Cei patru raniti in explozia produsa, luni seara, la rafinaria Petromidia din Navodari au ajuns marti dimineata la spitale din Capitala cu ambulante dupa ce, inital, fusesera trimise la Constanta doua elicoptere, insa zborurile au fost anulate ca urmare a vremii nefavorabile. Cei patru pacienti au ajuns la Spitalul de Arsi si la Spitalul "Bagdasar Arseni in jurul orei 5.00 dimineata transporati de ambulante, scrie news.ro.

Rafinaria PetromidiaFoto: Rompetrol

Doua elicoptere au ajuns, luni seara, pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta, pentru a-i prelua pe cei patru raniti.

Primul - barbatul cu arsuri pe 100 la suta din suprafata corpului - a fost adus de la Spitalul Judetean Constanta si urma sa fie transportat cu unul dintre elicoptere.

Ulterior, urmau sa fie adusi si ceilalti trei raniti pentru a fi transportati cu celalalt elicopter. Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din Bucuresti, elicopterele nu au putut pleca spre Constanta, iar dupa cateva ore de asteptare autoritatile au luat decizia sa renunte la transportul aerian al ranitilor si sa foloseasca ambulante pentru transportul victimelor.

Barbatul de 35 de ani, care are arsuri de gradul III pe 100% din suprafata corpului, a fost transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni. La acelasi spital a ajuns si un barbat de 49 de ani cu arsuri de gradul II si III pe 25% din suprafata corpului.

Ceilalti doi barbati, de 34 si 58 de ani, care au arsuri de gradul II si III pe 20% si respectiv 24% din suprafata corpului au fost transportati la Spitalul de Arsi din Capitala.

O explozie s-a produs, luni seara, in jurul orei 18.00, la rafinaria Petromidia, deflagratia fiind urmata de un incendiu puternic, care a fost stins dupa aproximativ o ora. In urma deflagratiei, au fost ranite patru persoane, angajati ai rafinariei. De asemenea, doua persoane au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la Spitalul Judetean Constanta. Reprezentantii ISU Dobrogea spuneau ca, in urma exploziei de la Petromidia, dupa masuratori ale emisiilor din aer nu au fost inregistrate valori care sa puna in pericol viata oamenilor.

"In zona de manifestare, specialistii CBRN, in colaborare cu cei ai operatorului economic, au facut masuratori ale emisiilor din aer, nefiind inregistrate valori care sa puna in pericol viata comunitatilor din proximitate si nici a celor din amplasament", se arata intr-un comunicat al ISU Dobrogea.