Tatal lui Bogdan Gigina, politistul mort in data de 20 octombrie 2015, spune ca fiul sau a refuzat in acea seara sa asigure traseul ca antemergator, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, dar a fost pastrat pe post pentru ca "nimeni nu indraznea sa faca asemenea cereri catre Gabriel Oprea", transmite Mediafax.

Politistul Bogdan GiginaFoto: Politia Romana

"Pentru noi, parintii, singura vina a lui Bogdan este ca s-a supus ordinului unor mizerabili, care habar nu au de regulamentul intern al institutiei, precum si de legile acestei tari. Spun asta pentru ca stiu ca in seara zilei de 20 octombrie 2015, Bogdan a refuzat sa asigure traseul ca antemergator, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Cererea a fost facuta verbal catre superiorii BPR care il insoteau in acea seara. Acestia puteau, conform legii 188/99 sa il retraga, dar indolenta a fost prea mare.Ce conteaza ca a murit un om care avea o viata inainte! Nimeni nu indraznea sa faca asemenea cereri catre Gabriel Oprea", scrie tatal politistului Gigina pe pagina sa de Facebook.

Totodata, omul afirma ca fiul sau muncea si 18 ore pe zi doar pentru a fi deplasat un oficial de la restaurant la toaleta proprie si inapoi.

"Un alt lucru pe care nu si l-a amintit nimeni a fost accidentul colegului de schimb, antemergator in aceeasi coloana a lui Gabriel Oprea, accident survenit tot intr-o intersectie din Bucuresti din cauza aceleiasi "viteze reduse" cu doar cateva zile inainte de trecerea in nefiinta a lui Bogdan. Omul a ramas imobilizat timp de cateva saptamani. In data de 20 octombrie 2015 a fost desemnat Bogdan pentru coloana oficiala a lui Oprea, desi, conform graficului de prezenta din ziua aceea, Bogdan avea program de opt ore. Accidentul survine in ora 12 de program. Erau zile cand programul sarea de 16, 18 ore...doar pentru a fi deplasat oficialul roman de la restaurant la toaleta proprie si retur ballroom", mai scrie tatal politistului.

Dupa accidentul din 20 octombrie, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a fost pus sub urmarire penala pentru abuz in serviciu, fiind suspectat ca a folost ilegal echipaje ale Politiei Rutiere pentru deplasari.

Din probele administrate in cauza de procurorii DNA a rezultat ca Oprea a fost insotit "in cvasitotalitatea deplasarilor", intr-un regim rezervat de lege exclusiv presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si prim-ministrului. Din probele administrate rezulta ca Oprea realiza in medie aproximativ cinci deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale Politiei Rutiere.