Concluziile anchetei Serviciului Public Administratia Patrimoniului Local Aiud in cazul profesoarei din localitate care a murit dupa ce o creanga s-a desprins dintr-un copac si s-a prabusit peste ea in parc arata ca ramura respectiva era prea grea din cauza ploilor abundente.

Potrivit anchetei facute de Serviciul Public Administratia Patrimoniului Local Aiud impreuna cu reprezentanti ai Ocolului Silvic, "desprinderea crengii a survenit in urma ploilor abundente din ultima perioada, fructele (castanele) acumuland o cantitate mare de apa, ducand la ingreunarea coronamentului", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Creanga cazuta pe profesoara era prea grea pentru ca a "acumulat o cantitate mare de apa" in urma ploilor abundente, iar "arborele era intr-o stare de vegetatie normala".

"In data de 4 august in zona special amenajata pentru fitness a avut loc un tragic accident, mai exact o creanga verde a unui castan s-a rupt si a cazut de la aproximativ zece metri, lovind o persoana aflata pe unul din aparate, aceasta fiind transportata in stare grava la spital, in prezent fiind derulate investigatii desfasurate de organele abilitate in acest sens", arata Serviciul Public Administratia Patrimoniului Local Aiud intr-o nota de informare trimisa consilierilor locali, postata pe Facebook de catre unul dintre acestia.

Potrivit sursei citate, arborele "nu prezenta crengi uscate, fiind un copac sanatos".

Serviciul Public Administratia Patrimoniului Local Aiud, in administrarea caruia se afla parcul, mai arata ca s-au identificat si marcat arborii cu grad ridicat de degradare sau care prezinta un pericol potential de rupere, iar ulterior s-a contractat o firma care efectueaza toaletarea.

Incidentul s-a produs pe 4 august, in timpul zilei, la o ora la care in parc se aflau mai multe persoane. Femeia, care era profesoara de limba engleza, a fost initial transportata cu ambulanta la spitalul din Aiud, insa pentru ca starea sa era grava, medicii au decis sa o trimita cu un elicopter SMURD la spitalul de Neurologie din Sibiu. Pacienta a intrat in coma, iar la 9 zile de la incident si-a pierdut viata.

Autoritatile locale au inchis parcul din Aiud, iar zona a fost delimitata, fiind puse mesaje de atentionare ca accesul este strict interzis, pe motiv ca se toaleteaza copacii.

Politia face cercetari in acest caz pentru ucidere din culpa.