[P] Dupa modelul retetelor din Ardeal, Bucovina si Moldova, un bucurestean intreprinzator vrea sa puna Capitala pe harta bunatatilor culinare
Nu de curaj a dus lipsa Andrei acum 10 ani cand, impreuna cu partenerii sai de atunci, a decis sa intre pe nisa alimentelor organice, "fara bazaconii", cum ii lui place sa spuna. Au inceput cu paste facute din grau dur, importat din Italia, pentru ca toti iubeau bucataria mediteraneeana. Ca in mai toate afacerile, lucrurile au mers bine pana cand au mers prost, odata cu venirea crizei.
Cu cererea la pamant, a urmat o perioada de cautari. Dupa multe mai multe incercari, cu un nou investitor in echipa, business-ul nu s-a restrans, ci dimpotriva, s-a diversificat. Numarul produselor a crescut, dar reteta a ramas aceeasi: alegerea cu grija a ingredientelor si prepararea lor in cel mai bun mod cu putinta. Asa ca acum, dupa 10 ani, pastele organice stau cat se poate de natural langa supa de mazare si sucurile detox.
Mihai a crezut ca dincolo de pizza, shaorma, burgeri si covrigi, bucurestenii vor si mancare ecologica, din surse verificate. Daca acum 10 ani parea un intreprinzator care iubeste riscul, acum este doar cel mai cunoscut actor de pe o piata in plina dezvoltare: livreaza mancare yuumi in peste 200 de locatii din Bucuresti, in fiecare zi intre ora 7 si 12!
Capitala a fost orasul perfect pentru "coacerea" acestei idei, mai crede Mihai. "Vin oameni din toate colturile tarii cu obiceiuri diferite si se combina toate intr-un fel in care se naste o noua personalitate. Ca o reteta secreta - stii care sunt ingredientele, stii ce se intampla cu ele, dar nu stii de ce doar unora le reuseste".
Mihai si afacerea sa au fost recomandati de alti bucuresteni intreprinzatori, de echipa radio Guerilla - alta afacere a unor bucuresteni intreprinzatori. Lor li se adauga si alti bucuresteni cu idei, curaj si initiative pe www.bucurestiulintreprinzator.ro, locul care prezinta povestile oamenilor care fac din Bucuresti capitala antreprenoriatului romanesc. De altfel, aici veti afla ce afacere curajoasa a recomandat Mihai, la randul lui, mai departe pentru acest proiect si de ce.
Ideea proiectului a pornit de la un Manifest prin care Banca Transilvania isi asuma sa puna umarul la dezvoltarea Bucurestiului Intreprinzator, oferind tuturor exemple de reusite. Fiecare antreprenor care isi spune povestea si alege apoi un bucurestean intreprinzator pe care il cunoaste si care considera ca merita sa fie cunoscut de catre bucuresteni.
"Am plecat la drum alaturi de doua dintre cele mai sonore si reprezentative initiative de business pe care le-a dat Bucurestiul - Radio Guerrilla si Pegas. Ei ne-au povestit cu sinceritate despre "nu-urile" care le-au pus piedici, dar si despre "da-urile" hotarate care i-au facut sa mearga mai departe, asa incat, in final, vorba celor de la Guerilla, "binile a invins", spun reprezentantii BT.
Citeste si:

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Momentan, cel putin la produse culinare, mi-ar face parul maciuca.
Exemplele date (Pegas si Radio Guerilla) sunt interesante.
Cat vinde Pegas de fapt si ce tip de cultura promoveaza Guerilla?
Cand zic Bucuresti ma intristez. Momentan locuiesc intr-o alta metropola europeana si am varsta la care stiu ca nicariei nu este perfect, dar in Bucuresti avem tone de facut, si se pare ca pasii inapoi sunt parte din cultura.
Mult succes totusi pentru initiativa care poate va inspira mai multi.
Care e mancarea aia tipic bucuresteana ,eu unul nu am auzit de asa ceva.
Absolut toate mancarurile "romanesti" au fost inspirate de la turci,rusi,unguri sau zona balcanica.
Daca in moldova sau ardeal gasesti mancaruri tipic zonale in Bucuresti eu unul nu stiu nici un fel de mancare bucuresteana.
"...<<Fabricat in Bucuresti>>, ca sa le aducem aminte bucurestenilor ca suntem un brand local si ca preparam totul langa ei."
Nu comentez compania care face campania pentru ca simpatizez cu ce vor sa faca, dar mentionez ca e o munca momentan de Don Quixote, foarte idealista.
Probabil merge pe brandul lor.
Pegas e mai degraba un brand nostalgic.
