Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, la ora 13:30, traficul rutier este intens pe DN1, pe Valea Prahovei, mai ales pe sensul de mers catre Bucuresti. Se circula in coloana de la iesirea din Predeal pana in Busteni, iar in sens invers la Comarnic si intre in Poiana Tapului si Busteni (insa viteza de deplasare este mai mare fata de sensul de mers catre Bucuresti).

Pentru ca numarul de autovehicule este in crestere, iar coloana dinspre Brasov se va mari, este de asteptat sa apara probleme de trafic si pe DN73A Rasnov - Predeal, la intersectia cu DN1.

In judetul Brasov, in zona Darste, un echipaj de politie le recomanda conducatorilor auto care pornesc din Brasov catre Bucuresti sa circule pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, pentru a evita aglomeratia de pe Valea Prahovei.

Celor care pleaca din zona Bran-Moieciu le reamintim ca pot folosi rutele DN73 Brasov - Bran - Pitesti, A1 Pitesti - Bucuresti sau DN73 Brasov - Bran - Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat - Targoviste, DN71 Targoviste - Baldana, DN7 Baldana - Bucuresti, cu precizarea ca acest traseu este mai lung si strabate multe localitati.

Pe DN73 Brasov - Pitesti se circula cu viteza redusa in zona Bran (unde numerosi turisti viziteaza castelul).

Pe DN67C-Transalpina, autovehiculele ruleaza mai incet in statiunea Ranca, unde se desfasoara un festival.

Pe DN7C-Transfagarasan se inainteaza cu viteza redusa in zona Balea-Lac, din cauza autovehiculelor oprite pe marginea drumului (deoarece parcarile sunt pline). Insa, circulatia pe acest drum este mai scazuta in intensitate fata de saptamana trecuta.

In judetul Valcea, pe Valea Oltului, se circula ceva mai incet pe DN7, in zona Cozia - Caciulata, pentru ca obiectivele turistice (in principal Manastirea Cozia si piscinele termale) atrag numerosi vizitatori. Pentru a evita zona aglomerata, le recomandam conducatorilor auto aflati in tranzit sa circule pe DN7CC (Centura Calimanesti).

In judetul Constanta, se circula ingreunat pe DN39, in zona vechiului pod de la Agigea (aflat in lucru). Drumul mai este aglomerat in Eforie-Nord.

Pe drumul de legatura cu noul pod de la Agigea se circula normal.

Pe autostrada A2 circulatia a crescut usor in intensitate pe sensul de mers Constanta - Bucuresti.

Probabil, autostrada se va aglomera dupa ora 16:00, cand majoritatea automobilistilor pornesc catre casa, direct de pe plaja. Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la Fetesti, amintim conducatorilor auto ca prin la statia de taxare se poate trece liber, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod sa se plateasca inainte sau ulterior trecerii, pana a doua zi, la ora 24, la oricare dintre statiile autorizate de distribuire a carburantilor (nu numai la cele de pe autostrada) sau prin mesaj scris, de pe telefonul mobil, la numarul 7577