Premierul Dacian Ciolos va efectua joi, 25 august, o vizita oficiala in Republica Moldova, potrivit programului sefului Executivului transmis, sambata, de Biroul de presa al Guvernului, potrivit Agerpres.

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

Vizita premierului are loc in contextul in care, la inceputul lunii, Guvernul a aprobat eliberarea, pe 24 august, a primei transe in valoare de 60 de milioane de euro din asistenta financiara rambursabila pentru Republica Moldova.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, preciza la acea data ca este vorba de prima transa stabilita prin acordul privind asistenta financiara rambursabila dintre Romania si Republica Moldova in suma de pana la 150 de milioane de euro, ratificat prin Legea 91 din 2016.

"Cele doua parti au convenit si o serie de obligatii din partea Republicii Moldova pentru eliberarea primei transe, cum ar fi stabilirea foii de parcurs pentru ajungerea la un acord cu FMI, initierea unui pachet legislativ pentru imbunatatirea mediului de afaceri, lansarea unei analize sistemice a vulnerabilitatilor din sistemul bancar si fixarea unui calendar legislativ de corectare a acestora. (...) S-a mai cerut realizarea unui plan de prezentare si actualizare a strategiei de reformare a sectorului justitiei si a Strategiei nationale anticoruptie din Republica Moldova", explica Iolu.