De Radio Guerilla nu prea am habar ca nu ascult.
Reclamele lor insa cam suna a Dorel si asta nu prea imi place, m-am saturat de 'realitatea' culturii bucurestene: bascalia, caterinca de diverse feluri, cultura macho, etc.
Cand ma intorc (odata pe an) in Bucuresti ma intoxic imediat cu acesta cultura, cu care ma obisnuisem.
Si da, nu imi amintesc de o mancare tipic Bucuresteana (micii de dimensiuni impresionante poate, gratare?)
In ultimii ani am descoperit ca poti manca bine in Bucuresti dar nu neaparat romanesc.
Pietele de producatori raman pentru mine marele plus al Bucurestiului, eu pe asta as merge daca as fi in echipa FruFru.
Dar eu nu mai vad lucrurile ca un bucurestean, dupa ceva ani de pribegie ;)
Da' ce pretentii sa ai de la unul pt care bucataria romaneasca e de fapt ungro-turco-ruseasca; adica nu exista.
despre ce vorbim ca nu mai inteleg nimic.
Omu' i-a raspuns lu' Petre care a deschis subiectul mancarurilor bucurestene si traditiei lor. Ce e asa greu de inteles?
Si din cate vad oricum si tu ai continuat subiectul, asa ca mai citeste o data si baga la cap. Nu-ti strica!
In aproape orice ramura alimentara gasesti in top 10 producatori din Buc. sau care au inceput aici si au relocat productia in jud. limitrofe; de la mezeluri la lactate, de la panificatie la bauturi si dulciuri. Dupa tine ar trebui sa fim o tara in care toti avem parul maciuca. ;) Asta ca sa nu mai vorbesc despre micii producatori artizanali care scot niste produse de un rafinament si o varietate greu de regasit in restul tarii.
Vrei branduri nascute in Buc? Ai Bitdefender, eMag, FAN, Medlife, Sensiblu, Mobexpert, Caroli, CrisTim, Heidi, Elmiplant, Flanco, City Grill...si alte zeci. Buc e cool si inventiv, doar ca nu se da mare cu ce produce.
Toate afacerile enumerate sunt de o mare originalitate si un succes cu greu de contestat.
Respect pentru Bitdefender, in rest as putea sa iti zic niste povesti interesante.
Am lucrat cu Mobexpert si Flango, iar Sensiblu... dar sa nu divagam...
" micii producatori artizanali care scot niste produse de un rafinament si o varietate greu de regasit in restul tarii."
Ufff, in final probabil ca lucrezi pentru agentia care face campania.
Pe mine chiar m-ai bestelit pe pomana, sper ca Bucurestiul sa se mai curete si stiu multi care chiar fac activ chestii pentru asta.
Atitudinea aroganta si mandria cladita pe fantezii nu va duce departe.
Realitatea este destul de crunta, departe de poezia pe care o scrii tu aici.
Asa ca ori te pune cineva sa faci asta ori esti hater extrem. De ce? Nu cred ca intreseaza pe cineva; nu e aici nici SRI, nici psihiatrie.
Lasa-ne in pace in visul nostru si vezi-ti de treaba in metropola ta europeana daca-ti place acolo.
Nu am zis nimic de platit, de frufru... mi-am spus si eu parerea, daca tot pierd timpul pe hotnews.
Doar poate stii tu ceva cand zici ce zici, te bantuie un pic.
Sunt uimit de raspunsurile fanteziste, despre placerea plimbarilor cu bicicleta pe Dorobanti, etc.
Mergi cu bicicleta din Dorobanti pana in Militari si pe urma sa imi zici cum stam.
2. Eu n-am spus nimic de plimbatul cu bicicleta.
3. Nu am stat 35 in Buc, asa ca tine, da' de la Dorobanti si pana la Ateneu unde si-a sprijinit Anges bicla (si probabil s-a si plimbat) cre'ca e 1 km, adica vreo 15 min de mers.Tot te mai tii de bucurestean?
The company was established in Nicosia in 1964, as a manufacturing company, producing an extensive range of biscuits (plain, hard cut and moulded, cream filled, crackers, snack crackers, wafers and chocolate coated biscuits and wafers). These products were distributed in the local market by the company's privately owned distribution fleet. Within a number of years the company was established as a market leader in the Cyprus biscuit market and it also expanded by exporting its products to Europe, Middle East, Far East and Africa. At the same time the company diversified into other markets by importing and distributing products, in the beginning related to the range of its own manufactured goods, with main emphasis on confectionery products and foodstuffs.
Stilul de alimentatie este foarte diferit de celelalte regiuni din tara.