Procurorii din Constanta au deschis dosar penal avand ca obiect incendiul produs luni la Rafinaria Petromidia Navodari, soldat cu ranirea a patru persoane, dintre care una a decedat marti dimineata.

Rafinaria PetromidiaFoto: Rompetrol

UPDATE 12.03O echipa de cercetatori a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani a plecat, marti, in judetul Constanta, dupa ce Inspectia Muncii a solicitat institutului o expertiza tehnica in cazul exploziei de la rafinaria Petromidia. (Mediafax)

"Cercetarile sunt efectuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, ucidere din culpa, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca. Potrivit primelor cercetari s-a stabilit ca la data de 22 august 2016, in jurul orelor 18,00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinariei mentionate, o echipa de lucratori efectua o reparatie a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin incalzirea titeiului, moment in care a izbucnit un incendiu", se arata intr-un comunicat al PICCJ, citat de Agerpres.

Sursa citata precizeaza ca Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta.

"La fata locului s-au deplasat, inca din cursul serii trecute, doi procurori din cadrul PJ Constanta, cercetarile la fata locului fiind reluate astazi de un procuror din cadrul PCA Constanta, care coordoneaza o echipa mixta formata din politisti si specialisti criminalisti. Cercetarile continua pentru lamurirea tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirea raspunderii penale in cauza", se mai spune in comunicat.

Patru persoane au fost ranite luni intr-o explozie la Rafinaria Petromidia, fiind transportate la Bucuresti cu ambulanta.

Cei doi raniti internati la Spitalul de Arsi din Bucuresti sunt stabili hemodinamic si ar putea fi operati in cursul zilei de miercuri, iar barbatul aflat la Spitalul Bagdasar-Arseni este in continuare intubat, dar stabil.

Al patrulea barbat ranit in explozie a murit marti dimineata la Spitalul Bagdasar-Arseni.