Probele scrise ale examenului de Bacalaureat din sesiunea a doua incep luni cu testul la Limba si literatura romana, care va fi sustinut de peste 42.000 de absolventi de liceu, anunta News.ro. Examenul incepe la ora 9.00 si se incheie la ora 12.00.

BacalaureatFoto: Agerpres

Candidatii vor sustine marti proba scrisa la limba si literatura materna, miercuri proba obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematica si vineri proba la alegere a profilului si specializarii, la una dintre disciplinele Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

Primele rezultate vor fi afisate in 29 august, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi, pana la ora 20.00, pot fi depuse contestatiile. Dupa solutionarea contestatiilor, rezultatele finale vor fi afisate in 1 septembrie.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat a inceput in 16 august, cu probele orale si de competente. Pentru sustinerea examenului in a doua sesiune s-au inscris 42.261 de candidati, dintre care 27.848 au absolvit liceul in acest an, iar 14.413 sunt din promotiile anterioare.

In prima sesiune a examenului de Bacalaurat au fost declarati respinsi 41.037 de candidati, din toate promotiile.

Candidatii care sustin Bacalaureatul nu pot intra in salile de examen cu manuale, dictionare, notite si insemnari care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul si de comunicare.

Ghiozdanele, posetele, sacose vor fi lasate de candidati intr-o sala de depozitare stabilita de comisia de bacalaureat. Cei care refuza sa lase aceste obiecte in sala stabilita, nu vor fi primiti in examen.

In cazul fraudei sau a tentativei de frauda, candidatii sunt eliminati din examen, nu mai pot participa la probele urmatoare si nu mai au posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale.

Candidati eliminati din examen pentru frauda sau tentative de frauda nu mai pot participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat se desfasoara doar in salile in care sunt camere de supraveghere video functionale.