Vremea se va mentine in general instabila marti si miercuri. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse si descarcari electrice in zonele montane, in sudul, centrul si nord-estul tarii si pe arii restranse in restul teritoriului, potrivit meteorologilor.

  • In tara

Vremea se va mentine in general instabila. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse si descarcari electrice in zonele montane, in sudul, centrul si nord-estul tarii si pe arii restranse in restul teritoriului. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si punctiform 35...40 l/mp. Pe spatii mici vor fi caderi de grindina. Intensificari ale vantului se vor semnala local in Moldova si Dobrogea, dar si in timpul averselor, cand trecator pot lua aspect de vijelie.

Valorile termice diurne vor creste usor in vest si nord-vest, dar vor marca o scadere in celelalte regiuni, astfel ca la nivelul intregii tari se vor incadra in limite normale pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime se vor situa intre 24 si 32 de grade, usor mai ridicate in regiunile estice, iar cele minime vor fi cuprinse intre 13 si 23 de grade.

  • La Bucuresti

Indeosebi ziua, cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse, posibil moderate cantitativ, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Temperatura maxima, in scadere fata de ziua precedenta, se va situa in jurul valorii de 29 de grade, iar cea minima va fi de 17...19 grade.

  • Miercuri

Gradul de instabilitate atmosferica va fi in diminuare, dar in zonele montane, precum si in regiunile sudice, sud-estice si centrale vor mai fi innorari temporar accentuate, in special in cursul zilei si local se vor semnala averse si descarcari electrice. Punctiform se vor cumula cantitati de apa de peste 20...25 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari, mai ales in prima parte a intervalului, in est, la munte si in extremitatea de nord-vest a teritoriului, dar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 si 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 11 si 21 de grade, mai scazute in zonele depresionare.