Un barbat in varsta de 48 de ani, cu arsuri pe aproximativ 90 la suta din suprafata corpului, ranit in urma exploziei de la Rafinaria Petromidia din Navodari, a murit la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti, au declarat reprezentantii unitatii spitalicesti pentru Mediafax.

Spital din RomaniaFoto: Spitalul Bagdasar Arseni

UPDATE Ministerul Sanatatii precizeaza ca cel care a murit avea 48 de ani, nu 35 de ani cum am scris initial, potrivit Mediafax.

De asemenea, un alt ranit, un barbat de 49 de ani are arsuri de gradul IIB-III pe 23-25% din suprafata corpului. Este stabil, in continuare intubat si i se efectueaza in momentul de fata o bronhoscopie. In functie de rezultat medicii vor decide daca va fi detubat.

La Spitalul de Arsi, barbatul de 34 de ani are arsuri de gradul IIB-III pe 15% din suprafata corpului. Este stabil hemodinamic si respirator, a fost detubat dupa transport, continua tratamentul si este posibil sa fie operat maine.

Barbatul de 58 de ani are arsuri de gradul IIB-III pe 15% din suprafata corpului. Este stabil hemodinamic si respirator, a fost detubat dupa transport, continua tratamentul si este posibil sa fie operat maine.

Ministerul Sanatatii aminteste ca la Spitalul de Arsuri sunt tratate cazuri de arsuri care nu presupun activitate in ATI, fara leziuni de cai respiratorii si in suprafata maxima de 25%.

Ranitii au fost adusi la Bucuresti marti

Cei patru raniti in explozia produsa, luni seara, la rafinaria Petromidia din Navodari au ajuns marti dimineata la spitale din Capitala cu ambulante.

Inital, fusesera trimise la Constanta doua elicoptere pentru a-i prelua, insa zborurile au fost anulate ca urmare a vremii nefavorabile.

Cei patru pacienti au ajuns la Spitalul de Arsi si la Spitalul "Bagdasar Arseni in jurul orei 5.00 dimineata transportati de ambulante.

O explozie s-a produs, luni seara, in jurul orei 18.00, la rafinaria Petromidia, deflagratia fiind urmata de un incendiu puternic, care a fost stins dupa aproximativ o ora.

In urma deflagratiei, au fost ranite patru persoane, angajati ai rafinariei.

De asemenea, doua persoane au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la Spitalul Judetean Constanta. Reprezentantii ISU Dobrogea spuneau ca, in urma exploziei de la Petromidia, dupa masuratori ale emisiilor din aer nu au fost inregistrate valori care sa puna in pericol viata oamenilor.