Meteorologii anunta ca valul de instabilitate atmosferica a trecut de Romania, iar sambata si duminica vremea va fi calduroasa, cu maxime de 34 de grade, insa de luni ploile revin in cele mai multe zone ale tarii, potrivit Mediafax.

"Vremea va fi buna, se incalzeste, vor fi doar la pranz, izolat, descarcari electrice, cateva ploi de scurta durata pe la deal si munte. Deci vremea e in incalzire, astazi (n.r. sambata) avem temperaturi maxime de 25 pana la 33 de grade Celsius, cu 30-31 in Bucuresti, iar pentru maine estimam maxime de 27 pana la 34 de grade Celsius, cu 33 de grade in Bucuresti", a declarat, Viorica Dinu, meteorolog de serviciu ANM.

Si la mare vremea va fi placuta, doar vantul, care va sufla cu pana la 40-45 de kilometri pe ora, ar putea provoca neplaceri: "La mare este o vreme frumoasa, apa este calda, 24-26 de grade Celsius, temperatura in aer 29-30 de grade si 22 de grade dimineata. Singurul factor mai putin confortabil la mare ar fi vantul, care sufla cu ceva intensificari, 40-45 de kilometri pe ora, dinspre mare", a precizat meteorologul.

De luni, ploile revin si se vor inregistra precipitatii in zona de nord si nord-vest, iar marti instabilitatea atmosferica se va extinde asupra intregii tari, prognozeaza meteorologii.