice al PNL, detasat, dar este mult peste scorul PNL".

El a subliniat ca prin prezentarea acestor rezultate din sondajele interne PNL manifesta transparenta spre deosebire de alte partide.

"Vorbim de doua sondaje pe care si le asuma doua institute reputate care au avut de-a lungul timpului estimari foarte apropiate de rezultatele reale. In al doilea rand, aceste cifre contrazic toate asa-zisele analize in care aratau ca, dupa pierderea alegerilor locale, la PNL s-a realizat un recul, PNL se zbate la scoruri incepand cu o cifra sau la scoruri cu putin peste 10%. Sunt doar intoxicari de presa si, evident, rezultatul alegerilor parlamentare va demonstra acest lucru", a mai declarat Busoi.