Proiect pilot - Politistii de la ordine publica din Bucuresti, Brasov si Constanta vor fi dotati cu tablete
Cu sprijinul acestor dispozitive, echipajele din teren vor beneficia de acces securizat si rapid la bazele de date si vor putea introduce in sistem informatii direct de la fata locului.
Astfel, verificarea identitatii persoanelor va fi mult mai rapida, existand posibilitatea inclusiv a vizualizarii in timp real a datelor si imaginii celor verificati.
Totodata, echipajele care intervin la urgentele semnalate prin sistemul 112 vor putea accesa pe timpul deplasarii la fata locului date preliminare privind istoricul altor evenimente semnalate la coordonatele respective, persoane implicate si eventualul trecut infractional al acestora, adaptandu-si astfel modul de interventie si resursele alocate, crescand eficienta actiunilor operative.
Proiectul pilot se va derula la nivelul Municipiului Bucuresti si judetelor Constanta si Brasov, urmand ca primele tablete sa fie date in utilizarea structurilor de politie pana la sfarsitul acestui an.
Ulterior acestui pilot, se intentioneaza ca astfel de dispozitive sa fie introduse si pentru echipajele de interventie ale Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General pentru Imigrari si Politiei de Frontiera Romane.
In cadrul proiectului pilot, in valoare de aproximativ 512.000 euro, se vor achizitiona 665 de tablete si se va dezvolta sistemul de interconectare si comunicare securizata intre acestea.
Demersul dotarii cu tablete pentru echipajele de interventie se dezvolta in cadrul unui proiect care a fost evaluat si selectat pentru finantare din fonduri europene, respectiv Fondul pentru Securitate Interna, componenta de Cooperare Politieneasca (FSI Police), in anul 2013.
Proiectul respectiv a fost ulterior introdus ca actiune in Programul National FSI, document aprobat de catre Comisia Europeana in anul 2015.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
O cheltuiala inutila; cand vor trimite amenda in format PDF pe e-mail folosind tableta, atunci se va justifica.
Pana atunci, cam pierdere de bani din considerente practice.
Continui sa nu inteleg ce fac aia din politia comunitara de sector, de municipiu (da, e si o politie comunitara/locala Bucuresti pe linga cele de sector) si de ce mai exista. Faceti fratilor o selectie dura si poate gasiti citiva sa mearga la jandarmi. Restul, la firme de paza particulare.
Deci pt ce le trebuie tablete? In stainatate un agent are doar un aparat foto. Fotografiaza toate masinile parcate ilegal. Seara lasa cardul de memorie la sectie si a 2 zi un baiat de la birouri inregistreaza si trimite amenzile.
Asa se pot da sute de amenzi intr-o ora. Bucurestiul ar deveni un oras cu trafic decent in maxim o luna. Dar repet, nu se vrea.
acolo cand ajungi, masina parcata la umbra, politistul iese din masina si intr-un gest de bunavointa rupe hartia lasata in geam. Unii iti propun direct sa te intelegi altii o rup fara sa iti ceara nimic insa se asteapta (si multi dau).
Ar putea foarte frumos ca fiecare primarie sa dea un nr de hartii de instiintare amenda (cele care se pun in geam) si sa verifice daca nr de hartii folosite corespunde cu nr de amenzi aplicate.
la fel si cu sutele de mii cred de tablete cumparate pentru alegeri cand se putea rezolva foarte usor si fara ele.
Dar, de, cineva trebuie sa castige niste bani usor...
Mai bine si-ar renova sediile ca arata ca dracu'...holuri inguste, neluminate cu linoleum pe jos, cozi interminabile, caldura de te sufoci etc, Asa au ramas de pe vremea lui Ceasca.
Anyway, daca le dai jucaria asta politistilor din Bucuresti, Iasi si Constanta sa prinda pokemoni cu ele , in curand vor spune si cei din toata tara : Dar ce, noi suntem mai prosti ?!