Candidata democrata la presedintia SUA, Hillary Clinton, a spus investigatorilor FBI ca fostul secretar de stat Colin Powell i-a sugerat sa utilizeze contul privat de email, noteaza New York Times si Reuters.

Hillary ClintonFoto: Captura YouTube

Clinton este, de peste un an, tinta unor intrbari privind folosirea contului privat de email in perioada in care conducea diplomatia americana.

New York Times scrie ca a aflat informatia din notele pe care FBI le-a prezentat marti COngresului SUA, care contineau detalii privind intrevederea de peste trei ore pe care Clinton a avut cu agentia federala privind folosirea emailului personal.

Publicatia citeaza si o carte in curs de aparitie in care se descrie o discutie la o cina in care Powell i-a spus lui Clinton sa-si foloseasca propriul mail, cu exceptia informatiilor clasificate.

Powell a avut si el probleme cu contul de mail, fiind printre cei care au avut contul spart in 2013 de hackerul roman Guccifer.

Acesta a facut publice emailuri schimbate intre fostul secretar de stat american Colin Powell si europarlamentarul Corina Cretu, ceea ce l-a facut pe Powell sa nege ca a avut o aventura amoroasa cu romanca.