Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova efectueaza marti dimineata 43 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Prahova si Ilfov, la domiciliile unor persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, precum si la sediile unor societati comerciale, informeaza un comunicat de presa al IGPR.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2009 - 2016, persoanele in cauza ar fi creat un circuit fiscal fictiv, in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

Concrect, prin intermediul societatilor comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operatiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate.

In baza facturilor emise de firmele "fantoma", bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constand in impozit pe profit neconstituit si T.V.A. dedus in mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor sunt in valoare de 12,5 milioane de lei.

30 de persoane vor fi duse la audieri.