Comisari ANPC din cadrul Comandamentului Litoral au verificat mai multe terase, autoserviri si restaurante adin statiunea Mamaia, iar Activitatea teraselor Hora, Cleopatra si a Restaurantului "La Steaguri" a fost oprita temporar pana la remedierea deficientelor constatate, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

ANPC a suspendat acrtivitatea a trei terase din MamaiaFoto: ANPC

"In urma verificarilor au fost descoperite alimente fara elemente de identificare si carcaterizare, fara a se putea stabili data durabilitatii minimale sau data limita de consum si fara a se putea stabili modul de pastrare/depozitare recomandat de operatorul economic, precum si datele de identificare ale acestuia", afirma sursa citata.

De asemenea, potrivit Autoritatii, au fost descoperite alimente depozitate la temperatura mediului ambiant (peste 30 grade C). Nu existau grafice de temperatura care sa indice si certifice pastrarea corespunzatoare a alimentelor si nu existau indicate cantitatile nete/ portie in meniu.

In urma verificarilor, comisarii au constatat minusuri de pana la 10% din cantitatea indicata pe portie, spune ANPC.

Mai mult, unele terase nu detineau autorizatie de functionare valabila. Comisarii ANPC au lasat invitatii operatorilor economici verificati pentru a pune la dispozitie totalitatea actelor solicitate si pentru a putea finaliza actelor de control.

ANPC noteaza ca actiunile de verificare a respectarii drepturilor consumatorilor vor continua in toata aceasta perioda, urmand a se verifica si respectarea masurilor dispuse in controalele anterioare, iar abaterile de la aplicarea legislatiei privind protectia consumatorilor vor fi sanctionate.

Protectia Consumatorilor recomanda turistilor ca si in aceasta perioada de vacant sa fie atenti atat la calitatea produselor alimentare si nealimentare, cat si la prestarea serviciilor achizitionate.