Componenta Comitetului de selectie al Consiliului National de Etica, lansata in consultare publica

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 18 august 2016, 17:35 Actualitate | Esenţial


Platforma Brainmap.ro
Foto: brainmap.ro
Douazeci si opt de persoane si-au depus candidatura pentru membrii Comitetului de Selectie al Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI), dintre care 4 au fost declarate neeligibile, in urma analizei, informeaza Agentia Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCS). Dintre cele 24 ramase, au fost au fost selectate 5 candidaturi, lansate joi, 18 august, in consultare publica.

Consultarea publica se desfasoara in intervalul 18-22 august 2016, perioada in care orice persoana poate trimite opinii argumentate cu privire la candidatii propusi pe adresa de email cne@gov.edu.ro.
in intervalul 18-22 august 2016
 
Cei cinci candidati propusi pentru Comitetul de Selectie al viitorului Consiliul National de Etica sunt:
  • Dr. Lucian Stefan Ancu, de la Universite de Geneve
  • Prof.dr. Constanta Ganea, de la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila
  • Conf.dr. Mihai Gligor, de la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba-Iulia
  • Prof.dr. Dragos Iliescu, de la Universitatea Bucuresti
  • Dr. Mihai Miclaus, de la Institutul de Cercetari Biologice Cluj-Filiala a INCDSB Bucuresti

Ministerul Educatiei a lansat in 25 iulie apelul pentru deunerea candidaturilor pentru Comitetul de Selectie al CNE, dupa ce ministrul Educatiei Mircea Dumitru a aprobat prin ordin de ministru metodologia de constituirea a Consiliului National de Etica.

In apel se precizeaza ca pot participa specialisti cu activitate recunoscuta in domeniul cercetarii dezvoltarii si/sau specialisti in domeniul juridic si in domeniul eticii cercetarii si stiintei, inclusiv cu afiliere institutionala din afara Romaniei.

Specialistii Comitetului de Selectie va alege cei 19 membri au Consiliului National de Etica din cadrul propunerilor primite din comunitatea stiintifica. Lista membrilor CNE va fi supuse consultarii publice, precum lista Comistetului de Selectie al CNE.

Intregul proces de selectie se va derula in perioada 25 iulie - 23 septembrie 2016.

Ministerul Educatiei a lansat pe 25 iulie, prin intermediul ANCS, un apel simultan pentru candidaturi, atat pentru membrii Comitetului de Selectie a viitorilor membri din CNECSDTI, cat si pentru membrii CNECSDTI.

Aplicatiile pentru calitatea de membru al Comitetului de Selectie s-au putut trimite pana in data de 12 august 2016, iar cele pentru calitatea de membru al Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI) in mandatul 2016-2020 se vor completa pana la data de 2 septembrie 2016, pe platforma brainmap.ro.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


1584 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by